Onnen koukkuja

by Grégoire Delacourt | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 11/25/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 25, 2018
Kirjasampo:

"Suloisenkarvas romaani onnen hauraudesta

Tiedättehän ne ihmeelliset henkilöt, jotka huolehtivat perheestään, ystävistään ja yksinäisestä isästään, joiden elämässä ilot ovat pieniä, mutta jotka kuitenkin vaikuttavat tyytyväisiltä? He ovat kultahippusia, joiden arvoa läheiset eivät usein ajoissa ymmärrä.

Niinpä, kun keski-ikäinen lankakauppias Jocelyne voittaa lotossa 18 miljoonaa euroa, hän ei ryntää oitis voittoa nostamaan vaan miettii. Hän voisi tehdä mitä vain, muuttaa elämänsä täysin, mutta mitä sellainen mahtaisi tarkoittaa? Kun Jo harkitsee, joku hänen lähellään ottaa ja tekee ratkaisun.

Tämä suloisenkarvas suosikkiromaani on levinnyt Siilin eleganssiin hurahtaneiden lukijoiden käsistä maailmanlaajuiseksi jymymenestykseksi. Sen lukijaa vetää kahtaalle jännite lukea eteenpäin ja toisaalta halu vaipua mietteisiin siitä hauraasta onnesta, jota Jocelyne niin viisaasti ryhtyy varjelemaan."

Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 25, 2018
Nappasin kirjan innoissani jostakin kierrätyshyllystä ja kotona tajusin, että olin lukenut ja vapauttanut englanninkielisen version kirjasta viime kesänä Ranskassa (https://www.bookcrossing.com/journal/12907353/). Kaiken lisäksi minulla oli ollut tämä suomenkielinenkin hyllyssä, mutta sen olin vapauttanut lukematta (https://www.bookcrossing.com/journal/13612511/). No, eipä mitään, onnen koukkuja tarvitsee varmasti moni muukin :)

Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 26, 2018

Released 6 mos ago (11/25/2018 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Pikkujouluylläri, mutta kenelle?

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 24, 2018
Maltoin odottaa jouluaattoon ennen kuin avasin paketin, mutta tein sen kyllä jo aamukahdelta ennen nukkumaanmenoa :D Kiitos kirjasta sekä kauniista keramiikkaenkelistä! Hyvää joulua!

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, January 17, 2019
Luin tämän eilen loppuun ja yllätyin kyllä positiivisesti, en nimittäin ole ollenkaan ranskalaisen kirjallisuuden ihailija. Ehkä olen vain törmännyt vääränlaisiin kirjailijoihin, mutta kaikki tähän mennessä lukemani ranskalaiset kirjat ovat olleet suuria pettymyksiä, ja ainakin yksi niistä suorastaan kammottava. Ranskalaisen kirjallisuuden ohella vieroksun kyllä ranskalaisuutta muutenkin, sillä vaikka muuten viihdyin tämän kirjan parissa hyvin, tietyt ranskalaisiin tapoihin/kulttuuriin/luonteenpiirteisiin liittyvät asiat saivat aikaan sen, että lopulta petyin jossain määrin tähänkin kirjaan, vaikka se on ehdottomasti onkin parasta, mitä sen maan tuotannosta olen koskaan lukenut.

Kun kestopuheenaihe Suomessa on sote-uudistus - jota on tehty jo 15 vuoden ajan ja joka ehkä pian on loppusuoralla, ainakin lait ovat jo eduskunnan käsittelyssä - ei voinut olla kiinnittämättä huomiota siihen, että lääkärin kotikäynti maksoi tässä 28 euroa! :O Siis joo, tiedän kyllä, että monessa Euroopan maassa on kotikäyntejä tekeviä (perhe)lääkäreitä, ja noissa maissa on yleensä voimassa asiakkaan valinnanvapaus eli jokainen saa valita lääkärin, yksityisen tai julkisen, jonka palveluita käyttää, ja kustannus on heille sama. No, meillä terveyskeskuslääkäriin on viikkojen jonot, useimmiten vastaanottoaikaa ei edes anneta, koska sairaanhoitaja on tehnyt puhelimitse hoitoarvion, ja sen vuoksi päivystykset ruuhkautuvat, kun muuta keinoa päästä julkiseen terveydenhuoltoon ei ole. Päivystyksessä sitten odotusajat voivat olla lähemmäs 10 tuntia. Jos Suomessa haluaa lääkärin kotikäynnille, yksityisiä palveluntarjoajia kyllä löytyy ainakin suurimmissa kaupungeissa, mutta kustannus on epäilemättä aika moninkertainen Ranskaan verrattuna..

Eksedran jouduin googlaamaan, se ei kuulu ihan perussanavalikoimaani, mutta eipä minulle ollut tuttu myöskään ranskalaisesta anisviinasta käytetty nimitys :D

Osallistun kirjalla Maailman ympäri kirja kerrallaan 2019 -haasteeseen sekä Helmet-lukuhaasteeseen 2019 (kohta 17. Kirjassa on kaksoset).

Edit: Pakko vielä lisätä, että tämä Ranskan/ranskalaisuuden karttaminen ei ole minulla mikään uusi juttu. Jo yläkoulua valitessani olin tarkkana, että sain valinnaiseksi kieleksi saksan. Kaupungin toisessa yläkoulussa olisin nimittäin joutunut ottamaan kolmanneksi vieraaksi kieleksi ranskan ;) Myös yliopistolla välttelin kieltä ja otin uudeksi kieleksi italian ja myöhemmin opiskelin vielä kahta uutta kieltä, mutta ei missään nimessä edelleenkään ranskaa :D

Edit: Kuvassa on lukuhetki Kukontorilla 11.1.2019 :)

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, January 17, 2019

Released 4 mos ago (1/18/2019 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Onnen koukkuja on tarjolla huomenna Tiirikkala-miitissä :) Lukuiloa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 7 by sigyn22 at Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, January 18, 2019
Olen tämän kirjan jo aiemmin lukenut.
Otin sen miitistä edelleen vapautettavaksi, ettei Taryan tarvinnut kirjoja takaisin viedä.

Released 4 mos ago (1/19/2019 UTC) at Turun kaupunginsairaala in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vapautin kirjan sairaalan aulaan.
Hyviä lukuhetkiä löytäjälle!

Journal Entry 9 by wingAnonymousFinderwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, February 01, 2019
humoristisen herttainen ja haikea tarina...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.