Tiranan sydän

by Pajtim Statovci | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by taavina of Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 1/23/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by taavina from Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, January 23, 2019
Nappasin tämän hetki sitten Hki-Vantaa lentoaseman kirjanvaihtohyllystä. Minulla on jo kaupasta ostamani kappale tästä kotona ja itse asiassa juuri luettavanakin.
Tämän rekkaan I-junassa matkalla tapaamaan Taryan ☺

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 27, 2019
Sain kirjan Book Swap -tuliaisina taavinalta, tarkkaan ottaen 23.1. Louhelan rautatieasemalla :D TBR-pinoissani odottaa Kissani Jugoslavia, en siis ole vielä lukenut yhtään Statovcin kirjaa.. Kiitos kirjasta!

* * * * *
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Palkitun kirjailijan henkeäsalpaava romaani matkasta Euroopan ja ihmisen laidalta toiselle

1990-luvun alun Tiranassa nuori Bujar menettää isänsä, ja hänen paras ystävänsä Agim tuntee olevansa väärässä ruumiissa. Kommunistinen diktatuuri Albaniassa on päättynyt, ja maa kurottaa kohti Eurooppaa. Yhteiskunnan romahduksen aikaansaama kaaos saa pojat ottamaan kohtalon omiin käsiinsä: pakenemaan rannikolle aikeenaan päästä länteen.

Rooma, vuosituhannen loppu: nuori mies on valmis tekemään ja sanomaan mitä tahansa saadakseen uuden nimen ja uuden alun. Puolen maailmaa kierrettyään hän asettuu Suomeen. Mitä kaikkea ihmisen on uhrattava tullakseen omaksi itsekseen?

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 13, 2020
Kirja varattu toukokuulle, jonka hippasin sillä Toivelistahipassa.

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, July 16, 2020
Luin kirjasta eilen vajaat 50 sivua ja kun tämän päivän olemme vain laiskotelleet ja istuneet lukemassa ulkona (plus kahvitelleet pihalla aamupäivällä ja grillanneet iltapäivällä :) ), sainkin tämän luetuksi loppuun. Tarinan loppu olisi voinut olla parempi, mutta kokonaisuutena pidin kyllä kirjasta. Statovcin esikoiskirjaa en ole lukenut, vaikka siitä on minulla ollut kaksikin BC-kappaletta.

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, July 25, 2020

Released 7 mos ago (7/25/2020 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Käyn tänä iltana tai huomenaamulla kirkonkylässä lähettämässä SmartPost-paketin matkaan. Lukuiloa ja hyvää kesän jatkoa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 6 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, July 28, 2020
Kiitos, tämähän oli muistaakseni toivelistallani.

Journal Entry 7 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, January 09, 2021
Tänään satuin katsomaan TV:stä matkailuohjelmaa, jossa käytiin Albaniassakin ja koska olen tätä juuri lukenut, kuuntelin sitä osuutta mielenkiinnolla. Siinä puhuttiin mm. verikostosta, johon tässäkin kirjassa jo viitattiin jossain tarinassa. Olen nyt s. 170. Olen pitänyt kirjasta paljon ja sitä tekee mieli säännöstellä eikä kiiruhtaa loppuun. Ehkä pitää välillä sulatella lukemaansa. Mutta Statovci kirjoittaa todella taitavasti. Kirjan teemat ovat riipaisevia, köyhyys ja häpeä ja identiteetti muun muassa.
Minulle käy usein niin, että en huomaa kansikuvan yksityiskohtia heti ja tämänkin kansikuvan punaiset korkokengät huomasin vasta luettuani kirjaa jonkin matkaa.

Merkitsen Kolmoishaastetta varten kohtia:
- s. 112: - - piilotan veitsen laukkuuni ja minun tekee kovasti mieli itkeä, mutta minä vain juoksen ja juoksen ja juoksen.
- s. 135: - Ho ho ho, Sandy aloittaa, tervetuloa huorat, hän jatkaa itsevarmasti mikrofoniin.
- s. 153: - - ja kaikki polttivat, taukoamatta ja kaikkialla, tupakkaa, tupakkaa, tupakkaa, nuoret ja vanhat, naiset ja miehet.
- s. 226: - - anteeksi, anteeksi, anteeksi että olen niin ruma - -
- s. 234: Päästä irti minusta, nainen sanoo enkä minä kuule, vaan toistan please please please.
- s. 265: Bujar, Bujar, Bujar on tuttu nimi minulle, hän sanoo - -

Journal Entry 8 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 24, 2021

Released 1 mo ago (1/24/2021 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Olipa hienoa, että virtuaalimiitissä kirjaa ilmoittautui seuraavaksi lukemaan Eijukka. Hyviä lukuhetkiä tämän ja muiden kirjojen parissa ja paljon terveisiä Helsingistä.

Journal Entry 9 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, January 27, 2021
Kiitos toukokuu!
Tiedän, että tämä Pajtim Statovcin kirja on melkoisen rankka ja siksi olen hieman vältellyt aiemmin sen lainaamista. Hänen kielensä on kuitenkin niin hienoa ja kun nyt kirja virtuaalimiitissä tarjoutui luettavaksi, päätin ottaa riskin. Sitä paitsi Albania maana kiinnostaa. Ja muuallekin matka kirjassa johdattaa, joten hissukseen lähden sen kanssa liikkeelle!

Journal Entry 10 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, February 03, 2021
Enpähän malttanut edetä hissukseen kirjan kanssa vaan luin sen melko nopeasti, ehkä liian nopeasti ja päästyäni loppuun olin hämmentynyt. Ja minun täytyi palata takaisin alkuun, jossa anonyymi kertoja pohtii sukupuoli-identiteettiään.
"Olen mies joka ei voi olla nainen mutta halutessaan voi näyttää naiselta, se on paras ominaisuuteni, naamioleikki jonka voin aloittaa ja lopettaa silloin kun minulle parhaiten sopii."
Ja tätä leikkiä kirjailija kyllä leikkii koko kirjan ajan, välillä niin etten aina tiennyt, kuka on äänessä, yksi vai kaksi, nainen vai mies vai nainen miehen kehossa.
Pidin paljon kirjan alkupuolesta, varsinkin rankan elämän ja tapojen kuvauksesta Albaniassa 90-91-luvuilla ja Bujarin isän kertomista kansantarinoista. Useamman kerran tutkin kirjan kansipaperin kuvitusta ja mietin, mitä kaikkia symboleja se sisältää.
Kakkososassa putosinkin sitten kärryiltä. Transsukupuolisuuden kuvaus on kiinnostavaa, mutta matkat maasta toiseen hämmensivät.
Jotenkin ymmärsin, että trans = rajojen ylittäminen ja tässä kirjassa kirjailija todella ylittää rajoja niin konkreettisesti matkustamalla kuin oman identiteettinsä kanssa. Miten ihminen tulee nähdyksi muunmaalaisten silmin ja hyväksytyksi vaikka onkin erilainen?
Mutta en oikein tajunnut, miten ja miksi kahdesta parhaasta ystävyksestä tuleekin vain yksi kertoja vai onko hän ihan eri henkilö. Ja miksi kertoja muuttaa koko ajan henkilökuvaansa. Mutta kai hyvän kirjan kriteeri onkin, että se saa kysymään ja ihmettelemään eikä kaikkea tarvi ymmärtääkään. Kirjan kieli on kuitenkin upeaa ja jään kiinnostuneena odottamaan, että saan käsiini Statovcin uusimman Bolla-romaanin.
Kirja jatkanee matkaa kontrolloituna vapautuksena. Osallistun sillä BC-helmet 2021 haasteeseen kohdassa 29 (kirjan henkilön elämä muuttuu).

Journal Entry 11 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 25, 2021
Lämmin kiitos eijukalle kirjasta, mukavasta kortista ja tuikitarpeellisista BC-tarroista! Aktiivisina geokätköilyaikoina kävin Montenegron lomalla lyhyesti myös Albanian puolella, mieluusti luen maasta lisää.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.