De zoete toekomst

by Russell Banks | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Groningen, Groningen Netherlands on 2/3/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Groningen, Groningen Netherlands on Sunday, February 03, 2019
Hallo vinder van dit boek!

Wat leuk dat je een kijkje op deze website neemt! Enne...nu dan?

Het zou leuk zijn als:
- je een berichtje achterlaat op de site dat je het boek hebt gevonden, en waar. Dat kan anoniem maar als je lid wordt, kun je de verdere reis van het boek ook gaan volgen en dat is errug leuk.
- daarna zou je het kunnen gaan lezen...
- na lezing eventueel nog iets schrijven over wat je van dit boek vond (en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of wetenschappelijk verantwoord te zijn hoor...)
- en dan: mag het boek de wijde wereld weer in...denk aan: een bushalte, wachtkamer, supermarkt, maar ook een vakantiehuisje, vriendin, buurvrouw...eventueel kun je het in een diepvrieszakje verpakken om het tegen weer en wind te beschermen

trouwens: als je het een heel fijn boek vond, mag het ook bij jou blijven. Het gaat erom dat er iemand blij wordt van dit boek!

een fijne dag nog!

Creative ChaosJournal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at UMCG in Groningen, Groningen Netherlands on Sunday, February 03, 2019

Released 5 mos ago (2/3/2019 UTC) at UMCG in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Dit boek heb ik meegegeven aan mijn buurvrouw. Zij werkt in het UMCG en zal het achterlaten in de mini-bieb in de kelder bij Psychiatrie.

Journal Entry 3 by wingcreativeChaoswing at Groningen, Groningen Netherlands on Tuesday, February 05, 2019
Samenvatting
In het stadje Sam Dent in de staat New York komen bij een ongeluk met een schoolbus veertien kinderen om het leven. Vier vertellers laten ieder vanuit de eigen belevingswereld zien hoe ze hun verdriet proberen te overwinnen. Billy Ansel verloor zijn twee kinderen en lijkt ontroostbaar. Dolores Driscoll bestuurde de bus maar praat op een schijnbaar laconieke toon over het ongeluk. De advocaat Mitchell Stevens stelt zich strikt zakelijk op, maar zijn persoonlijke betrokkenheid bij de afwikkeling wordt steeds groter. En dan is er nog Nichole Burnell, de innemende tiener die het ongeluk overleefde maar die nooit meer zal kunnen lopen. In het verhaal dat deze vier mensen samen vertellen, staat de nijpende vraag centraal wie je de schuld geeft van zo'n verschrikkelijke ramp. Toch is De zoete toekomst warm van toon en eindigt in een opmerkelijke bevrijding voor de meeste betrokkenen. Daarmee laten ze behalve het onmetelijke verdriet ook de mysterieuze kracht zien waarmee het leven zijn elan h

Recensie(s)
In het stadje Sam Dent, in het bergachtige, bosrijke noorden van de staat New York, verongelukt op een vroege wintermorgen een schoolbus, waarbij 14 kinderen het leven laten. Dit verhaal wordt door vier betrokkenen vanuit hun eigen perspectief weergegeven. Dolores Driscoll die de bus bestuurde, Billy Ansel die achter de bus reed en door het ongeluk twee kinderen verloor, en Mitchel Stephens, een sjieke New Yorkse advocaat die er een financieel slaatje uit wil slaan door de getroffen gezinnen op te jutten tot een schadeclaim. Ten slotte de mooie, intelligente tiener Nichole Burnell, met door het ongeluk verlamde benen die, om haar incestueuze vader te straffen, een valse verklaring over het gebeurde geeft en zo de schuld bij Dolores Driscoll legt. Een indringende en aangrijpende analyse van wat mensen drijft die getroffen zijn door een ondraaglijke ramp, hoe zij omgaan met de schuldvraag en uiteindelijk verder kunnen met hun leven. Met name het juridische verhaal is 'erg Amerikaans', maar dat doet niets af aan dit meesterlijke psychologische portret van mensen in een grenssituatie. Banks schreef ook het in dezelfde reeks als vertaling verschenen 'Bone is de baas' (a.i. 96-21-008-7). Kleine druk.
(Biblion recensie, Theo Vos.)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.