aprilheks

by Majgull Axelsson | Literature & Fiction |
ISBN: 0812966880 Global Overview for this book
Registered by powerhouse of Culemborg, Gelderland Netherlands on 3/31/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by powerhouse from Culemborg, Gelderland Netherlands on Wednesday, March 31, 2004
Nederlandse vertaling. Ben er ooit in begonnen en vond het goed geschreven maar een akelig beklemmend verhaal. 'Een meeslepende en overtuigende psychologische thriller.'

Journal Entry 2 by powerhouse from Culemborg, Gelderland Netherlands on Tuesday, April 13, 2004
Gereserveerd voor Dettie

Journal Entry 3 by Dettie from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, June 14, 2004
Het boek Huis der nevelen van Axelsson was gruwelijk en prachtig!
Ben ook heel benieuwd hoe deze is. Gaat op mijn hele hoge stapel tbr

Journal Entry 4 by Dettie from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, December 29, 2004
Flaptekst:
Hoe sterk is de relatie tussen een moeder en haar drie pleegdochters als blijkt dat de moeder ook een kind van zichzelf heeft?

‘Een van mijn zussen heeft het leven gestolen dat voor mij bestemd was. Ik wil weten wie.’ Zo denkt de gehandicapte Desirée, die al een leven lang op bed ligt. Als baby is Desirée begin jaren vijftig door haar moeder, die vroeg weduwe was geworden, in een inrichting geplaatst. Daarna heeft de moeder drie pleegdochters opgevoed zonder hen te vertellen dat ze ook een dochter van zichzelf heeft: Desirée. Als Desirée het leven van haar ‘zussen’ binnendringt, wordt het evenwicht tussen de vrouwen ernstig verstoord.

Het is niet mijn verhaal. Ben er een paar keer in begonnen en maak er een ray van

Journal Entry 5 by Dettie from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, December 29, 2004
Ha elivb heeft zich gemeld. Leuk! Het boek gaat morgen op reis.
Lijstje tot nu toe
1. elivb
2. DJgib
3. Suzy26

Journal Entry 6 by Dettie at By mail in Fellow Bookcrosser, A Bookray -- Controlled Releases on Thursday, December 30, 2004
Released on Thursday, December 30, 2004 at about 9:00:00 AM By mail to Fellow Bookcrosser, A Bookray Controlled Releases.

RELEASE NOTES:

Vandaag vetrokken naar elivb

Journal Entry 7 by elivb from Cochrane, Alberta Canada on Monday, January 03, 2005
Bedankt voor het opsturen, Dettie. Heel slim om het boek open te vouwen en zo te versturen. Paste perfect door de brievenbus. Ik hoop dat ik er snel doorheen ben, zodat het weer naar de volgende liefhebber kan. Ga mijn best doen :-)

Journal Entry 8 by elivb from Cochrane, Alberta Canada on Friday, April 15, 2005
Het wil niet lukken met dit boek. Heb nu 54 pagina's gelezen en heb al zo'n hekel aan de hoofdpersoon. Echt een onaangenaam persoon. Dat maakt het verderlezen erg lastig.
Ik heb besloten om te stoppen, dus ga nu Djgib een mailtje sturen en dan kan het door.

Journal Entry 9 by elivb at on Saturday, April 16, 2005

Released 14 yrs ago (4/16/2005 UTC) at

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Ondanks het erg mooie omslag gaat dit boek zo goed als ongelezen door.
Ik hoop dat Djgib er meer plezier aan beleeft!

Journal Entry 10 by DJgib from Cambridge, Cambridgeshire United Kingdom on Monday, April 18, 2005
Aprilheks is veilig aangekomen. Bedankt voor het doorsturen elivb, en voor het leuke kaartje! Zoals zo vaak gebeurt, verschijnen allemaal ringen tegelijk, maar ik hoop hier van de week nog aan te beginnen.

Journal Entry 11 by DJgib from Cambridge, Cambridgeshire United Kingdom on Friday, April 29, 2005
Hee, ben ik de eerste die 'm heeft uitgelezen? Nou, dan moet ik er ook echt wat over zeggen. Voor degenen die na mij komen: Pas op voor spoilers!!!

Achteraf viel het me wat tegen eigenlijk. Het begon heel goed en ik kon 'm nauwelijks neerleggen, maar het bleef allemaal hetzelfde. De karakters maakten zo weinig ontwikkeling zoor (met name de 'zussen', Desiree ontwikkelde wel wat). Maar de echte klap was toen Desiree zei dat ze inzag dat geen van haar zussen het leven had gestolen dat zij had moeten hebben. Dat viel volledig uit het niets! Geen uitleg waarom niet, niets! Ik zat te wachten op een hele analyse die de climax van het boek zou vormen, dat viel dus tegen.
Verder vond ik Desiree veruit de meest interessante persoon om over te lezen (ik vond haar helemaal niet zo'n akelig persoon, wel getekend door haar ervaringen) en zij kwam er gaandeweg steeds minder in. Op het laatst ging het vooral over Margareta en die vond ik echt oninteressant.

Al met al dus een veelbelovend begin dat een tegenvallend vervolg krijgt. Jammer, want ik had hier wel naar uitgekeken. Natuurlijk wel bedankt voor het ringen, Dettie!

Journal Entry 12 by wingSuzy26wing from Delft, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, May 12, 2005
Gisteren per post ontvangen. Bedankt DJGib en Dettie! Ben heel benieuwd wat ik er van vind. De journal entries zijn tot nu toe niet zo positief....

Journal Entry 13 by wingSuzy26wing from Delft, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, June 05, 2005
Ik vind het erg moeilijk om iets over dit boek te zeggen. Het is een naargeestig verhaal, maar toch boeiend genoeg om het helemaal uit te lezen. De karakters van Desiree, Christina, Birgitta en Margareta worden zeer realistisch neergezet. Ik vond het m.n. erg interessant om het verhaal vanuit het perspectief van de zwaar gehandicapte Desiree te lezen.

Ik had veel redenen om verdrietig te zijn, daarom wekte ik hun vrees op. Ze werden boos op mij omdat mijn situatie uitzichtloos was.

Het verhaal bevat veel zwartgallige humor, wat op zich te begrijpen is omdat alle hoofdfiguren er alle reden toe hebben om cynisch te zijn, maar dat maakt het soms moeilijk om door te blijven lezen.
Ik vind de tekst op de achterflap erg misleidend (Als Desiree het leven van haar 'zussen' binnendringt wordt het evenwicht tussen de vrouwen ernstig verstoord). Pas op een paar bladzijden voor het einde komen Margareta en Christina er achter dat pleegmoeder Ellen zelf een dochter had, maar ze doen verder niets met deze wetenschap. Van een ontmoeting is al helemaal geen sprake. Het verhaal gaat als een nachtkaars uit, een anticlimax.

Journal Entry 14 by TinyBear from not specified, not specified not specified on Friday, July 01, 2005
da's weer een mooi exemplaar uit mijn speciale castricum bookboxje, gestuurd door Dettie, samengesteld door zo velen van jullie :-DD

op mijn stapeltje TBR!

Journal Entry 15 by TinyBear from not specified, not specified not specified on Tuesday, September 20, 2005
Mmmmm hoewel ik zelf om dit boek gevraagd heb, vind ik het toch niet zo'n bijster bijzondere...las niet lekker weg & had dan ook meerdere keren de neiging om het gewoon maar niet uitgelezen weg te leggen. Ik heb echter volgehouden om dan ook met een raar gevoel het boek, dit keer wel uitgelezen, opzij te kunnen leggen. Weet niet goed wat ik er van moet zeggen, verwachtte een interessant verhaal maar kreeg verwarring...

Misschien dat een andere bookcrosser er meer van kan genieten! Hij ligt klaar in ieder geval voor een ieder...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.