het diner

by Herman Koch | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingMoriquenwing of Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on 7/30/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingMoriquenwing from Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, July 30, 2018
"De structurering van deze roman van Herman Koch (1953) volgt de gangen van een diner. Dineren is oorlog en dat zullen we weten. In een toprestaurant komen vier mensen samen: de ik-figuur, Paul, een afgekeurd docent, en zijn echtgenote; zijn broer, beoogd minister-president, met ook zijn vrouw. Irritaties hopen zich vanaf het begin in het hoofd van Paul op. Zij gelden zijn broer, maar ook het restaurant. Met de wereld van de haute cuisine wordt meedogenloos afgerekend. Hilarische observaties, maar ook innerlijk commentaar op gespreksonderwerpen, roepen het Jiskefet-verleden van Koch in herinnering. De kinderen van de dinergangers hebben een wandaad begaan. Hoe daarmee om te gaan? Hoe ver ga je als ouders in het toedekken van de gruweldaden van kinderen? Hoe waarborg je geluk en toekomst? In agressie is Paul eerder over de schreef gegaan. Is zijn zoon genetisch bepaald? Zorgvuldig doserend werkt deze roman naar een apotheose. Een verontrustende, maar ook humoristische roman. Stilistisch sterk, een urgent en krachtig boek. Bekroond met de NS Publieksprijs 2009."

Journal Entry 2 by wingMoriquenwing at Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Thursday, September 26, 2019
Ik weet niet zo goed hoe ik me moet voelen bij dit boek. Het is zeker en vast goed geschreven. Je krijgt alle informatie in stukjes en beetjes door, waardoor je echt wel geïnteresseerd blijft volgen. Naar mijn gevoel zijn er ook geen overbodige delen in het boek, elk stuk is belangrijk en kan je potentieel op het verkeerde spoort zetten.
Maar ik kan mijn gevoel voor de hele situatie en de personages soms moeilijk loskoppelen van het boek. Ze maken keuzes die ik nooit zou maken en waar ik me ook serieus in kan opboeien. En het 'fijne' is dat de personages waar je eerst nog behoorlijk wat sympathie voor kan opbrengen naar het einde toe steeds onhebbelijker worden. Gruwelijk dat gevoel, maar ik moet toegeven: goed gedaan!

Journal Entry 3 by wingMoriquenwing at Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Thursday, September 26, 2019

Released 3 mos ago (9/26/2019 UTC) at Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium

CONTROLLED RELEASE NOTES:


Dit boek mag naar de voorraad van de Abelebib, waar het ongetwijfeld een nieuwe lezer zal vinden.

Hallo daar, gelukkige vinder!

Wat leuk dat je op deze pagina bent komen kijken. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, zomaar een onverwacht cadeautje van mij voor jou. Veel plezier ermee! Wat is nu de bedoeling?

1. Het zou fijn zijn als je meldt dat het veilig bij jou is. Dat mag gewoon in het Nederlands en kan anoniem als je dit zou willen.
2. Daarna kun je het boek gaan lezen en als je wilt nog eens schrijven wat je ervan vond.
3. Mag het boek verder reizen? Geef het dan door aan iemand anders of laat het zomaar ergens weer achter, liefst op een veilige, droge plek. Je kunt via de bookcross-site ook weer melden waar je het hebt neergelegd, zodat anderen ernaar op zoek kunnen gaan.

TIP: Als je het boek op zijn reis wilt volgen, dan kun je je best aanmelden als nieuwe bookcrosser (www.bookcrossing.com/join). Het is erg leuk om erachter te komen hoe het met 'jouw' boek op z'n reis verder gaat!!

Journal Entry 4 by wingAbelebib_OBCZwing at Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium on Thursday, September 26, 2019
Bedankt, deze mag binnenkort de bib in!

Released 3 mos ago (9/27/2019 UTC) at Abelebib - Boekenruilkast & OBCZ in Broechem, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:

Te vinden op de planken van de Abelebib. Veel leesplezier!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.