Kärpäsvaara (in Finnish)

by Timo Sandberg | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnneliswing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 1/8/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, January 08, 2019
301 sivua

Komisario Heittola kärvistelee sairaslomallaan, kun Lahtea piinaa ryöstöaalto. Nuorisojoukon pahoinpitelemiä ja ryöstämiä vanhuksia on jo useita, ja lopulta yksi uhreista kuolee saamiinsa vammoihin. Samaan aikaan Lahdessa kokoontuu Kiljavan opistoajoilta yhtä pitänyt miesporukka, nykyisin isoja pomoja kaikki. Reteän illanvieton päätteeksi yksi miehistä löytyy kuolleena kävelytien laidalta, ja epäilyt kohdistuvat nuorisojengiin. Asia mutkistuu, kun toinen Kiljavan porukasta kokee saman kohtalon.

Journal Entry 2 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 27, 2019
Oikein mukavaa luettavaa oli tämäkin Heittolan seikkailu. Mukavuutta lisää se, että monet kirjan tapahtumapaikoista ovat tuttuja. Kirjoissa mainitaan usein sivumennen jokin paikallinen ongelma. Tässä kirjassa se sähkölaitoksen myyminen. Tuusula ja Järvenpää lahtasivat lypsävän lehmän, Kerava ei.
Näissä kirjoista tulee mieleen Seppo Jokisen kirjat. Yhtä miellyttäviä ja humaaneja molemmat.

Journal Entry 3 by wingAnneliswing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, April 08, 2019

Released 6 mos ago (4/9/2019 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistakirja lähtee Musiikkitalon miittiin mukaan.
Lukuiloa!

Journal Entry 4 by Saka74 at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 09, 2019
Järjestit oikein triplayllätyksen: 3 toivekirjaa kerralla. Kiitos kirjoista ja miittiseurasta!

Journal Entry 5 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 28, 2019
Olipa mukavaa lukea pitkästä aikaa Sandbergin dekkari. Nämä ovat jotenkin leppoisia, vaikka ruumiita ja väkivaltaakin esiintyy. Itse asiassa Anneliksen vertaus Seppo Jokisen dekkareihin on aika osuva. Nekin ovat leppoisia, vaikka dekkareita ovatkin. Näissä Sandbergin kirjoissa on myös se hyvä puoli, että ne eivät sijoitu Helsinki-Tampere-Turku-akselille. Tuli tätä lukiessa mieleen, että minunkin selän takana on kurkisteltu pankkiautomaatilla. Kyseessä ei kuitenkaan ollut nuorisojoukko vaan näyttelijä Sylvi Salonen, joka taisi ihmetellä, kuinka sitä pankkiautomaattia käytetään. Tästä tapahtumasta on jo iäisyys, mutta niin vain kirja toi muistot mieleen. Ja sehän on hyvän kirjan merkki! Pari Sandbergin dekkaria on vielä lukematta, mutta tuon hyllyssä olevan taidan kyllä lukea melko pian.

Journal Entry 6 by Saka74 at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, October 04, 2019

Released 1 wk ago (10/8/2019 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tällainen kirja piiloutui Oma maa mansikka -pussiin. Toivottavasti viihdyt kirjan parissa.

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 10, 2019
Sain tämän mansikkakirjan toissapäivänä Musiikkitalon-miitissä, kiitos Saka74! Sandbergin kirjojen lukemista olen tähän saakka vältellyt, vaikka jotain niistä olen rekannutkin, mutta tähän mennessä luetun (94/301) perusteella aivan suotta! Ei tässä ainakaan vielä ole ihan hurjaksi ruvettu, vaikka kaksi ruumista ja muutama mukiloitu onkin jo saatu aikaiseksi.. Tutut paikat ovat lisäplussa, juuri toissa sunnuntaina kävin muun muassa Merrasjärvellä ihka ensimmäistä kertaa :D Kirjan tuoreimmalla murhapaikalla / poliisiautojen pysäköintipaikalla olin kaksi viikkoa sitten perjantaina :P Eivät ne vesiurut kyllä aina ole väreissä, tuolloin perjantai-iltana Mastojen Loisteessa -megatapahtuman järjestäjät olivat saaneet värivalot mukaan näytökseen ;)

Tuttua kirjassa on toki muutakin kuin tapahtumapaikat, ei Lahden kaupunginvaltuustossa liene montakaan tummaihoista valtuutettua ollut, eiköhän tässä viitata kaikkien tuntemaan urheilijaan, jonka olen jokusen kerran tavannutkin urheilukisahommissa ja etenkin Lahdessa vuonna 2009 järjestettyjen yleisurheilun veteraani-MM-kisojen yhteydessä.

Itse tarina on tähän mennessä ollut ihan hyvä, mutta Sandbergin - tai oikolukijan - erityiseksi ansioksi on luettava huoliteltu suomen kieli <3 Harvassa ovat ne, jotka kirjoittavat sanan 'Järvenpään-talo' oikein!

Olen siis tyytyväinen mansikkanappaukseeni, vaikka ensimmäisellä sivulla mainitun talvisodan aikaisen ystävyyden perusteella odotinkin vähän toisenlaista ja ehkä myös vanhempaa kirjaa ;)

Edit: Merkinnän kuva on eilisillalta Sörnäisistä; kävin kahvilla Kyberturvallisuuskeskus-vierailulta palatessani.

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 14, 2019
Luin kirjan loppuun jo pari päivää sitten ja olihan se hyvä kokonaisuus. Ei siis kannata vältellä Sandbergia jatkossa ;) Tosin komisario Heittolan hölmöily ja älytön riskien ottaminen oli outoa. Välillä tuli mieleen Reinikainen-tv-sarjan esimies, joka muistutti alinomaa, että "ei sitä muuten ylikomisarioksi pääsisikään".. ;)

Pidin siitä, että kirjassa oli yhtymäkohtia lähihistorian todellisiin tapahtumiin. Kenellekään ei liene epäselvää, kehen dosenttiin ja mihin asiaan sivulla 177 viitattiin ;)

Tuttuja paikkoja oli kirjassa tosiaan paljon: Sinuhen kahvila, ts. kahviloista juuri se, jossa kirjassa käytiin, on yksi kantapaikoistani ja on siellä miittailtukin. Kiljavan opistolla en ole käynyt kuin kerran ala-aulassa, mutta siinä lähellä, saman Sääksjärven rannalla olen viettänyt aikaa kahtena kesänä joskus vuosituhannen alkuvuosina. Toisella niistä kerroista pääsin televisiolähetykseenkin :D

Murteista ja murresanojen taivutuksista en ole niin selvillä, mutta ihmettelin sanaa 'miua'. 'Miuta' olisi minusta luonnollisempi (merkityksenä siis 'minua'). Täysin ilman kielioppi-/kirjoitusvirheitä ei Sandbergkaan sitten lopulta selvinnyt, tässä kertauksena vähän oikeinkirjoitusta:
Keski-Uusimaa
keskiuusmaalainen (ilman väliviivaa ja i-kirjainta)

Seuraavaksi kirja matkannee pohjoisen suuntaan.

Journal Entry 9 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 15, 2019

Released 5 days ago (10/15/2019 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Pientä piristystä lokakuuhun tulossa Helposti-kuoressa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Edit 18.10.2019: Enpä ollut ehtinyt postittaa kirjaa, kun taavina alkoi houkutella minua lähtemään Tampereelle.. Annan kirjan siis taavinalle siellä huomenna :D

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.