Piepponen? Piepponen!

by Annika Grahn | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9789524719520 Global Overview for this book
Registered by wingkirjakkowing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 7/18/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingkirjakkowing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 18, 2018
Sokeainkirjaston alasajosta pelastettu keväällä 2015, jolloin hain sieltä kolme täyttä autolastillista kirjoja... Niitä siis riittää edelleen, kun suurin osa oli sellaisia, jotka halusin lukea ennen vapautusta. Erittäin hyväkuntoisia kirjoja, joita uhkasi roskalava! Määrärahat lienevät liian suuria, jos kirjasto edes harkitsee moista tempausta.
Piepposella on ollut juuri niin värikäs elämä kuin kirjan kannesta voi kuvitella. Ei tosin todellakaan pelkkää kukkakedolla pyörähtelyä. Mikä siinä on, että naiset kuvittelevat voivansa pelastaa ja parantaa väkivaltaisen alkoholistin? Eräs entinen työkaverini on alkoholistin tytär ja silti meni samaan lankaan, naimisiin erittäin ilkeän alkoholistin kanssa. Asuivat saman katon alla äidin ja tädin kanssa, joten nämä kaksi vanhusta joutuivat näkemään vielä toisen alkoholistihelvetin, kun yhdestä oli päästy. En ymmärrä. Kuten en myöskään perheväkivaltaa missään muodossa. Miten siihen helvettiin kukaan jää? Piepponenkaan ei mikään maan hiljainen ole.
Stallariosuudet nostivat karvoja pystyyn myös, kyllä 70-luku oli älykääpiöiden aikaa, sano.
Numerosokeana ymmärrän hyvin, miten voi tilata 100 000 korttia sadan sijaan... Sieluni silmin näin sen kuorma-auton tulevan...
Kirja on jo loppusuoralla. Piepponenkin oli yhteen aikaan aina telkkarissa, milloin ei visailuissa tai mainoksissa, niin jossain mielipideohjelmassa kysyttiin mielipidettä melkein kaikesta. Kun tämä kirja tuli vastaan, aloin miettiä että niin, miksen ole hetkeen nähnyt Piepposkaa? Öö, se on nyt 71 vee, joten saattaa olla jo eläkkeellä.

Journal Entry 2 by wingkirjakkowing at Merikeskus Vellamo in Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Saturday, August 11, 2018

Released 1 yr ago (8/11/2018 UTC) at Merikeskus Vellamo in Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland

WILD RELEASE NOTES:

Piepposka tekee comebackin Kotkaan!

Journal Entry 3 by wingkirjakkowing at Deliberi K7 in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 14, 2018

Released 1 yr ago (8/17/2018 UTC) at Deliberi K7 in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Miten ei näin iloinen kansi napannut Kotkassa? Ai niin, siellähän on hymyilykin kiellettyä. Kokeillaan onnea Helsingissä.

Journal Entry 4 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 15, 2018
Tässä taas korviketta lähikampaajan menetykselle. Varasin tänään ajan kampaajalle, mutta ei siellä enää mitään kuule. Mitä nyt koirien ihanuutta veisataan. Parasta lukea sosiaaliporno itse.
Kiitos kirjasta, Kirjakko!

Journal Entry 5 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, August 19, 2018
Aikamoinen eukko tuo Tuija! Railakasta ja vaiherikasta elämää hän on onnistunut viettämään. Tuosta Eritrea-episodista muistan lukeneeni jostain naistenlehdestä, varmaankin kampaajalla. Äkkiä tuli kirja luettua.

Journal Entry 6 by wingAnneliswing at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 30, 2018

Released 1 yr ago (8/29/2018 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tikkurilan miittiin mukaan.

Lukuiloa!

Book #92 in the 2018 Keep Them Moving -challence by Booklady331

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 30, 2018
Nappasin kirjan eilen Dixissä pidetystä taavina-miitistä, Manuela Boscon elämäkerran ohella. Ne taitavatkin olla aika erilaisia :D Kiitos kirjasta!

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, January 18, 2020
Otin tämän nyt tänään lukuun ja kuskailin Piepposta mukanani Espoon-reissulla. Kahdesti ehdimme päivän mittaan kahville, ensin Espoossa ja sitten Helsingissä :D (Kuva on jälkimmäiseltä kerralta.) Menossa on 75/279 ja vauhdikasta on meno ollut jo nyt, vaikka Piepponen on tässä kohdin vasta 21-vuotias :O

Olen lukenut kirjaa sivu sivulta enkä siis skipannut jo alkusanoihin sisällytettyjä kiitoksia. Niinpä sen jälkeen pistikin silmään heti toisella tekstisivulla sana "suureellinen". Karkeita yhdyssanavirheitä on riittänyt, joten taisivat ne kiitokset olla hiukan ennenaikaisia: kyllä tuntuu se Räihälän, Murron ja Karjalaisen kiitelty suomen kielen taidon kouliminen jääneen Piepposen kohdalla puolitiehen :D Itse asiassa myös se "suomen kielen taidon kouliminen" on kiitoksissa kirjoitettu väärin..
http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/172

Niin ja suureellinenhan on siis johdos matematiikan oppisanasta suure.
https://www.kielikello.fi/-/suurellinen

Pelkkiä kauneusvirheitähän nuo ovat, mutta kyllä niihin lukeminen ikävästi töksähtää. Sisältö vaikuttaa kuitenkin sen verran mielenkiintoiselta, että taidan selvitä koettelemuksesta :D

Journal Entry 9 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 19, 2020
Piepponen oli seuranani Espoossa tänäänkin, eilen olimme Leppävaarassa, tänään Tapiolassa :) Nyt on menossa 222/279. Tarkoitus on saada kirja luetuksi niin, että se pääsee seuraavaksi Vikspirtin asukasyhdistyksen kirjahyllyyn. Luulenpa, että sieltä sen ensiksi nappaa luettavakseen Marjatta ;) Merkintöjä ei jatkossa varmaankaan tule, mutta pääasiahan kumminkin on, että kirja saa uusia lukijoita :)

Seuraelämä tuntuu 1970-luvulla olleen teatterilaisilla suhteellisen vilkasta, niin kotimaassa kuin muualla :D Ruotsissa työryhmä vietti niin iloista elämää, ettei heitä sen jälkeen enää kutsuttu koko maahan, ja Neuvostoliitossa taas oli vodkaa tarjolla aamusta alkaen, tietysti :D

Sitä kyllä ihmettelin, että Lappeenrannan juna-asemalta haettiin vieras hevosreellä. Hevosreellä?? Vuosi oli kuitenkin 1969 tai 1970. Siis ihan oikeasti??

Väkivaltaiseen suhteeseen/avioliittoon voi joutua tietämättään ja tahtomattaan, mutta kyllä hiukan ihmetyttää, että Tuikku halusi avioon Ukensa kanssa, vaikka tämä oli jo seurusteluaikana hakannut häntä mennen tullen, mustasukkaisuudesta ja viinapäissään. No, eipä rakkausasioissa kannata alkaa toisia neuvoa. Vai onko joku nainen jossain joskus jättänyt hulttion tai väkivaltaisen miehen hyvissä ajoin siksi, että lähipiiri häntä siihen kehotti..? Enemmän epäilen.

Näin niin kuin henkilökohtaisesti kirjassa oli kiinnostavaa Piepposen päiväkirjamerkintä syntymäpäivältäni. Oli mielenkiintoista lukea, mitä joku on sinä päivänä tehnyt ja ajatellut :D Joitain hajanaisia päiväkirjamerkintöjä itseltänikin löytyy, uusimmat ovat jostain 20-25 vuoden takaa, ja ne kaikki ovat koneella kirjoitettuja aanelosia, eivät siis varsinaisia päiväkirjoja. Osaan niistä haluaisin ehkä palata, mutta toisaalta voisi kyllä olla parempi polttaa mökillä ne kaikki lukematta. Hyviä juttuja olisi tietysti mukava kerrata, paljon on epäilemättä unohtunut, mutta antoisampaa lienee kuitenkin katsoa elämässä eteenpäin ja antaa menneiden olla ;)

Journal Entry 10 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 22, 2020
Luin kirjan loppuun jo pari päivää sitten. Mielenkiinto pysyi hyvin yllä, vaikka kirjassa harpottiin välillä melkoisen pitkin askelin. Ukesta aloin ajatella hieman toisin, vaikkei perheväkivallalle ikinä olekaan mitään oikeutusta. Aika vaikeaa kuitenkin on sellaisen, joka on saanut koko ikänsä elää rauhan aikaa, ymmärtää, mitä julmuuksia sodan käyneet ihmiset ovat joutuneet kokemaan, mistä kaikesta he ovat yrittäneet toipua niin kuin ovat pystyneet ja osanneet - ilman nykyisiä yhteiskunnan kymmenille tuhansille ihmisille maksamia ja vuosikausia jatkuvia terapioita, kuntoutuksia ja erilaisia tukiryhmiä - ja mitä heidän päässään vielä vuosia ja vuosikymmeniä myöhemmin liikkuu.

Faksit palauttivat mieleen 1990-luvun, jolloin asuin ulkomailla. Faksaaminen oli pelastus, faksitse tieto kulki nopeasti kotimaahan ja kotimaasta :) Ulkomaanpuhelut olivat niin kalliita, ettei opiskelijalla ollut varaa soitella, eikä montakaan asiaa voinut vielä silloin hoitaa sähköpostitse tai netissä. Tilasin tuolloin Suomesta paperilehtiä, ainakin ajoittain, vaikka ne tulivat joskus viikkojakin myöhässä ja sitten yhdessä nipussa :D Vuosikymmenen lopulla sentään alkoi tietoa ja uutisia löytää hyvin netistäkin.

Odd Fellow -järjestöstä kuulin ensimmäisen kerran Helsinki-Reykjavik-lennolla viitisentoista vuotta sitten, reissuajankohta oli vähän ennen maan talouden romahtamista eli kaikki oli siellä silloin kalleimmillaan. Lentokoneessa vieressäni sattui istumaan pariskunta, joka asui parin kilometrin päässä meiltä, ja he todennäköisesti olivat menossa johonkin Odd Fellow -tapahtumaan (Islantiin tai Islannin kautta Jenkkeihin), koska miksipä muuten järjestö olisi tullut puheenaiheeksi. Sain lennolla ko. herrahenkilöltä aika perusteellisen esityksen sinänsä kyllä mielenkiintoisesta aiheesta :)
http://www.oddfellow.fi/default.aspx

Räihälällä, Murrolla ja Karjalaisella oli kyllä jäänyt paljon työtä tekemättä, pilkutus kun on ihan pielessä ja svetisismejä ja yhdyssanavirheitä riittää. Esimerkiksi "hereilläoloaika" ei ole kolme erillistä sanaa ja muutenkin vähänkään pidemmät yhdyssanat ovat näköjään olleet ylivoimaisen vaikeita. "Romaaninaiset" on eri asia kuin "romaninaiset", kirjassa tarkoitettiin jälkimmäisiä.

Siitä nyt kumminkaan ei pääse yli, että elämäkerrat ovat kiinnostavia :) On hyvä, että muistelmia kirjoitetaan, sillä eihän sitä ihminen yhden elämän aikana itse ehdi kaikkea kokea ;)

Osallistun kirjalla Helmet-lukuhaasteen kohtaan 2: Iloinen kirja. Eihän nyt Piepposen kirja muunlainen voisikaan olla :D

Journal Entry 11 by wingTaryawing at Asukastalo Vikspirtti in Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, January 22, 2020

Released 5 mos ago (1/31/2020 UTC) at Asukastalo Vikspirtti in Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tämän Piepposen muistelmakirjan voi napata luettavakseen Vikspirtin kirjahyllystä! Hyviä lukuhetkiä ja mukavaa talven jatkoa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.