Matkan loppu : Novelleja

by Raimo S. Wallin | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 2/28/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 28, 2019
Hämeenlinna : Karisto 1967. Sidottu, 157 sivua.

Takakansi:
Raimo S. Wallin toteuttaa novelleissaan jännitys- ja aatekirjailijan ominaisuudet taiteellisesti vaikuttavalla tavalla. Novellin ovat ajankohtaisia, tehokkaasti eteneviä kuvauksia maailmasta, jossa aatteen ja todellisuuden ristiriita on jyrkkä, usein lopullinen. Kokoelman päätyöksi kohoaa novelli Matkan loppu, jonka kafkamainen tunnelma saa aikaan tiheän, jäntevän muodon.

Takalieve:
Raimo S. Wallin on syntynyt Helsingissä 1933. Ylioppilastutkinnon jälkeen hän valistui kansakoulunopettajaksi ja toimii nykyään Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan Kaupunginteatteri esitti hänen näytelmänsä Alttari keväällä 1967.


Wallin, Raimo S. Kirjasammossa
Raimo Sakari Wallin (1933–2017) at Authors' Calendar

Journal Entry 2 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 19, 2019
Ennen Matkan loppua luin mm. kahden loistavan kirjailijan hienot novellikokoelmat: ensin Johan Bargumin Matkoja ja sitten Tove Janssonin Nukkekaapin ja muita kertomuksia. Raimo S. Wallin ei ainakaan novellinkirjoittajana yllä noiden kahden edeltäjänsä tasolle. Teksti ei vain kulje samalla taoin joustavana ja nautittavana, novellien sisällöstä en valita. Kokoelman avauskertomus Kellonkorjaaja ja puolivälin Hautajaiset olivat niitä, joista pidin eniten. Alttaria lukiessani taas harmistuin. Sisältö on siinäkin ok vaan muoto ei. Novelli ilmeisesti perustuu Hämeenlinnan Kaupunginteatterin keväällä 1967 esittämään Alttari-nimiseen näytelmään. Sinänsähän siinä ei ole mitään vikaa, mutta olisin suonut kirjailijan työstävän tekstiään hitusen enemmän muokatessaan sitä toiseen muotoon. Novelli koostuu pelkästä vuoropuhelusta, eikä sellaista todellakaan ole mukava lukea. Välikohtaus kirkossa ei valitettavasti jättänyt minkäänlaista muistijälkeä, joten siitä en osaa sanoa yhtään mitään. Risingshadowissa scifi-novelliksi määritelty Insinööri ja kokoelman päättävä, pitkä niminovelli Matkan loppu eivät kumpikaan saaneet minua innostumaan missään vaiheessa. Samainen Risingshadow muuten luokittelee koko Matkan loppu -kirjan genreksi spefin – lajityyppi saattaakin olla syynä innottomuuteeni. Olen kumminkin kovasti tyytyväinen, että vihdoin sain tartuttua tähänkin kertomuskokoelmaan; kaksi kiintoisaa novellia kuuden joukossa on jo aika hyvin.

Released 4 yrs ago (12/9/2019 UTC) at Pääkirjasto Metso, vaihtohylly/ book swap in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:



LÖYTÄJÄLLE:

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi ja tulit vielä vilkaisemaan sen matkapäiväkirjaa!
Tieto siitä, että kirja on hyvissä käsissä, on minulle tärkeä. Siksi pyydän sinua kertomaan, että se on sinulla. Toivon myös, että luettuasi kirjan poikkeat täällä uudestaan ja kirjoitat mietteitäsi lukemastasi. Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. :) Samalla voit myös kertoa mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jää ihmeessä vielä hetkeksi ja tutustu BookCrossingiin. Sivustolla on useita kielivaihtoehtoja, mm. suomi. Kielen voit vaihtaa harmaassa alapalkissa näkyvän lipun oikealla puolella lukevaa tekstiä klikkaamalla.
Jos olet kiinnostunut BookCrossingista, ja haluaisit tutustua siihen suomen kielellä, kurkkaapa myös näiden linkkien taakse:
* suomenkielinen keskustelufoorumi http://www.bookcrossing.com/forum/30
* suomalainen Wikipedia-artikkeli BookCrossingista osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing
Jos harrastuksemme kiinnostaa sinua, liity toki jäseneksi. Olet tervetullut mukaan joukkoomme nyt tai myöhemmin.

LUKUILOA!!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.