Yön ja päivän kartta, novelleja ja tulkintoja

by Kirsti Mäkinen (toim.) | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by myrtillus of Pori, Satakunta Finland on 2/7/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by myrtillus from Pori, Satakunta Finland on Thursday, February 07, 2019
WSOY, 1993.

Yön ja päivän kartta on kokoelma novelleja ja niiden lyhyitä tulkintoja. Novellikokoelma on laaja ja monipuolinen: mukana on novelleja kotoa ja kaukaa, vuosisatojen takaa ja tästä päivästä. Novelleja tulkitsevat maamme eturivin kirjailijat, kriitikot, tutkijat ja opettajat.
Jokainen lukija on tulkki, karttoja on paljon. Yön ja päivän kartta on paitsi erinomainen novellikokoelma myös mainio tutkimusretki kirjallisuuskritiikin ja kirjallisuudentutkimuksen maailmaan. Sitä lukiessa saa yllättäviä oivalluksia: tälläkin tavalla voi novelleja lukea, myös näin niistä voi kirjoittaa.

JUHANI AHO, HELENA ANHAVA, WOLFGANG BOCHERT, PENTTI HAANPÄÄ, ERNEST HEMINGWAY, ANTTI HYRY, MARTTI JOENPOLVI, MARIA JOTUNI, ROSA LIKSOM, VEIJO MERI, ALBERTO MORAVIA, TEUVO PAKKALA, OCTAVIA BAZ, JAYNE ANNE PHILLIPS, ESA SARIOLA, JUHA SEPPÄLÄ, RAIJA SIEKKINEN, F. E. SILLANPÄÄ, HANNU SIMPURA, ANTON TSEHOV, ANTTI TUURI

Olen ostanut kirjan kauan sitten kirpputorilta ja se on lojunut hyllyssäni lukemattomana. No onneksi päätin sen nyt lukea. Voi vain todeta, niin kuin aina novelleja lukiessani, että niukkaankin tekstimäärään voi ladata sisältöä hyvin paljon. Tähän kokoelmaan oli koottu novelleja kirjailijoilta, joiden tuotantoon olin tutustunut jo aikaisemmin. Sainpahan siis taas innon tarttua uudelleen heidän tuotantoonsa. Minulle uusiin kirjailijoihin oli ilo tutustua. Novellien tulkintoja oli myös mielenkiintoista lukea, vaikka en ihan kaikista tulkinnoista ollutkaan aivan samaa mieltä.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.