Daisy Sisters

by Henning Mankell | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 4/18/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, April 18, 2019
Kirjan esittely Kirjasammossa:

Vahva realistinen romaani naisista Ruotsissa aikana, jolloin pohjoismaista hyvinvointia ja ruotsalaista kansankotia rakennettiin. 17-vuotiaat Vivi ja Elna pyöräilevät hilpeinä kohti Norjan rajaa sotakesänä 1941. He ovat ensimmäistä kertaa matkalla omin päin. Vapaus tuntuu huumaavalta, sillä talvi oli vaikein miesmuistiin. He laulavat riemusta ja kutsuvat itseään Daisy Sisters -duoksi.

Ilo vaihtuu kauhuksi, kun rajavartija raiskaa juopuneen Elnan yhteisen illanvieton päätteeksi. Yhdeksän kuukautta myöhemmin Elna synnyttää tyttären ja antaa hänelle nimeksi Eivor. Eivor ei halua tulla äitinsä kaltaiseksi vaan aikoo päättää itse omista asioistaan.

Mutta elämä kulkee polkujaan, Eivor joutuu naimisiin ja hänen miehensä vaatii häntä jäämään kotiin lasten kanssa. Kestää kauan ennen kuin Eivor saa otetuksi elämänsä ohjat omiin käsiinsä ja pystyy edes hiukan edistämään tasa-arvoa omalta kohdaltaan.

Maamme luetuin ruotsalainen kirjailija Henning Mankell piirtää lempeissä muotokuvissaan esiin työläisnaisten toiveet ja unelmat – sekä armottoman todellisuuden, joka niin usein uhkaa murskata heidät. Rempseän Liisan kautta hän antaa myös kasvot tuhansille suomalaisille työläisille, jotka helpottivat Ruotsin työvoimapulaa 1960-luvulla.

Ruotsinkielinen alkuteos: Daisy Sisters (1982)
Suomentanut: Outi Knuuttila

Otava 2006

Released 1 mo ago (4/20/2019 UTC) at Apteekkimuseo & Qwenselin talo in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Mankellin kirja vapautuu jossain vaiheessa päivää/iltaa Apteekkimuseon portaille. Hyviä lukuhetkiä kirjan löytäjälle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.