Murha laitumella (Lammasdekkari #1)

by Leonie Swann | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 6/21/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, June 21, 2018
Yksikään lammas ei saa jättää laumaa... mutta koskeeko sama sääntö myös paimenia?

Eräänä kesäaamuna makaa George Glenn, irlantilainen lammaspaimen, kasteisella ruohikolla hengettömänä, lapio rinnassaan. Lammaslauma on aluksi poissa tolaltaan, mutta neiti Maple, Glenkillin ja ehkä koko maailman viisain lammas, ryhtyy pohtimaan tapausta. Onneksi Georgella oli tapana lukea elikoilleen ääneen kaikenlaisia kertomuksia, ja niinpä hänen lampaansa ovatkin jo kohtalaisen perillä ihmisten aivoituksista ja rikosten selvittelyn peruspulmista.

Murhaaja palaa aina rikospaikalle, sanotaan, mutta ongelmaksi osoittautuu, kun kohta kaikki epäillyt käyskentelevät murhaniityllä. Pienen takapajulan asukkaat ovat huolissaan lähinnä kylänsä katastrofaalisista matkailunäkymistä, mutta lampaita mietityttää myös, kuka veisi ne Eurooppaan. Sen George oli eläimilleen ehtinyt jo luvata. Kun neiti Maplen älykkölampaat ryhtyvät ratkomaan murha-arvoitusta ja vaatimaan oikeutta, ei puolivillainen totuus riitä.

Murha laitumella on humoristisen makaaberi rikosromaani. Leonie Swannin esikoisteoksen käännösoikeudet on myyty jo yli kahteenkymmeneen maahan.

Saksankielinen alkuteos: Glennkill (2005)
Suomentanut: Helen Moster

WSOY 2007

Leonie Swann (s. 1975) vieraili kumppaninsa kanssa Pariisissa ja keksi aiheen romaaniinsa, kun äkillinen kaipuu maalaiselämää ja hänen Irlannin-matkalla taannoin tapaamiaan lampaita kohtaan valtasi hänen mielensä.

Berliinissä nykyään asuva Swann on opiskellut filosofiaa, psykologiaa ja englantilaista kirjallisuutta Münchenissä. Hänen esikoisromaanistaan tuli ilmestyttyään vuonna 2005 välittömästi kansainvälinen menestys, joka voitti kotimaassaan Saksassa myös vuoden parhaalle debyyttidekkarille myönnettävän arvostetun Friedrich-Glauser-palkinnon.

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Mustiala in Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, July 15, 2018

Released 5 mos ago (7/16/2018 UTC) at Mustiala in Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Lammasdekkarin voi napata kesälukemisekseen Mustialan maataloushistoriallinen museon edustalta! Hyviä lukuhetkiä kirjan löytäjälle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun kirjalla MMerin Maatalousaiheiseen vapautushaasteeseen. Kirjan kansikuvassa on lammas ja onhan kirjan nimessä mainittu laidun :)

Vapautuskuva tulee tähän myöhemmin, kun saan sen äitini kamerasta ;)

Edit 28.7.2018: Kuva lisätty :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.