Tunnenko minä teidät?

by Nuala O'Faolain | Biographies & Memoirs |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by outa1977 of Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 11/10/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by outa1977 from Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, November 10, 2018
Nuala syntyi Dublinissa perheeseen, jonka yhdeksän lasta saivat äärimmäisen vähän huomiota ja huolenpitoa uralleen omistautuneelta journalisti-isältä ja alkoholisoituvalta äidiltä. Nuala itse sanoo, että hänet pelasti syrjäytymisestä rakkaus kirjoihin ja katolinen sisäoppilaitos.
Muistelmateoksessaan Nuala kuvaa elävästi 1950-luvun ahdasmielisyyttä ja 1960-luvun vähittäistä vapautumista ankaran katolisessa Irlannissa. Mukaansatempaavasti hän kertoo, kuinka hänelle avautui kirjallisuuden ja akateemisen sivistyksen maailma, millaisia näköaloja se avasi hänen työhönsä tv-tuottajana ja journalistina.
Osa O'Faolainin tarinaa on Irlannin sodanjälkeinen historia ja maan kansallinen herääminen, osa puolestaan hänen kanssasisartensa, irlantilaisnaisten ahdasrajainen elämä. Hän itse sai tilaisuuden ja voimaa ylittää ne rajat ja samalla nähdä, miten miesten maailma on rakentunut. Kokemuksensa hän on tiivistänyt viisaudeksi, jollaisen voi kerätä vain elämällä täysin siemauksin.
---
Koskettava tarina. Olen hyvin kiinnostunut Irlannin historiasta ja miten se on vaikuttanut siellä eläneisiin ihmisiin. Helposti tulee Irlanti-fanina vain romantisoitua maan karua(kin) kauneutta ja nähtyä vain missä maa makaa nyt. Kun lukee tämän kaltaisia kirjoja, ymmärtää selkeämmin miksei muutos tapahdu hetkessä niin vanhoillisessa maassa. Naisen asemaa ei todellakaan käy kateeksi ja on järkyttävää miten naisten piti usein paitsi huolehtia perheestään, mutta myös koittaa taloudellisesti selvitä näiden itsekkäiden isähahmojen laittaessa rahat surutta itsensä hyväksi. Tämä tarina ei ole ainoa laatuaan, jonka olen lukenut vastaavasta perhedynamiikasta, joka alistaa perheen äidin ja tukahduttaa lapset kurjuuden ikeeseen. Roddy Doyle Ja Frank McCourt (jotka kirjan etuliepeessäkin mainitaan), ovat kirjoittaneet myös aiheesta erittäin tunteisiin käyviä kuvauksia. Voin suositella.
Välillä kerronta tässä kirjassa oli hieman hyppelehtivää ja olisin toivonut ehkä vähän vähemmän kuvauksia kirjailijan ihailemista kirjailijoista ja analysointia kirjallisuudesta. Toisaalta, sekin kuuluu tähän koska oli niin suuressa osassa Nualanin elämässä. Lopulta kirjailija eli kuitenkin mielestäni aika rikkaan elämän vastoinkäymisistään huolimatta. Kirjaa oli mukava myös lukea, kun siellä mainittiin Dublinin lisäksi muitakin itselle tuttuja paikkoja, kuten Howht ja Belfast.

Released 4 mos ago (12/2/2018 UTC) at Pukstaavi, suomalaisen kirjan museo in Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja löytyy bc-hyllystä museosta vasemmalta ennen vessoja.

Journal Entry 3 by Appelsiini at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, January 16, 2019
Otin kirjan mukaan, vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.