Een theelepel aarde en zee

by Dina Nayeri | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 8/19/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, August 19, 2018
Gekregen om te crossen.


Recensie(s)
Als de elfjarige Saba in 1981 na de revolutie in 1979 met haar moeder Iran wil verlaten, denkt ze bij het vliegveld haar vermiste tweelingzusje te zien. Dit is het begin van een bijzonder relaas, beginnend bij de zwempartij van de zusjes in het donker bij hun vakantiehuis, via de mislukte poging van de christenmoeder met Saba naar Amerika te gaan tot en met -jaren later- de realiteit rond hun beider lot. In een prachtig proza beschrijft Dina Nayeri, in Teheran geboren tijdens de revolutie en op tienjarige leeftijd naar Amerika geëmigreerd, niet alleen het werkelijke, door o.a. moraalpolitie gedomineerde, maar ook het onwerkelijke tolerante leven op het platteland. Saba heeft dierbare vrienden, fantaseert het leven van haar tweelingzusje in Amerika, is dol op (illegaal verkregen) Amerikaanse boeken en films, trouwt met een oude man die haar rijk achterlaat, en probeert Iran uit te komen. Een bijzonder fraaie debuutroman die recht doet aan de Perzische cultuur én aan het ingewikkelde leven van een intelligente jonge vrouw. En aanwinst voor in Iran geïnteresseerde lezers. Kleine druk.
Drs. Fieke Nugteren

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, February 20, 2019

Released 1 mo ago (2/21/2019 UTC) at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by OBCZ-HuisvHilde at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, February 23, 2019

Dit boek staat sinds donderdag 21 februari in de OBCZ in Hildes Heerlykhyd, het restaurant van Huis van Hilde.


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.