Eipä aikaakaan niin voi kauhistus

by Agatha Christie | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by taavina of Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 6/5/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by taavina from Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Tuesday, June 5, 2018
Takakansi:

"Tommy ja Tuppence Beresford, keski-ikäinen aviopari joka nuorempana saavutti mainetta etevänä rikosten tutkijana, viettää nyt rauhallista perhe-elämää. Juuri kun alkaa tuntua siltä että pieni seikkailu olisi poikaa, niin eipä aikaakaan…

Juttu alkaa vanhainkodissa kuolleen Ada-tädin jäämistöön kuuluvasta, sievää vaaleanpunaista talo esittävästä taulusta. Sen talon Tuppence on joskus nähnyt, sen hän välttämättä haluaa nähdä uudelleen, samoin vanhainkodin käytävällä tapaamansa omituisen vanhan naisen, joka höpisi jotain hullua takasta ja kuolleesta lapsiparasta.

Molemmat löytyvät, rikolliset ja romanttiset salaisuudet paljastuvat, Tommy ja Tuppence huomaavat hämmästyksekseen päässeensä kokonaisen rikosliigan jäljille. Todeksi osoittautuu myös Ada-tädin lipaston salalokerosta löytynyt viesti, että vanhainkodissakin vaanii murhaaja."

Englanninkielinen alkuteos By the Pricking of my Thumbs, 1968
Kolmas painos 1989
Sapo 324 pokkari

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 27, 2018
Tämänkin Christien lienen saanut jo ajat sitten..! Kiitokset, kun huolehdit, ettei dekkarihyllyni pääse tyhjenemään :) Tämä lähtee nyt ensiksi lukulainaan, sillä muistan juonen liian hyvin. Ei ole nimittäin kovinkaan kauan siitä, kun näin tämän (jälleen) tv-elokuvana ;)

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, September 27, 2018

Released 3 yrs ago (9/28/2018 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Jännitystä syysiltoihin Dame Agathan tapaan!

Journal Entry 4 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, September 29, 2018
Kesämökkikausi on päättymässä, vien kirjan talvilukemiseksi kaupunkiin.

Journal Entry 5 by -Ansa at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, December 27, 2018
Mielenkiintoinen juoni, kaikki murhat selviävät lopuksi. Ihan luettava.
(Luettu 14.10.2018)

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, September 3, 2021
Otin kirjan eilen mukaani Helsingin-reissulle - eipä sitä ole tänä vuonna tullut siellä käydyksi muuten kuin koronarokotuksissa ja lääkärissä, ja lääkäri- ja labrakäynnillä olin eilenkin. Lopun aikaa vapauttelin kirjoja ja luuhasin kahviloissa :) Ensi viikolla on taas lääkärikäynti sekä rtg- ja uä-tutkimukset, mutta silloin tämä lienee luettu ja uusi reissukirja mukana :)

Kuvassa aamukahvi Espoon puolella.

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, September 3, 2021
Kirjan juoni on tuttu, olen nähnyt tämän tv:stä useamman kerran, varmaan pari kertaa vuoden sisälläkin. Tommy ja Tuppence eivät ole suosikkihahmojani, mutta siltikin tätäkin Christietä on kiva lukea :) Tv-sarjassahan tähän on lisätty neiti Marple, jota kirjassa ei ole. Ilmeisesti Tommyn ja Tuppencen vetovoimaisuuteen ei luotettu ;) Muitakin eroavaisuuksia kirjassa ja tv-sarjassa on, tarinan yksityiskohdissa siis. Hiukan harmittaa, että tiedän, miten tämä päättyy..

Kotona jääkaappi oli tyhjä enkä pikavisiitillä viitsinyt alkaa ostaa sinne ruokaa, joten iltapäivällä kävin kotiin päin mennessäni Triplassa haukkaamassa patongin (ja kahvilla).

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, September 3, 2021
Menossa on 80/269 ja merkitsenpä tähän muistiin, että osallistun kirjalla Matkustan ympäri maailmaa -lukuhaasteeseen. Johnsonit muuttivat tässä Nigeriaan ;)

Kuva on tältä aamulta Forssasta, oli pakko siirtyä hetkeksi torinlaidan kahvilan lämpöön ja ostaa kahvi lämmikkeeksi mukaan, saatoin tosin ostaa mukaan myös Jokioisten Leivän herkkuja.. :) Olipa hyytävän kylmää aamukahdeksalta! Odottelin kyytiä aseman invaparkkipaikkojen luona liian vähissä vaatteissa, mutta minkäpä sille teki/tekee, kun ainoa vaate, joka venyy päälleni, on collegetakki. Kun kädet eivät olkapäistä liiku, mitään tuuli-/toppa- tai muuta joustamattomasta kankaasta tehtyä takkia en saa ylle edes autettuna. Pitää lähteä poncho-ostoksille ;) Forssan Kappahlista jo ostin yhden, mutta se on kovin ohutta neulosta. Harmi, kun en tätä eilen ajatellut, Helsingissä olisi varmasti ollut valinnanvaraa. No, eilen en palellut (tässä samaisessa takissa), sillä oli tosi lämmin aurinkoinen päivä :D

Journal Entry 9 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, September 5, 2021
Luin tämän tänään loppuun ja kyllä vaan tykkäsin! Tv-versioon tarinaa on muutettu melkoisesti, paitsi että päähahmoksi on vaihdettu neiti Marple, juonen yksityiskohdat ovat aivan toisenlaisia alkaen taulusta, joka on tärkeä johtolanka. Tv-elokuvaan on lisätty myös muun muassa ratsun väristä sir Philipille kiukutteleva pikkutyttö, joka tiesi johdattaa etsijät oikean talon luo. Paljon oli tarinaa muutettu, joten sikäli kirjan lukeminen oli lähes kuin olisi lukenut ihan uutta kertomusta :)

Meidän pioninkukkamme ovat muuten halkaisijaltaan 10-15-senttisiä. Tässä Tuppence sai takkinsa napinreikään valtavan pionin ja se näytti kuulemma kauniilta! :D

Maahaasteeseen tuli lisää tarjokkaita: Kenia, Afganistan, Intia ja Sveitsi.

* * * * *
Edit 11.9.2021: Valitsin Matkustan ympäri maailmaa -lukuhaasteeseen Afganistanin.

Journal Entry 10 by wingTaryawing at ABC Riihimäki in Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, September 17, 2021

Released 3 wks ago (9/18/2021 UTC) at ABC Riihimäki in Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Christien dekkari on tarjolla huomisessa Riksun BC-miitissä!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 11 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, September 18, 2021
Tätäkään tarjousta en voinut ohittaa. Tommy ja Tuppence dekkareita en ole kai lukenutkaan, vaikka yksi odottaa omassakin hyllyssä. Jo siis on aika!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.