Sarasvatin hiekkaa

by Risto Isomäki | Science Fiction & Fantasy | This book has not been rated.
ISBN: 9513189546 Global Overview for this book
Registered by wingPelluwing of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 4/17/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingPelluwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, April 17, 2019
Olen joskus lukenut tämän ja muutaman jatko-osankin, mutta en muista oikein mitään tästä. Taisi olla niin, että hahmot tässä ensimmäisessä osassa ovat vielä hieman heikkoja ja tyyli on kai hieman saarnaava. Saatan lukea tämän uudelleen.
25.6.2019
Tämäpä ei ollutkaan Lauri Nurmi -sarjaa, vaan joku ihan itsenäinen kirjansa. Mielestäni olen tämänkin lukenut, mutta en muista tästä mitään.

Kirja on minulla nyt puolessa välissä. Tätä on kai joskus sanottu ekologiseksi trilleriksi ja se kuvaa kirjaa hyvin. Hieman tulee myös mieleen jokin luonto- tai tiededokumentti, jossa hypitään saman laajan teeman puitteissa ympäri maapalloa. Lukiessa voi melkein kuulla Jarmo Heikkisen tai David Attenboroughin äänen päässään.

Kirjassa on päähenkilönä venäläinen syvämeren tutkija Sergei ja toisena päähenkilönä intialainen argeologi Amrita. Mukana on myös suomalainen Kari, josta ei ole vielä puoleen kirjaan mennessä selvinnyt, mitä muuta hän on sen lisäksi, että rakentelee mökillään jotain tuulimyllyjä. Kuinka Kari liityy näihin kaikkiin muihin hahmoihin, jotka ovat jotain tutkijoita?

Melkein tuntuu, että kirjaan olisi riittänyt kaksi hahmoa, jos nämä voisivat olla samaan aikaan eri puolilla maailmaa. Nämä kaksi hahmoa ovat: keksintöjä ja oivalluksia tekevä länsimainen mies ja tieteenkritiikkiä esittävä aasialainen nainen. Ensimmäisestä esimerkkejä ovat sukellusvenekeksijä Sergei, joka tekee oivelluksia argeologisilla kaivauksilla, ja suomalainen pellepeloton Kari, joka ilmeisesti on nyt myös oivaltanut jotain oleellista kivistä. Länsimaisen tieteen kritiikkiä esittävä nainen Amrita oli ihan kiinnostava, mutta hänestäkin piti saada jonkinlainen toisinto Grönlantiin. Jäätikkötutkija Susan Cheng on taas aasialainen nainen, joka kritisoi sitä, että napa-alueita on nimetty länsimaisten tutkimusmatkailijoiden mukaan.

Hahmot eivät siis ole kovinkaan syvällisiä, mutta se ei pahemmin haittaa, kun pääasiassa kirjassa on tuo jännittävä ympäristötilanne.

Kirjan esittämä länsimaisen tieteenhistorian kritiikki on ihan mielenkiintoista. Oli kiinnostavaa lukea, kuinka monet länsimaissa keksityt asiat ovat oikeasti olleet jo pitkään tiedossa ja käytössä muualla.

Journal Entry 2 by wingPelluwing at -- Jossain Keravalla in Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 21, 2019

Released 2 mos ago (7/21/2019 UTC) at -- Jossain Keravalla in Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja jäi bussipysäkille lähelle Karusellia.
Lukuiloa löytäjälle!
Tervetuloa uuden harrastuksen pariin!
Suomalaisilla crossaajilla on oma foorumi, jonne voit tulla tekemään kysymyksiä, juttelemaan kirjoista ja vähän muustakin.
http://www.bookcrossing.com/forum/30

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.