Petrin matka Myyrmanniin

by Armas Gerdt | Nonfiction |
ISBN: 951206569X Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 3/21/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, March 21, 2019
Takakannesta:

"Petrin matka Myyrmanniin on isän, Armas Gerdtin, viiltävä tilitys ja raportti siitä, miten yhden tavallisen perheen elämä romahti kertaheitolla 11.10.2002.

Kirjan runkona ovat Myyrmannin räjähdystä edeltävän lokakuisen viikon tapahtumat. Siinä kerrotaan Petrin luonteen muotoutumisesta, mistä käyvät ilmi niin koulukiusatuksi joutuminen ja sitä kautta sulkeutuminen yksinäisyyteen kuin isän ehdoton auktoriteettiasema perheessä. Petri kärsi masennuksesta. Hänestä tuli tietokonenörtti, joka eristäytyi muusta maailmasta "nettiystävien" pariin. Sieltä hän löysi sitten kohtalokkaasti myös pommisivut.

Petrin matka Myyrmanniin ei ole puolustuspuheenvuoro. Kirjoittaja ei säästele poikaansa eikä itseään. Itseään hän syyttää vääränlaisesta kasvatuksesta. Hän korosti Petrille aina, että kunkin pitää pärjätä omillaan, apua ei pyydetä. Hän myöntää olleensa tyranni. Hänellä ei ollut aikaa pojalleen. Petri teki hänen mielestään anteeksiantamattoman rikoksen, mutta isän mielestä Petri ei ollut paha eikä hän ollut tarkoittanut räjäyttää pommia Myyrmannissa. Isän mielestä tapahtuma oli vahinko ja onnettomien sattumien summa. Ei pommin rakentaminen, sen isä tuomitsee jyrkästi, vaan se että se räjähti siellä missä räjähti, ja ihmisiä kuoli ja loukkaantui. Tämän isä pyrkii todistamaan tosiasioiden valossa – jopa minuuttiaikataulun mukaan Petrin liikkeistä ennen räjähdystä.

Kirja on voimakkaasti tunteisiin vetoava hätä- ja varoitushuuto syrjäytyneiden ja koulukiusattujen nuortemme puolesta, joilta "nettihulluus" voi viedä koko persoonan. "

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 17, 2019
Tämä oli jotenkin liikuttava kirja. Kirja täynnä isän surua ja syyllisyyttä , toisaalta yritystä selvitä karmeasta elämäntilanteesta hakemalla syytä traagiseen räjäytystapahtumaan pojan koulusta tai netin foorumeista. Mielestäni isän suruprosessi on kirjaa kirjoitettaessa liian kesken. Kirjoittaminen on varmaan toiminut isän omana selviytymiskeinona, mutta lukijalle suunnattu kirja olisi ehkä ollut syytä ajoittaa muutamaa vuotta myöhemmäksi. Kirjasta välittyy yksi tärkeä seikka: täydellinen ikätoverien puuttuminen murrosikäisen elämässä on aina vakava hälytysmerkki. Tämä kirja on myös muistutus siitä, mihin koulukiusaaminen voi pahimmillaan johtaa.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases on Friday, September 20, 2019

Released 1 mo ago (9/20/2019 UTC) at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittivapautus!

Journal Entry 4 by Lukutoukka at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, September 20, 2019
En lue yleensä "true crimea“, mutta jokin tässä teki uteliaaksi. Otin siis miitistä.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.