Την Κυριακή έχουμε γάμο

by Γιάννης Ξανθούλης | Literature & Fiction |
ISBN: 9789603649342 Global Overview for this book
Registered by wingDelphi_Readerwing of Δελφοί - Delphi, Fokida Greece on 4/3/2019
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingDelphi_Readerwing from Δελφοί - Delphi, Fokida Greece on Wednesday, April 3, 2019
This book starts its journey with Book Crossing from Delphi, Greece
Το βιβλίο ξεκινάει το ταξίδι του από τους Δελφούς, Φωκίδα, Ελλάδα
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

" …Ο γάμος γίνεται την Κυριακή και προκαλεί την ανατροπή στο ταξίδι. Ταξίδι στο παρατεταμένο καλοκαίρι μιας γυναίκας στα μαύρα και του μικρού γιου της. Μάνα και παιδί πενθούν έναν άντρα χαμένο στα χρόνια του πολέμου. Πληροφορίες δεν υπάρχουν παρά μόνο υποθετικό πένθος, υποθετική ορφάνια.
Και τώρα το ταξίδι. Μακρινό καλοκαιρινό ταξίδι από την Αθήνα στον Έβρο• ταξίδι φορτωμένο δισταγμούς και επιθυμίες. Εκεί θα ’ρθουν αντιμέτωποι με όλα τα διλήμματα της ζωής τους, επώδυνα και γεμάτα από τις χαρές που τους λείπουν. Πάνω τους, μια ύπουλη συναστρία ειρωνικών αστερισμών• και μέσα σ’ όλα ο γάμος, σαν οξύμωρο περιστατικό μεταξύ τρελού πανηγυριού και τραγωδίας.
Οι ήρωες της ιστορίας αυτής θα παίξουν και θα μπλεχτούν μέσα στον χρόνο. Στο παρόν και στο μέλλον, με τις τρικλοποδιές του αορίστου… Γι’ αυτό και τα αισθήματά τους, έντονα όσο ποτέ, θα ενηλικιωθούν με επικίνδυνη ταχύτητα. Μέσα από τη ματιά του παιδιού κι ενός καλοκαιριού με συστατικά τον έρωτα, το πάθος, τον θάνατο και το γέλιο. Όπως η ίδια η ζωή. Και πίσω απ’ όλα ο γάμος, σαν πρόσχημα σοβαρό, με την αστεία αθωότητά του.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ο Ιορδάνης Μακρής με τον Ιορδάνη Λεοντίου και την κοινή τους λαχτάρα για το ταξίδι-περιπέτεια, ας το αφήσουμε σε όσους συμμερίζονται τους γρίφους και αποδέχονται την πρόσκληση στον γάμο της Κυριακής. "


~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~

Καλωσήρθες στο BookCrossing!

Εδώ προσπαθούμε να μετατρέψουμε τον κόσμο σε μία τεράστια βιβλιοθήκη : )

Γράψε σε παρακαλώ ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος! Ωστόσο σου προτείνω να κάνεις εγγραφή ώστε να μπορείς να παρακολουθήσεις το ταξίδι του βιβλίου στο μέλλον. Είναι δωρεάν και τα προσωπικά σου στοιχεία ούτε πωλούνται ούτε μοιράζονται, μένουν προσωπικά. Το BookCrossing.com είναι ένα site που συντηρείται από την αγάπη εθελοντών για αυτό που κάνουν, δεν έχει σκοπό το κέρδος.

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, στην υποδοχή κάποιου ξενοδοχείου...κτλ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου ή και να το κρατήσεις!

Σου προτείνω να περιηγηθείς λίγο στο site ώστε να πάρεις μια καλύτερη εικόνα για την ιδέα του Book Crossing. (Υπάρχει Ελληνικό Φόρουμ όπου μπορείς αν θες να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers ή να ρωτήσεις αν έχεις κάποια απορία.)

Ευχαριστώ πολύ, καλή ανάγνωση και ελπίζω να παραμείνεις κοντά μας στο Book Crossing!
~~~~~~To the person who found this book:~~~~~~

Welcome to BookCrossing.com, where we are trying to make the whole world a library!

If you have not already done so, please make a journal entry so we know this book has found a new home. Drop a few lines on where and how you found this book and what you thought of it. You don't need to join BookCrossing and you can remain completely anonymous. However, I encourage you to join so that you can follow this book's future travels. It's fun and free, and your personal information will never be shared or sold.

This book is now yours, and you can keep it if you choose, although I would love you to read and then share it. You can pass it on someone you know or release it once again in the wild, leaving it on a park bench, a phone booth, a hostel lobby...wherever you think it's suitable for the book to continue it's journey. If you pass it along, please make a release note to let others know where you left it.

I hope you enjoy the book!


Journal Entry 2 by wingDelphi_Readerwing at Δελφοί - Delphi, Fokida Greece on Wednesday, April 3, 2019
Ο Γιάννης Ξανθούλης έχει κάποιες εμμονές που άμεσα ή έμμεσα εμφανίζονται συχνά πυκνά στα βιβλία του. Κωνσταντινούπολη, Ανατολική Θράκη, Μικρά Ασία ή "χαμένες πατρίδες" γενικώς, παιδικά τραύματα, ανάρμοστη σεξουαλικότητα-συχνά ενδοοικογενειακή-, εγκλήματα και αυτοδικία, ταραγμένη ψυχολογία των ηρώων, μεταφυσική,πάθη και λάθη σε στενό οικογενειακό κύκλο...

Και σε αυτό το βιβλίο είναι λίγο-πολύ παρόντα όλα αυτά τα στοιχεία, σε μία πλοκή αρκετά τραβηγμένη από τα μαλλιά εδώ που τα λέμε, αλλά άκρως απολαυστική. Το κυρίως μέρος του βιβλίου λαμβάνει χώρα το '53 στην Μακρινή, φανταστικό επίνειο της Αλεξανδρούπολης, αν και συναντάμε τον πρωταγωνιστή και στην σημερινή εποχή, όταν μαθαίνουμε μέσω της εγγονής του ότι αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και να παρευρεθεί στον γάμο της Κυριακής.

Μαγικός ρεαλισμός και σουρεαλισμός προσδίδουν μια ιδιαίτερη γλυκόπικρη νότα στο μυθιστόρημα, όπως και στα περισσότερα του Ξανθούλη. Το κλίμα της εποχής με τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς των ηρώων, οι υπερβολές τους και η ατομικότητα του κάθε χαρακτήρα, δίνουν μια δόση αληθοφάνειας στην ιστορία, ενώ ο συγγραφέας επιτυγχάνει αξιομνημόνευτη ισορροπία μεταξύ δραματικού και κωμικού, σοβαρού και αστείου, χρησιμοποιώντας θανατηφόρες ατάκες και αστεία σκηνικά μόλις κάποιο γεγονός πάει να βαρύνει υπερβολικά την ατμόσφαιρα. Αν και οι συμπεριφορές των ηρώων δεν είναι πάντα οι αναμενόμενες , σίγουρα η σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι πολύ καλή ενώ κι ο ρυθμός της αφήγησης μόνο ράθυμος δεν είναι.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται πολύ γρήγορα και που δεν το βαριέται εύκολα κανείς αν του αρέσει ο συγκεκριμένος συγγραφέας. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μετά από τόσα χρόνια στην λογοτεχνία, ο Ξανθούλης είναι λιγάκι σαν την marmite: Either you love it, either you hate it. Υπάρχουν αναγνώστες που δεν μπορούν να διαβάσουν βιβλία του με τίποτα, και αναγνώστες που τον λατρεύουν. Μέση λύση δεν υπάρχει.

Απελευθέρωση στην πίσω μεριά του Πανεπιστημίου Πειραιά!

Καλή Τύχη βιβλίο και μη ξεχνάς να γράφεις τα νέα σου που και που!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.