Taivaalta tippuvat asiat

by Selja Ahava | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 2/16/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, February 16, 2019
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

On tyttö, jonka äiti jää taivaalta tippuvan jäälohkareen alle. On nainen, joka voittaa lotossa jättipotin kahdesti. On mies, jota salama iskee viisi kertaa. Kaikki he etsivät selitystä elämälleen. Selja Ahavan vahvatunnelmainen romaani Taivaalta tippuvat asiat kertoo ajan kulumisesta ja surusta, kasvamisesta, satujen väkivallasta ja tapahtumista, jotka pomppaavat ulos perinteisestä draaman kehikosta ja kieltäytyvät muuttumasta menneisyydeksi.

”Maailma jatkuu. Mikään ei kirkastu, mutta aika parantaa ja ihminen unohtaa. Kummituksen patterit loppuvat. Asioita tapahtuu. Päällekkäin, väärään aikaan, eri aikaan, väärissä paikoissa. Enkelit eivät määrää. Sillä aina on kuitenkin joku, joka unohtaa kuunnella uutiset, joka katsoo vaikka ei pitäisi ja joka seisoo väärässä paikassa.”

Äidin päälle putoaa taivaalta jäätä, eikä Saara näe häntä enää koskaan. ”Kun äiti kuoli, meiltä jäi satu kesken”, toteaa Saara. Isä menee surusta rikki, itkee ja ulvoo, haluaa olla vihainen, muttei tiedä kenelle. Isälle ”äiti on jäänyt kesken”. He muuttavat Sahanpurutalosta tädin luo kartanoon, missä elämä jatkuu. Saara nipistelee isää varpaista, jotta tämä tuntisi jotain. Annu-täti auttaa ja pitää heidät lämpimänä, kunnes voittaa lotossa jättipotin toiseen kertaan ja nukahtaa kolmeksi viikoksi kartanon torniin.

Neljäs painos
Gummerus 2016

- Tämänpäiväinen hankinta Itiksen Kontista (kahdeksan pokkaria yhteishintaan 2 €).

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, February 16, 2019
Finlandia-palkintoehdokas 2015
EU:n kirjallisuuspalkinto 2016

Tämä Ahavan kirja on parin tutun crossarin toivelistalla, joten koetan lukea sen ennen ensi viikon hiihtolomamiittiä. Helmet-lukuhaasteen 2019 kohtaan 5 pitää nimittäin lukea kirja, joka on ollut ehdolla kotimaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi ;)

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 23, 2019
Otin kirjan lukuun nyt, vaikka monta muutakin kirjaa on kesken, muun muassa Hämeen-Anttilan Björk-dekkari. Tätä pienikokoista ja kevyttä pokkaria on kuitenkin hyvä kuljetella mukana matkalukemisena ;) Aloitin kirjan siis eilen, kun kotimatkalla kahvittelin Jumbossa Vantaalla.


Journal Entry 4 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 23, 2019
Tästä aatonaatosta tulikin näköjään työpäivä, mutta päivän töiden jälkeen ja ennen illan töitä käväisin erinäisillä asioilla. Myllypuron jälkeen menin Vuosaareen, ostoksille ja kahville Columbukseen, ja tein päivän joulukalenterivapautuksen OBCZ-hyllyyn :) Kuva on Columbuksen Ciao! Caffesta, mutta se on melkein lavastusta, sillä en ehdinyt tänään lukea kuin pari sivua. Menossa on 20/223. Joulunpyhinä en tätä ehdi jatkaa, niille päiville on jo varattuna muuta lukemista ;)

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, August 5, 2022

Released 1 wk ago (8/6/2022 UTC) at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lukuiloa toivelistakirjan parissa ja aurinkoisia loppukesän päiviä!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 6 by wingmyrtilluswing at Pori, Satakunta Finland on Saturday, August 6, 2022
Kiitos toivelistakirjasta! 😊

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.