De smaak van appelpitten

by Katharina Hagena | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by janna2 of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 6/20/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by janna2 from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, June 20, 2018
Gekregen om te crossen.


Samenvatting

Wanneer haar grootmoeder doodgaat, erft Iris het huis in de appelboomgaard. Na vele jaren staat ze weer op de magische plek waar ze in de zomervakantie met haar nichtje verkleedpartijen hield. Ze dwaalt door de kamers, de appelkelder en de tuin - door een wereld die niet van deze tijd is. Een wereld waarin rode aalbessen in één nacht wit werden, een stokoude appelboom maar liefst twee keer achtereen in bloei stond en vrouwen in staat waren vonken uit hun vingers te schudden.

De herinneringen aan deze 'appelzomers' zijn sprookjesachtig, verwarrend en evenzeer zoet als bitter. Katharina Hagena vertelt in haar 'ontroerende en behoorlijk wijze roman' over drie generaties vrouwen, over de bedrieglijkheden van de nostalgie, over herinneren en de genade van de vergetelheid.

Journal Entry 2 by janna2 at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, August 17, 2018

Released 3 mos ago (8/17/2018 UTC) at OBCZ-HuisvHilde in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by OBCZ-HuisvHilde at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, August 19, 2018
Dit boek staat sinds donderdag 16 augustus in de OBCZ in het restaurant van Huis van Hilde.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.