Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu

by Sisko Savonlahti | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 10/26/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
7 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, October 26, 2018
Gummerus:

"”Tiedän, että minun on tehtävä tälle kaikelle jotain ja vähän äkkiä. Mutta vielä hetken ajan minä haluan maata parvekkeella ja muistella entistä poikaystävääni.”

Näin ajattelee nuori nainen asunnossaan, jonne kantautuu ihmisten kiljunta Linnanmäeltä. Kohta on kesä, ja on aika päästä erosta yli. Täytyy nousta murheen alhosta, täytyy löytää työpaikka, täytyy rakastua, täytyy käynnistää positiivisuuden kierre.

Mutta pitääkö täyttää ulkopuolisten odotuksia vai toimia sen mukaan, mitä itse haluaa? Mistä tietää, mitä itse haluaa? Niin paljon kysymyksiä, ja usein houkuttelevimmalta tuntuu huonekasvien pintamullan tarkkailu, ystäville tekstaaminen, sipsidipin sekoittaminen ja makuuasento hintavan vuokra-asunnon parvekkeella.

Kuinka hänen käy?

Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu yhdistelee oivaltavasti kepeää huumoria ja melankoliaa. Se on suora ja tarkka kuvaus herkästä kaupunkilaisarjesta."

***

Haastattelin Savonlahtea keskiviikkona yhteen lehtijuttuun ja ryntäsin tietysti sen jälkeen heti kirja-ostoksille, kun en ollut tätä vielä lukenut. Ahmaisin sitten parissa päivässä, vaikka on infernaalisin työviikko pariin vuoteen (enkä siis olisi oikeasti ehtinyt). Pidin kovasti, naurahtelin ääneen – Savonlahden kuivakka huumori puree minuun. Tämä on jotenkin hyvin elämänmakuinen ajankuva kolmikymppisen helsinkiläisen freelancerin/työttömän elämästä ja arjesta, siitä miten pientä ja tavallista ja tylsääkin kaikki lopulta on. Suosittelen!

Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 30, 2018
Kirja säteilee maailmalle. Mukana:

bookwormess (Kotka)
He_Ri (Raisio)
Louhi (Kajaani)
Kemppu (Tampere)
Flower78 (Helsinki)
toukokuu (Helsinki)

Huom! Järjestys saattaa vielä muuttua.

Journal Entry 3 by bookwormess at Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Sunday, November 04, 2018
Kiitos, kirjasäde on ensimmäisessä etapissaan. Luin jostain Savonlahden haastattelun ja minua alkoi kovasti kiinnostamaan tämä kirja. Laitoin varauksen kirjastoon, mutta jono on pitkä kuin nälkävuosi (oikeasti sijalla 43 siihen oikeasti saattaa mennä vuosi!). Tämä on niitä bookcrossingin parhaita puolia!

Journal Entry 4 by bookwormess at Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Tuesday, November 13, 2018
Mulla oli melko korkeat odotukset tästä kirjasta koska se on ollut niin paljon tapetilla viime aikoina. Tavallaan tykkäsin, mutta en ihan täysillä.

Pystyin samaistumaan päähenkilöön jonkun verran, vaikka toisaalta sinkkuelämäni Helsingissä olisi hyvin erilaista kuin hänellä. Itsellänikin on välillä tulevaisuus vähän hakusessa, mutta en silti täysin ymmärtänyt hänen haahuiluaan. Toisaalta nautin erilaisista huomioista joita hän elämästä teki. Koin syvimmän samaistumisen niihin sipseihin ja dippeihin: dipin tekeminen on pyhä ja tärkeä rituaali, mutta sourcream & onioneita en kyllä hyväksy ja Taffelin valkosipulidippi on se ainoa oikea (mielellään Pirkan laktoosittomaan kermaviiliin!).

Välillä päähenkilö ärsytti kaikessa itsekkyydessään aivan suunnattomasti, teki mieli läpsiä korville varsinkin joulun kohdalla. Jotkut kappaleet jäivät mielestäni vähän irrallisiksi muusta tarinasta, mutta ihan hyvä tämä kuitenkin oli, nopealukuinen ja toisinaan jopa hörähdytti.

Journal Entry 5 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, December 05, 2018
Kiitos kirjasta!

Journal Entry 6 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, December 15, 2018
Nopealukuinen kirja. Pidin Savonlahden tavasta kirjoittaa, mutta joissain kohdissa tunsin ärsytystä päähenkilön saamattomuuden suhteen. Eteenpäin ajautuminen ja päivästä toiseen selviytyminen on varmasti monelle työttömälle arkea. En kuitenkaan pohjimmiltani pysty ymmärtämään, miksi jopa työn hakeminen voi olla niin vaikeaa.

Journal Entry 7 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, December 17, 2018

Released 2 mos ago (12/17/2018 UTC) at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja säteilee kohti seuraavaa lukijaa.

Journal Entry 8 by Louhi at Kajaani, Kainuu / Kajanaland Finland on Thursday, December 20, 2018
Kirja tuli tänään postissa. Kiitos! Olen kerran tämän jo varannut kirjastosta, mutta varauksia oli liikaa, joten en ehtinyt lukea. Nyt saan onneksi uuden yrityksen. Edellisten lukijoiden merkintöjen perusteella tämä kuulostaa ihan krooniselta masennukseltani. Mielestäni parasta on Estrella Herkku Chips esim. Estrellan/Pirkan jollain dipillä (taco, american tms.). Yhdestä dippipussista riittää kertaviikkoisella käytöllä kuukausiksi. Dipin pohja tehdään maustamattomasta jugurtista ja/tai Oatlyn maustamattomasta kaurajugurtista. Halapaa kun saippua.

EDIT 7.1.2019
Kirja on nyt luettu ja tykkäsin kyllä! Tosin minusta tässä ei ollut mitään humoristista, otin tämän vakavasti, koska päähenkilö oli kuin minä. En minäkään saa mitään aikaan, sama lempielokuva ja elämä ihan samanlaista, eli pitäisi perehtyä isoihin asioihin, mutta tulee tiskausta. Tosin sitä en ymmärtänyt, miksi tämä haikailee jonkun ukon perään, kun tällä kuitenkin on koko ajan vientiä enemmän kuin minulla koskaan sinkkuna. Ainoa ongelma tällä mielestäni oli liian kalliilla alueella asuminen ja jatkuva tuhlaaminen. Pitäisiköhän minun perustaa joku etäelämäntaitovalmennus, kun tuli niin pätevä olo tämän kirjan kanssa.

Journal Entry 9 by wingKemppuwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, January 17, 2019
Kirja on saapunut Tampereelle, kiitokset! Alan lukea piakkoin, jahka saan yhden toisen kirjan ensin alta pois. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää.

Journal Entry 10 by wingKemppuwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 19, 2019
Tulipa luettua nopeasti, mutta minä en välittänyt tästä kirjasta. Odotin enemmän, odotin jotain syvällisempää. Tämä ei kuitenkaan tehnyt minkäänlaista vaikutusta, ei edes kielteistä. Ei ollut hauska, ei ollut traaginen, ei ollut paljon mitään. En sitten tiedä, mitä kertoo minusta, etten juurikaan saa näistä suurinpiirtein itseni ikäisten ja ehkä vähän kaltaistenkin ihmisten kuvauksista mitään, vaan suurimmat lukuelämykset tulevat spekulatiivisesta fiktiosta ja nuortenkirjoista.

Kiitos kuitenkin, että pääsin kokeilemaan tätäkin. Seuraavaksi kirja matkaa pääkaupunkiseudulle.

Journal Entry 11 by wingKemppuwing at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Sunday, January 20, 2019

Released 4 wks ago (1/21/2019 UTC) at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee postitse Flower78:lle.

Journal Entry 12 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 23, 2019
Kiitokset, kirja saapui Keravalle. Luen nyt kesken olevan loppuun ja siirryn tämän pariin sen jälkeen.

Journal Entry 13 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, January 28, 2019
Takakannen tekstin mukaan tässä kirjassa on "kepeää huumoria ja melankoliaa" ja tämä todellakin kuvaa kirjaa hyvin. Viihdyin kirjan parissa hyvin, vaikka sinänsä tässä ei ollut minulle mitään mihin samaistua. Voin kuitenkin hyvin kuvitella monen nuoren ihmisen elämän olevan sellaista mitä tässä kirjassa kuvataan. Tämä oli mukavaa luettavaa juuri tällä hetkellä, vaikka en olekaan varma muistanko tästä kirjasta vähän ajan päästä enää paljonkaan. Kaikkiaan kuitenkin positiivinen lukukokemus.

Täytyy vielä mainita, että kirjan kansi on mielestäni IHANA!

Helmet-lukuhaaste 2019: 29. Kirjassa nähdään unia

Journal Entry 14 by wingFlower78wing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, February 09, 2019

Released 1 wk ago (2/12/2019 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toukokuu saa kirjan pks-vakiomiitissä.

Journal Entry 15 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 12, 2019
Kiitos kirjasta! Vaikuttaa lupaavalta.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.