Kahvia ja guruja eli kolme vuotta Intiassa

Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 2/16/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, February 16, 2019
Se kuulosti unelmien täyttymykseltä. Pieni majatalo-kahvila-bisnes Etelä-Intian auringossa. Asiakkaina länsimaalaisia joogaopiskelijoita. Mahdollisuus opiskella astangajoogaa sen maailmankuulun gurun johdolla. Helppoa elämää tropiikissa keskellä samanhenkisten ihmisten yhteisöä. Ajatus kuulostikin aivan liian hyvältä. Satu Rommi lensi Mysoreen, Intiaan opiskelemaan astangajoogaa mutta huomasikin ostaneensa majatalo-kahvilabisneksen ja muuttaneensa maahan asumaan. Arkitodellisuus osoittautui pian erilaiseksi kuin unelmat: työntekijät nukkuivat salaa piha-aitassa, ja joogaopiskelijat paljastuivat harvinaisen vaativaksi asiakaskunnaksi. Rommi ehti kuitenkin myös opiskella astangajoogaa, matkustaa ympäri Etelä-Intiaa moottoripyörällä sekä miettiä, mitä henkisyys oikein on: pitääkö matkustaa Intiaan ja kulkea valkoisissa kaavuissa ollakseen parempi ihminen?

Kahvia ja guruja on enemmän kuin tavallinen matkakirja. Se kertoo arkielämän kommellusten ohella syvällisesti muun muassa Intian kulttuurihistoriasta ja käynnissä olevasta yhteiskunnallisesta murroksesta. Teosta voi suositella lämpimästi kaikille matkailusta (tai nojatuolimatkailusta), Intiasta tai joogasta kiinnostuneille.

3. painos
Basam Books 2014

- Tämänpäiväinen hankinta Itiksen Kontista (kahdeksan pokkaria yhteishintaan 2 €).

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 18, 2019
Luin kirjan eilen loppuun ja olihan se ihan kiinnostava, vaikka joogaa en ole koskaan harrastanut yhtä tai kahta joogatuntia enempää ja siitäkin on yli 30 vuotta. Sellaisen länsimaalaisen, joka edes harkitsee asuvansa Intiassa, kannattaa kyllä varmaan aloittaa jooga, jos se tuo mielenrauhaa ja malttia kestää intialaisen arjen ongelmat ;) Rommi kesti kolme vuotta, minulle olisi riittänyt kolme viikkoa tai ehkä kolme päivää. Luulenpa, että Intia siirtyy minulla nyt niiden maiden joukkoon, joista on mielenkiintoista lukea tai katsoa dokumentteja mutta joihin ei ole tarvetta matkustaa paikan päälle.

Toki me Suomessa synkistelemme ja valitamme, eihän sitä voi kiistää. "Kokonaisen Intiassa vietetyn vuoden aikana en ole kuullut kenenkään valittavan niin paljon kuin kahden viikon aikana Suomessa pelkästään kaupan kassoilla, lehtien yleisönosastoilla ja bussipysäkeillä." Niinpä, mutta usein valittaminen ja tyytymättömyys johtaa tekoihin ja asiat paranevat, tehdään keksintöjä ja aloitteita. Onko siis kuitenkaan hirmuinen siunaus slummin asukkaalle tyytyä hymyillen kaikkeen ja esimerkiksi käydä tarpeillaan radan varressa junamatkustajien toimiessä yleisönä? Rommi toteaa, ettei Bangaloren slummeissa ole sisävessoja, mutta jos nyt ensin saataisiin sinne ulkovessat, vanhan ajan puuceet. Se olisi jo melkoinen edistysaskel ja estäisi monet tartuntataudit, jopa pikkulasten ripulikuolemat.

Käänteinen kulttuurishokki on tuttu asia minullekin. Tietyt länsimaiset asiat tuntuivat vaikeilta, kun olin palannut vuosien jälkeen pysyvästi Suomeen. Niin muuten, kirjassa menevät sekaisin sanat länsimainen ja länsimaalainen. Jälkimmäistä ei käytetä asioista vaan ihmisistä.

En haluaisi myöskään syödä Rommin kahvilan humusta, oli se sitten kenen tahansa valmistamaa :D Hummuksesta sen sijaan pidän.
- humus (lat. = maa, maaperä) eli mullas tai humusaineet on tummaa, eloperäistä eli orgaanista ainetta
- hummus on kikherneistä valmistettu tahna
(lähde: Wikipedia)

Osallistun kirjalla Maailman ympäri kirja kerrallaan 2019 -haasteeseen sekä Helmet-lukuhaasteeseen 2019 (kohta 20. Kirja käsittelee sinulle entuudestaan vierasta kulttuuria).

Edit: Kuvassa eilisen sunnuntaipäivän kahvihetki Columbuksessa :)

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 21, 2019

Released 3 mos ago (2/21/2019 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Peoniolle illan hiihtolomamiitissä Roasbergilla :) Hyviä lukuhetkiä toivelistakirjan parissa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 4 by Peonio at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, February 22, 2019
Kiitos kirjasta! Tämä näyttää olleen toiseksi vanhin kirjatoiveeni, lisätty listalle lähes viisi vuotta sitten. En enää muista miksi, mutta kiinnostavan tuntuinen kirja edelleen :-)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.