X Den sista platsen

by John Ajvide Lindqvist | Horror | This book has not been rated.
ISBN: 9789177750307 Global Overview for this book
Registered by Panzeranzi of Göteborg, Västergötland Sweden on 10/20/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Panzeranzi from Göteborg, Västergötland Sweden on Saturday, October 20, 2018
"En gång var kriminaljournalisten Tommy T hela Sveriges älskling, men på senare år har hans stjärna dalat. Undersökningen av självmorden ska bli hans upprättelse. Tillsammans med sin hund Hagge nosar han sig djupare in i mysteriet kring den undflyende gestalten »X« som tycks ligga bakom allting. Spåren leder till ett enormt parti kokain samt till ett oändligt fält med kortklippt gräs och en himmel utan sol.

Samtidigt dras Tommys systerson Linus allt djupare in i X verksamhet. Han är 17 år och bor i det megalomaniska höghusbygget Gårdsstugan. Allt sedan han som 13-åring började sälja sin egen ADHD-medicin har han drömt om att få deala i de högre divisionerna. När han slutligen får chansen visar sig verksamheten vara både farligare och underligare än vad han kunnat föreställa sig.

X - Den sista platsen är en övernaturlig kriminalroman där småbrottslighet korsar det utomvärldsliga. Det finns en större plan bakom det som inträffar och mycket pekar mot Brunkebergstunneln. Krafter bortom människans kontroll sipprar in i förorterna och förändrar Stockholm.

Nån däruppe måste gilla oss. Eller inte." (bokus.com)

Det här är riktigt bra och stundom väldigt obehagligt. Jag tycker dock att Rörelsen var bättre och ännu mer obehaglig. Ska läsa Himmelstrand också, som är den första av de tre. Tänker att det ger lite mer om man läst den först, eftersom X ger svar på frågor man garanterat ställer sig i den boken.

Jag lyssnade på John Ajvide Lindqvist när han besökte bokmässan och pratade om bokserien. Jag tycker mycket om hur han pratar om sitt skrivande, hur han inte vet var berättelserna ska föra honom. Jag tycker mig känna av det när jag läser hans böcker - att författaren och jag går lite sida vid sida och skapar boken tillsammans.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.