Uppdrag: Skyddsängel

by Arto Paasilinna | Humor |
ISBN: 9789173372015 Global Overview for this book
Registered by wingBAMPwing of Linköping, Östergötland Sweden on 6/12/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBAMPwing from Linköping, Östergötland Sweden on Tuesday, June 12, 2018
I Kerimäki kyrka anordnas årlingen en beskyddarkurs för änglar. En av deltagarna är den före detta religionslektorn Sulo Auvinen, som vid sin död uppnått en älder av åttiotvå år. Han blev under sitt jordeliv varken kyrkoherde, prost eller biskop utan en blek och färglös religionslärare. Han kunde inte heller kryta med att ha ett praktiskt handlag. När det bestämdes att Sulo skulle få bli skyddsängel valde man därför åt honom den lättbeskyddade Aaro Korhonen, kaféägare från Helsingfors.
Med den impnerande vingbredden av elva meter svävar Sulo iväg i det blå mot sitt uppdrag. Redan under premiärturen trasslar han in sig i en högspänningsledning och med brända slokande vingar flaxar han vidare till sitt uppdrag. Många utmaningar väntar: sätta stopp för försäljning av alkoholhaltiga drycker och tivelaktig litteratur på kaféet, lotsa sin skyddsling rätt både på havet och på landbacken. Som tur är så är Aaro Korhonen själv lyckligt ovetande om att han har en riktig klåpare som vakar över honom. (baksidestext)

Journal Entry 2 by wingBAMPwing at Linköping, Östergötland Sweden on Wednesday, June 13, 2018
Ojojoj, det var en klantig skyddsängel, men det jämnade ju ut sig i slutet . . . . och från att ha läst boken med uppdragna mungipor avslutade jag den med ett gapskratt. Mitt i prick Arto Paasilinna!

Det är första gången jag läst något av Arto Paasilinna och knutit ihop innehållet med min släktforskning. Det måste nog bli en resa till Savolax och träkyrkan i Kerimäki framöver.

Journal Entry 3 by wingBAMPwing at By mail, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Saturday, June 30, 2018

Released 9 mos ago (6/30/2018 UTC) at By mail, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

En önskebok!

U-bok juni 2018

Journal Entry 4 by gunmarga at Hörby, Skåne Sweden on Monday, July 02, 2018
Tusen Tack för denna och den andra boken. Två böcker av min favoritförfattare. Det känns som jag vunnit på tipset. Smart att få med två utmaningar i månadsskiftet. Samtidigt blev det en påminnelse till mig att förnya utmaning. Än en gång ett stort tack.
Edit: Apropå släktforskningen så förstår jag din glädje när namn eller platser dyker upp i en bok. Det gör det hela mer intressant. Själv har jag inte så många anknytningar norrut. Men ska kolla mer på ingifta där jag faktiskt har en norrländsk ingift faster. Det finns också en ingift faster från Finland.

Journal Entry 5 by gunmarga at -- Någonstans i Skåne, Skåne Sweden on Wednesday, February 06, 2019
Uppdraget som skyddsängel är inte lätt. Fast han vill gott så blir konsekvenserna mycket olycksaliga. Det blir till och med så att djävulen vill locka över ängeln till sin sida.
Jag gillar Arto Paasilinnas böcker som är fyllda med allehanda upptåg. Just den här var kanske inte den bästa men den är absolut värd att läsa. Ett och annat skratt blev det.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.