De Facebookmoorden

by Bart Debbaut | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingJoanazinhawing of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 11/3/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Saturday, November 03, 2018
Hans Devriendt. Brave echtgenoot, voorbeeldige vader van twee kinderen, onberispelijke medewerker in een cultureel centrum. Zijn leven lijkt harmonieus, tot hij op een huwelijksfeest geconfronteerd wordt met iets wat hem de adem beneemt. Hij besluit wraak te nemen. Bloedige wraak. Hij kondigt dat aan via Facebook, want zo veel mogelijk mensen moeten directe getuigen worden van wat er gebeurt. Als de eerste dode valt, beseft John Leyssens, hoofdrechercheur van de federale politie in Leuven, de ernst van de zaak. De Computer Crime Unit moet de Facebookpagina traceren, maar ze bijt er haar tanden op stuk. Als even later ook een tweede en een derde slachtoffer vallen, schakelen Leyssens en Van Cattendyck in een hogere versnelling. Stukje bij beetje ontrafelen ze een onthutsende en kwetsende waarheid, die uitmondt in een gruwelijk en zinderend einde. Wie zijn de slachtoffers? En wie is de dader?

Journal Entry 2 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Saturday, November 03, 2018
Mijn recensie uit 2010:

Hans Devriendt is een aardige man, gelukkig met zijn vrouw en kinderen en hij heeft een leuke baan waarin hij gewaardeerd wordt. Hij leidt een doodnormaal leven en toch gaat het opeens mis: hij begint te moorden. En erger nog: hij laat via Facebook weten wat hij gaat doen. Hij heeft al gauw een heleboel volgers die met een morbide belangstelling zijn doen en laten volgen. Na de eerste moord volgt er nog één en nog één. Zij drijfveer is wraak, dat is ook de titel van zijn Facebookgroep: Wraak is de enige uitweg. Maar wraak waarop, op wie, waarom?
Het is aan de politie van Leuven om dit uit te zoeken, maar ze tasten lang in het duister.

Met De Facebookmoorden heeft Bart Debbaut een thriller geschreven die in alle opzichten actueel is, o.a. door het thema en door het gebruik van de sociale media zoals SMS en Facebook. Ook met het gebruik van bestaande publieke figuren positioneert de auteur het boek in het heden. Dat verleent een authenticiteit aan het boek waardoor het verhaal wel erg dichtbij komt. Hans Devriendt kan je buurman zijn.

Bart Debbaut heeft met dit boek zijn derde thriller afgeleverd met het speurdersduo John Leyssens en Mieke Van Cattendyck in de hoofdrollen. Hoewel ik de eerste 2 boeken niet ken, kon ik me zonder meer inleven in de beide karakters. Door aandacht te geven aan hun persoonlijke omstandigheden, geeft Debbaut nog meer diepgang aan zijn boek. Het taalgebruik en de vlot lopende dialogen maken het ook tot een heel toegankelijk boek.
Het thema wordt op een zeer zorgvuldige en correcte manier naar voren gebracht waardoor je zelfs, al is het maar een sprankje, sympathie zou kunnen opbrengen voor de moordenaar. Toch wordt dat gevoel van sympathie naar het eind toe een ongemakkelijk gevoel, gemengd met walging en ongeloof. Bart Debbaut geeft wat mij betreft een visitekaartje af van jewelste! Dit belooft veel voor een volgend boek – maar legt op hem ook de druk om dan minstens ditzelfde niveau te halen.

De cover is uitgevoerd in Facebookblauw en is intrigerend. Een lege gang met in tegenlicht de figuur van een man. Pas op het eind van het boek wordt de cover duidelijk. Het boek is uitgevoerd in een vrij grote letter; mede daardoor leest het boek als een trein. Hoewel het als thriller staat getypeerd is het wat mij betreft meer een politieroman, maar ach, what's in a name! Het is gewoon een goed en spannend boek!

Journal Entry 3 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Tuesday, November 06, 2018
Het boek gaat binnenkort als RAY op reis. Meelezers:

1. Smitjes
2. Anneke15

Journal Entry 4 by wingJoanazinhawing at A bookray, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Wednesday, November 07, 2018

Released 5 mos ago (11/7/2018 UTC) at A bookray, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Het boek gaat eind van de week op weg naar Smitjes.
Veel leesplezier!

Journal Entry 5 by wingsmitjeswing at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, November 11, 2018
Vandaag thuis gekomen na een weekendje oppassen en als verrassing lag dit boek in de bus. Is als volgende boek snel aan de beurt.

Journal Entry 6 by wingsmitjeswing at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, November 18, 2018
Leuk om een boek te lezen wat door een Belg is geschreven, het taalgebruik is toch net even wat anders dan je gewend bent. Bijvoorbeeld dampkap in plaats van afzuigkap. Het verleden van Hans is de rode draad in dit boek. Gaandeweg het boek weet je al ongeveer wat er gebeurd moet zijn met hem als kind. En inderdaad het blijft slachtoffers geven , vroeger hij, de mensen die hij vermoordt, maar ook degene die achterblijven en zijn vrouw en kinderen. Ik geef het boek een volgende meeting mee voor Anneke 15.

Journal Entry 7 by wingsmitjeswing at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Friday, December 07, 2018

Released 4 mos ago (12/7/2018 UTC) at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Gaat mee naar de meeting op weg naar Anneke15.
Veel leesplezier !

Journal Entry 8 by Anneke15 at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, December 10, 2018
Boek goed ontvangen. Ik ben er benieuwd naar ;)

Journal Entry 9 by Anneke15 at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, March 25, 2019

Released 3 wks ago (3/26/2019 UTC) at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Doorgegeven aan Kwatje. Veel plezier met het boek!

Journal Entry 10 by wingkwatjewing at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Thursday, March 28, 2019
bedankt Anneke 15

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.