Arv og miljø

Registered by wingsota48wing of Hokksund, Buskerud fylke Norway on 10/12/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingsota48wing from Hokksund, Buskerud fylke Norway on Friday, October 12, 2018
"Omtale fra forlaget

Vigdis Hjorts kritikerroste roman Arv og miljø utløste en stor debatt om virkelighetslitteratur da den kom ut. Den vant Bokhandlerprisen 2016, og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris.

"At ingen av dere på noe tidspunkt har spurt meg om min historie, har jeg opplevd og opplever jeg som en stor sorg.."


Det er Bergljot, den eldste datteren i familien, som formulerer seg slik i en mail til sine søstre, etter at det har pågått en heftig diskusjon om forskudd på arv.


Kjernen i arveoppgjøret er fordelingen av to sommerhytter som ligger ved siden av hverandre på Hvaler i Østfold. Et barndomssted, som alle har et forhold til.


To døtre har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år. De skal arve hyttene. Men så er det altså to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten?


Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Bergljot erfarer at det skal mot til for å uttrykke sin versjon av familiehistorien. Men bare gjennom å ta sine egne opplevelser på alvor og å prøve å sette ord på dem, er det mulig å komme videre."

Boken er gitt til BookCrossing av en venninne.

Journal Entry 2 by wingsota48wing at Hokksund, Buskerud fylke Norway on Friday, October 12, 2018
Jeg leste boken fordi jeg hørte et foredrag av Vigdis Hjorth på mitt lokale bibliotek og jeg syntes den hørte interessant ut. Innen jeg leste boken, hadde diskusjonen i offentligheten og familiefeider tatt helt av.

Som roman, synes jeg den er den beste Vigdis Hjorth har skrevet. Om sannhetsgehalten har jeg ingen mening. Men Hjorth tegner et veldig troverdig bilde av en nevrotisk person.

Journal Entry 3 by wingsota48wing at Oslo Sentralstasjon in Oslo Sentrum, Oslo fylke Norway on Wednesday, November 07, 2018

Released 5 mos ago (11/8/2018 UTC) at Oslo Sentralstasjon in Oslo Sentrum, Oslo fylke Norway

WILD RELEASE NOTES:

Jeg tar med boken på BC-treff i ettermiddag. Dersom ingen tar den med seg, setter jeg den i hylla hos Oslo Visitor Centre.

Journal Entry 4 by wingAnonymousFinderwing at Oslo Sentrum, Oslo fylke Norway on Thursday, December 27, 2018
excited to read, I have family feuds of my own.. :) thank you to the person who released it. I am planning to take it on a journey outside Norway when I am done reading it, let's see how it goes! :D

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.