Romsk historia och kulturarv i Sverige

Registered by winghingraldwing of Motala, Östergötland Sweden on 10/2/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by winghingraldwing from Motala, Östergötland Sweden on Tuesday, October 02, 2018
Intressant läsning om en av Sveriges fem erkända minoriteter, romerna.
De övriga är judar, samer, sverigefinnar och tornedalingar. Minoritetsspråken är romanichib, jiddisch, samiska, finska och meänkieli.

Varför blev romer erkända som en av Sveriges fem nationella minoriteter år2000? När kom de olika romska grupperna till Sverige? Hur har romer behandlats i landet sedan Gustav Vasas dagar? Hur påverkas de olika romska grupperna av sin historia och kulturarv i Sverige? Dessa frågor har jag försökt besvara i denna bok, som en handledning för lärare i grundskolan, underlag för studiecirklar och för dig som vill fördjupa dig i ämnet.Bennie Åkerfeldt Resanderomsk författare

Journal Entry 2 by winghingraldwing at Motala, Östergötland Sweden on Saturday, October 27, 2018
Jag har lyssnat på Bennie Åkerfeldt två gånger. Han är bosatt i Kinna och utför ett viktigt arbete med att sprida kunskap om romer. Första gången utifrån frågeställningen om varför tiggarna sitter utanför affärerna. Han tog bildligt med oss till deras hemland och vi såg hur de var utestängda från möjligheten att arbeta hemma. Bidrag från EU att förbättra i hemlandet hade till viss del använts till ett högt plank/staket så att de som hade det bättre inte såg romernas ruffiga bostäder. Det var en nyttig och givande föreläsning.
Andra föreläsningen handlade mycket om vad den här boken innehåller och kvällen gav många intressanta inlägg från publiken också.

Den tionde stjärnan hade behövt att jag fått korrekturläsa innan tryck.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.