De ziel van de stad

by Jesús Sánchez Adalid | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 6/24/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, June 24, 2018
Gekregen om te crossen.
Zelf gelezen, mooi en boeiend, maar af en toe even doorbijten!


Recensie(s)
Deze historische roman werd geschreven door een Spaanse priester en schrijver (1962) die daarvoor de prestigieuze Premio Fernando Lara voor de beste Spaanstalige roman uit 2007 ontving. Het verhaal speelt zich af in Noord-Spanje begin 13de eeuw. Vier mannen, een monnik, een handelaar, een ridder en een geestelijke, zijn op bedevaart naar Santiago de Compostela. De geestelijke, Blasco Jimenez, vertelt op deze tocht zijn levensgeschiedenis. Het tijdperk is dat van de reconquista, de herovering van Spanje op de Moren. Op zijn achtste weet Blasco het medelijden te wekken van Don Bricio, de aartsdeken van Avila, die hem tot zijn beschermeling maakt en opvoedt tot geestelijke. Maar Blasco heeft een zwak karakter en bezwijkt steeds voor de verleidingen van luxe en wellust. Het wordt een tweestrijd tussen het geloof en zijn eigen vrijheid. Het verhaal van deze tweestrijd wil herkenbaar zijn voor de hedendaagse lezer en is dat ook zeker. Een boeiend historisch relaas met een (onnadrukkelijke) boodschap. Kleine druk.
W.H.A. Bulnes-Coenders

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, February 20, 2019

Released 1 mo ago (2/21/2019 UTC) at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by OBCZ-HuisvHilde at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, February 23, 2019

Dit boek staat sinds donderdag 21 februari in de OBCZ in Hildes Heerlykhyd, het restaurant van Huis van Hilde.


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.