Pallokala (in Finnish)

by Heikki Valkama | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnneliswing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 7/22/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 22, 2018
270 sivua

Gastrodekkari! Rikos japanilaisella kattauksella.

Murhapaikalla tuoksuu sushi, mutta wasabiakin tehokkaammin hien nostaa pintaan yakuza, Japanin järjestäytynyt rikollisuus.

"Maksa olisi helppo ottaa talteen, pakastettuna myrkky säilyisi riittävän pitkään. Sitä riittäisi tappamaan vaikka bussilastillisen turisteja. Kukaan ei osaisi yhdistää tämän päivän ostosta mihinkään. Kaikki menisi niin kuin pitää, ja hän pääsisi eroon ongelmistaan."

Kun Riku Mäki kutsutaan huippukokkien kisaan Japaniin, hän tuntee olonsa monella tapaa epävarmaksi. Tämä on suljettu kilpailu, kuin toisesta maailmasta, jota hän ei tunne. Riittävätkö hänen taitonsa tällaiseen, tekeekö hän vain itsensä naurettavaksi? Pian käy ilmi, että tuo on huolista pienin.

Helsinkiläinen Heikki Valkama (s. 1975) on toimittaja, kirjailija ja suomentaja. Leipätyönsä hän tekee Imagen päätoimittajana. Vuosia Japanissa asunut Valkama on japanilaisen kulttuurin tuntija, hän on kirjoittanut ja luennoinut aiheesta monissa eri yhteyksissä sekä kääntänyt japanilaisia sarjakuvia.

Journal Entry 2 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 09, 2019
Japaniin sijoittuva dekkari on mukava lisäys genreen. Tämä tarina toi taas esille uusia puolia Japanista. Luin nääs hiljattain kirjan Melkein geisha, joka ei ollut dekkari vaan muistelus. Tässä oli niin paljon ruokajuttua, että minunkin piti ryhdistäytyä ja tehdä uudenlaista "laajennettua" sienisalaattia. Hyvää oli.
Pidin kirjasta ja taitaa sille tulla jatkoakin. Loppu näytti vähän sellaiselta. Ainakaan päähenkilö ei päässyt vielä palaamaan kotiin. Toivossa eletään vaikka ei lapamato ollakaan.

Book #17 in the 2019 Reduce Mount TBR -challence by Dove-i-Libri
Helmet-haaste 25

Journal Entry 3 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 12, 2019

Released 2 yrs ago (2/12/2019 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Arvoitusarkkukirja lähtee kuriirin matkaan tänään, kun olen itse ollut liian saamaton matkailemaan.
Lukuiloa!

Journal Entry 4 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, April 13, 2019
Kiitos! Vaikuttaa erilaiselta dekkarilta, mitä on tullut luettua. :)

Journal Entry 5 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, January 15, 2020
Olipas tämä "jännä" kirja. Pidin tätä dekkarina, mutta loppujen lopuksi se puoli jää vähäisemmäksi ja itse tarina on kokonaisuutena aika lattea.
Mutta sitten taas..tämähän tarjosi mielenkiintoisen näkymän Japanin kulttuuriin ja viimeiseen asti hiotut ruokakuvaukset saivat kaltaiseni kulinaristin nälkäiseksi. Monet kulttuuria kuvailevat yksityiskohdat olivat ihan mielenkiintoisia. Teksti soljui mukavasti pienen alkukankeuden jälkeen. Loppu oli tylsähkö ja vähän hölmö.
Kirjailijan olisi kannattanut keskittyä asioihin, jotka hän hallitsee ja jättää vallan dekkarimainen osuus pois. Yhteenvetona: vähemmän on enemmän.

Helmet lukuhaaste: Japaniin sijoittuva kirja

Journal Entry 6 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, April 25, 2020

Released 1 yr ago (4/26/2020 UTC) at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Korona sulki kirjastot. Kun itselleni näitä kirjoja on kertynyt, niin lähetän kirjapaketin kaverille Porvooseen. Hyviä lukuhetkiä!

Tämä on ilmainen ja kiertävä kirja. Jos päätät lukea kirjan, olisi kiva kuulla mitä pidit kirjasta. Voit tehdä sen anonyymisti tai rekisteröidä itsellesi nimimerkin osoitteessa www.bookcrossing.com 
Kirjan voit halutessasi antaa jollekin tai vapauttaa uudelleen jonkun löydettäväksi.

Journal Entry 7 by Lehtipa at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 13, 2020
Sain kirjan varmaankin juuri siltä kaverilta, jolle outa1977 sen lähetti. Kiitos kovasti, ensimmäinen bookcrossing-kirjani vaan toivottavasti ei viimeinen. Vielä on edellinen kirja kesken mutta mielihyvin otan sen jonoon. Päivittelen tilannetta kun saan sen luettua.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.