Sivuhenkilö

by Saara Turunen | Biographies & Memoirs |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingFlower78wing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 10/20/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingFlower78wing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, October 20, 2018
Takakannesta:

"Mitä jos asiat eivät menneet sellaisella tavalla, niin kuin Vihervaaran Annalla, että asutaan jossakin maaseudulla, paimennetaan vuohia ja lampaita ja on suuri talo, paksu tukka ja paljon lapsia? Mitä jos ne menivät niin, että kissa söi kerman ja maito happani kannussaan? Jos löysi itsensä asunnosta, jossa oli koiperhosen haju ja koukku katossa? Jos kevät teki tuloaan ja oli juuri kirjoittanut kirjan ja kaiken piti muuttua, mutta ihmisillä olikin laadukkaat sohvat ja puolisot, ja täytyy nyt mennä, he sanoivat? Mitä jos oli odottanut jotakin toisenlaista, jos kaikkialla oli vain hiljaista?

Sivuhenkilö on kirpeä ja suorasukainen romaani yhdestä vuodesta kirjoittajansa elämässä. Se käsittelee taiteilijuutta ja tunnustuksen kaipuuta, tappion hetkiä ja voittamisen kummallisuutta, odotuksia ja todellisuutta, jotka kulkevat alati omia teitään."

*Varattu lukutuolille*

Journal Entry 2 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 30, 2018
Luettuani Saara Turusen Rakkaudenhirviön, halusin lukea tämän Saara Turusen uusimman kirjankin. Tämä Sivuhenkilö on omakohtainen kirja, kun taas Rakkaudenhirviö on fiktiivinen tarina. Pidin tästä omakohtaisesta kirjasta jopa enemmän kuin Rakkaudenhirviöstä. Eniten tämä keskittyi siihen mitä ja millaista on olla nainen eri rooleissa ja tämä oli hyvin mielenkiintoista luettavaa. Pidän myös tekstityylistä, se on helppoa luettavaa ja juuri sellaista kieltä, jollaista tykkään lukea.

Journal Entry 3 by wingFlower78wing at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Tuesday, October 30, 2018

Released 3 mos ago (10/31/2018 UTC) at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee postitse lukutuolille. Hyviä lukuhetkiä ja mukavaa syksyn jatkoa!

Journal Entry 4 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 01, 2018
Tämä kirja on tämänhetkisiä ykköstoiveitani, ei varmaankaan jää odottamaan vuoroaan TBR-pinon pohjalle. Iso kiitos sekä kirjasta että somasta kortista :)

Journal Entry 5 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, November 10, 2018
Saara Turunen on yksi kiinnostavimpia uusia suomalaiskirjailijoita, pidin Rakkaudenhirviöstä, ja samalla tavoin nautin tästä uudemmasta kirjastaankin. Turunen tekee äärimmäisen tarkkoja havaintoja niin perhepiiristään kuin taiteilijapiireistäkin, puhuttelevinta on paljaan rehellinen kuvaus itsestä, häpeästä, yksinäisyydestä, sivullisuuden tunteesta. Kirjailijan kieli on vaivatonta ja soljuvaa, nautinto lukijalle!

Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases on Sunday, November 25, 2018

Released 2 mos ago (11/25/2018 UTC) at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vein tarjolle BC-tapaamiseen, joku bookcrossareista nappasi mukaansa.

Journal Entry 7 by Joika at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, November 25, 2018
Kiitos kirjasta ja miitistä! Tätä Turusen teosta Hesari nimitti yhdeksi vuoden puhutuimmista kirjoista, ja kun näin tämän nappasin sukkelasti kassiini. Se on myös seuraava lukupiirikirjamme, joten sattuipas sopivasti!

Journal Entry 8 by Joika at Kiiminki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, December 05, 2018
Kyllä tämä ansaitsee tähtipaikkansa taivaalla, koska en muista lukeneeni vastaavanlaista omakohtaista selvitystä siitä, millaista voi olla aloittelevan kirjailijan, taiteilijan arki. Nythän on paljon ollut puhetta julkisuudessa siitä, kuinka kova ammatti esimerkiksi kirjailijan ammatti on. Elanto on kovan työn takana, ja täytyy olla sitkeä kestääkseen rahattomuutta. Entäs kun teokset eivät menesty?

Jotenkin olen hölmöyksissäni kuvitellut, että taiteilijat ovat oma rotunsa ja tietynlaisen geneettisen ohjelmoinnin yläpuolella, mutta tämä teos osoitti että samanlaista kansaa ovat kuin kuka tahansa muu tavallinen pulliainen. Ihmisellä kun on tarve osoittaa että on jotenkin parempi (kuin mitä on/mitä muut ovat) ja jokainen meistä on itsekäs, minkäs me sille voimme. Vaikka kuinka yrittäisi asiaa tiedostaa, vähän vaikea on biologialle panna vastaan. Siksipä ihminen käyttäytyy usein hassustikin varsinkin ryhmässä.

Luulisin että jokainen kokee jossain elämänvaiheessa samanlaisia tuntemuksia kuin mitä Saara Turunen kuvailee teoksessaan, ne vain kätketään visusti pinnan alle. Turunen kuvailee hauskan lakonisesti monia läheistensä tapoja, myös omiansa. Jos alkaa tietyllä tavalla maailmaa katsomaan, niin voi tehdä ihan joka asian suhteen: nauraa ihmisen eleille ja valinnoille. Onneksi Turunen tekee sen kaikkien kohdalla, varsinkin itsensä.

Annan kirjan tässä välissä työkaverilleni lainaan.

Journal Entry 9 by Joika at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, February 10, 2019

Released 5 days ago (2/10/2019 UTC) at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Valkean miittin tarjolle!

Journal Entry 10 by kirjateoria at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, February 11, 2019
Sivuhenkilö lähti eilen mukaan Valkean miitistä.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.