Punainen poni

by John Steinbeck | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingPelluwing of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 5/30/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingPelluwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, May 30, 2019
Tämä tarttui mukaan jostain kirjanvaihtohyllystä. Olen lukenut Steinbeckiltä aikaisemmin Ystävyyden talon ja Torstai on toivoa täynnä. Lisäksi hyllystäni löytyy Vihan hedelmät, jota olen yrittänyt lukea. Pidän etenkin Steinbeckin veijarihahmoista, joissa on kuitenkin jonkinlaista melankolista syvyyttä. Nähtäväksi jää löytyykö tästä kolmen novellin kirjasta sellaisia hahmoja.
2.7.2019
Veijareita ei ollut niinkään, mutta melankoliaa jokaisessa tarinassa löytyi.

Osio Punainen poni koostuu kolmesta kertomuksesta, joissa päähenkilönä on poika nimeltä Jody. Tarinoissa Jody kasvaa pikkupojasta vastuulliseksi nuoreksi. Oikeastaan Jodyn ikää ei kerrota tarkemmin, mutta tarinoiden alussa hän on selkeästi pikkupoika, jolla on vielä tietynlainen luottamus aikuisten kaikkitietävyyteen. Viimeisessä tarinassa Jody osaa jo ottaa vastuuta ja hylätä lapsellisuuksia. Tuohon kasvuun liittyy tietynlaista surua ja kasvaminen on tullut surujen kautta.

Krysanteemit oli se tarina, joka minua on mietityttänyt näistä eniten lukemisen jälkeen. Se on pieni arkinen kertomus, jossa ei tapahdu mitään kovinkaan dramaattista. Kaksi hyvin erilaista ihmistä kohtaa ja tuntuu löytävän jonkinlaisen yhteyden toistensa kanssa. Kyse ei ole mistään romanttisesta yhteydestä, vaan kai siitä tunteesta, kun joku tuntuu todella kuuntelevan ja ymmärtävän itselle tärkeää asiaa, joka tässä on krysanteemit. Elisa jakaa krysanteemien kasvattamiseen liittyviä tuntojaan eri tavalla kuin koskaan ennen. Elisaan tuo jaettu hetki ja koettu yhteys vaikuttaa niin voimaannuttavasti, että aviomieskin toteaa hänestä: "- En tiedä. Tarkoitan, että näytät erilaiselta kuin ennen, vahvalta ja onnelliselta."

Paossa on perhe, jossa nuori poika joutuu kasvamaan mieheksi liian nopeasti.

Journal Entry 2 by wingPelluwing at Hevospatsas in Ypäjä, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, July 19, 2019

Released 4 wks ago (7/19/2019 UTC) at Hevospatsas in Ypäjä, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja jäi Hevospatsaan lähellä olevalle penkille.
Lukuiloa löytäjälle!
Tervetuloa uuden harrastuksen pariin!
Suomalaisilla crossaajilla on oma foorumi, jonne voit tulla tekemään kysymyksiä, juttelemaan kirjoista ja vähän muustakin.
http://www.bookcrossing.com/forum/30

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.