Islantilainen voittaa aina: Elämää hurmaavien harhojen maassa

by Satu Rämö | Travel |
ISBN: 9789510416402 Global Overview for this book
Registered by wingem64wing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 7/23/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 23, 2018
Takakannesta:

"Voiko suomalainen nainen kotoutua jäätiköiden ja kuumien lähteiden keskelle? Pysyykö pokka, jos viereisessä suihkukopissa hiuksiaan peseekin Björk? Vuonna 2003 nuori talouden opiskelija Satu Rämö lähti vaihtoon Islantiin. Kokemus muutti hänen elämänsä. Pienestä saarivaltiosta tuli Rämön uusi koti. Hän opiskeli kielen, löysi itselleen puolison ja perusti perheen. Ja kun utelias suomalaisnainen on päättänyt sopeutua, sitä ei estä mikään. Rämö kertoo hauskasti seikkailustaan perin juurin kummallisessa saarivaltakunnassa, jossa kaikki 300 000 kansalaista tuntuvat olevan toisilleen sukua. Joulua vietetään sotilaallisen tarkan kaavan mukaan, presidenttiä sinutellaan ja peikkoihin uskotaan ihan varmuuden vuoksi. Islantilaisten luottamus omiin kykyihin ja hyvään onneen on lähes rajaton. He ovat omasta mielestään maailman paras kansa. Ei haittaa, vaikka talous romahtaa tai tulivuori purkautuu. þetta reddast, sanoo islantilainen, ei hätää, kyllä kaikki hoituu! Mutta tuleeko suomalaisesta pessimististä koskaan islantilaista optimistia."

Islannissa olisi kiva käydä, eikä tämä kirja vähennä halua matkustaa sinne. Asumaan en ehkä kuitenkaan haluaisi sinne jäädä. Rämö kirjoittaa sujuvasti ja jutut ovat mielenkiintoisia. Ihan täysosuma kirja ei ollut; nähtävästi kirja on koottu useammasta, erillisestä jutusta tai artikkelista, sillä ajoittain toisteltiin samoja asioita. Maininta Islannin neljän asteen keskilämpötilasta on varmaan syöpynyt syvälle aivojeni sopukoihin, sen verran usein se kerrottiin.

VARATTU: Smabbe/Lii5a

Journal Entry 2 by Smabbe at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 10, 2018
Kiitos Em64 toivekirjasta. Mukavaa joulunaikaa sinulle :)

Journal Entry 3 by Smabbe at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, January 31, 2019
Vähän meni matkailumainoksen puolelle ja osa jutuista oli vähän tylsää toistoa. Mutta ihan luettava kirja.

Kirjan annan seuraavaksi Lii5alle.

Journal Entry 4 by Smabbe at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, March 20, 2019

Released 1 mo ago (3/20/2019 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Mukavia lukuhetkiä!

Journal Entry 5 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, March 20, 2019
Sain tämän miitissä. Luulin, että tämä on toivelistallani, mutta ei näytä olevan. Sen sijaan toisella "lue joskus"-listallani tämä kyllä on.
Islantia koskevat kirjat kiinnostavat varmaan osin siksi, että olen siellä yhden kesän viettänyt, vaikkakin vain Keflavikin ja Reykjavikin alueella.

Journal Entry 6 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, April 02, 2019
Kiinnostava, nopealukuinen kirja suomalaisen kokemuksista Islannissa. Itse olen ollut Islannissa vain kolme kuukautta ja jo 80-luvun puolivälissä, joten kokemukseni ovat hyvinkin erilaisia kuin kirjoittajalla, joka asuu maassa, on opetellut kielen kunnolla ja on naimisissa paikallisen kanssa.
Monta tuttuakin asiaa kirjassa toki on: jäätiköt, joilla itsekin kävin mutta en vaeltanut niillä ; lämpimät uimapaikat luonnonvesissä ; piilokansan tarinat, joita minäkin kuulin - minullekin näytettiin Keflavikin ja Reykjavikin välissä tienmutka, joka kiersi piilokansan asuin paikan ; Reykjavikin viihtyisä keskusta ja Hallgrímurin kirkko, joka oli vielä jonkin verran kesken (valmistui seuraavana vuonna) mutta johon pääsi jo tutustumaan ; yliopisto ja Pohjola-talo ; islantilaisten ystävällisyys ja rento tapa kyläillä ja suhtautua muihin.
Oli kiinnostavaa lukea maassa pitkään asuneen kokemuksia ja peilata osin omiin muistoihin. Olen pitkään halunnut matkustaa uudestaan Islantiin ja turistina kiertää koko saari, käydä joissakin pienissä rantakylissä ja pohjoisen kaupungissa Akuyreyrissa. Voisin käydä myös katsomassa Rämön kaupan, jos se vielä on olemassa, kunhan joskus Islantiin pääsen. (Edit: Kauppa on lopetettu.)
Voisin lukea myös jatko-osan Islantilainen kodinonni.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.