Toen boeken nog boeken waren

by Jonathan Galassi | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Groningen, Groningen Netherlands on 7/17/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Groningen, Groningen Netherlands on Tuesday, July 17, 2018
Hallo vinder van dit boek!

Wat leuk dat je een kijkje op deze website neemt! Enne...nu dan?

Het zou leuk zijn als:
- je een berichtje achterlaat op de site dat je het boek hebt gevonden, en waar. Dat kan anoniem maar als je lid wordt, kun je de verdere reis van het boek ook gaan volgen en dat is errug leuk.
- daarna zou je het kunnen gaan lezen...
- na lezing eventueel nog iets schrijven over wat je van dit boek vond (en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of wetenschappelijk verantwoord te zijn hoor...)
- en dan: mag het boek de wijde wereld weer in...denk aan: een bushalte, wachtkamer, supermarkt, maar ook een vakantiehuisje, vriendin, buurvrouw...eventueel kun je het in een diepvrieszakje verpakken om het tegen weer en wind te beschermen

trouwens: als je het een heel fijn boek vond, mag het ook bij jou blijven. Het gaat erom dat er iemand blij wordt van dit boek!

een fijne dag nog!

Creative ChaosJournal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at Groningen, Groningen Netherlands on Tuesday, July 17, 2018
Samenvatting
Dit is een liefdesgeschiedenis. Een verhaal over de goeie ouwe tijd, toen mannen nog mannen waren en vrouwen nog vrouwen en boeken nog boeken, met een gelijmde of zelfs genaaide rug, een stoffen of papieren omslag, een fraaie of minder fraaie kaft en een muffe, stoffige, heerlijke geur. In een heerlijk naar oud papier geurende wereld vechten twee New Yorkse uitgevers van de oude stempel jarenlang om een vermaarde dichteres. Zij draagt haar eigen geheimen met zich mee, die de levens van hen allemaal zullen veranderen.
Recensie(s)
De auteur (1949) is dichter, vertaler en directeur van de uitgeverij Farrar, Straus and Giroux. 'Toen boeken nog boeken waren' is zijn debuutroman. De hoofdpersoon Paul Dukach is een uitgever die geobsedeerd is door de persoon en het werk van de dichteres Ida Perkins. Zij is de rode draad in deze roman. Haar uitgever heeft notities in een onbegrijpelijke code over het leven van Ida gevonden. Paul Dukach krijgt het verzoek licht te brengen in dit mysterie. In zijn zoektocht stuit hij op zaken die veel veranderingen in de levens van bekende auteurs teweegbrengen. Het boek kan dan ook beschouwd worden als een sleutelroman. Uit deze roman blijkt dat de auteur een grote liefde heeft voor het uitgeversvak. Hij kijkt met enige weemoed terug naar de tijden van weleer toen boeken nog boeken waren. Hij spreekt zijn bezorgdheid uit over de toekomst van de literatuur, omdat de moderne uitgevers alleen maar aan de auteurs willen verdienen. Uit de licht cynische stijl van schrijven blijkt het plezier waarmee de schrijver deze intrige heeft verteld.

E. Mutter

>>ik vond het een beetje duur voor een kringloopboek (3,75) maar kon het toch niet laten liggen, de gedachte achter dit verhaal indachtig...<<

Journal Entry 3 by wingcreativeChaoswing at Groningen, Groningen Netherlands on Monday, January 11, 2021
Oeps.....dit boek blijk ik dubbel te hebben. Nou ja, dan kan ik er in deze tijd van verlengde lockdown en gesloten bibliotheken vast wel iemand blij mee maken...

Released 1 mo ago (1/17/2021 UTC) at Buurtbieb Buiten Gewoon, Savornin Lohmanlaan 71 in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Nieuw in mijn boekenhuisje! Tussen de thrillers, de kinderboeken en literatuur eens een heel ander boek. Veel plezier aan de nieuwe lezer.

Journal Entry 5 by wingFictiviawing at Groningen, Groningen Netherlands on Friday, January 22, 2021
Nog niet gelezen, de titel klonk natuurlijk goed :-)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.