Pisara punaista verta

by Åsa Nilsonne | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: 9524592452 Global Overview for this book
Registered by Saka74 of Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on 5/19/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Saka74 from Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 19, 2018
Takakansi:

Innokas nuori tukholmalaispoliisi Monika Pedersen pääsee kokeilemaan siipiään ensimmäisessä murhajutussaan.

Tukholmalaisen sairaalan patologian laitoksella vierailevalle huippututkijalle järjestetyssä ruumiinavausnäytöksessä ilmenee ongelma. Näyttää siltä, ettei laitapuolen kulkija olekaan kuollut luonnollista kuolemaa.

Monika Pedersen on oikeastaan järjestyspoliisi, mutta influenssan kaataessa sänkyyn koko kaupungin sekä suurlähetystön kaappausdraaman viedessä loput kokeneet poliisit, hän saa jutun selvitettäväkseen.

Sympaattinen nuori nainen saa tilaisuuden näyttää kyntensä rikostarkastajana – jos hän vain itse kykenee luottamaan taitoihinsa.

Journal Entry 2 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 20, 2020
Kirjan prologi alkaa kuvauksella, kuinka influenssavirus leviää hitaasti Kiinassa harvaan asutulla alueella. Ihmisillä oli korkeaa kuumetta ja joka paikkaan sattui. Lisäksi prologissa kerrotaan, kuinka tauti leviää ympäri maailman eikä virus kunnioittanut rikkaan ja köyhän maailman välistä rajaa. Liikkeet sulkevat ovensa, bussivuoroja peruttiin, käytiin eettisiä keskusteluja, kuka on muita tärkeämpi: pääministeri, 89-vuotias vai astmaa sairastava 35-vuotias. Kyllä hämmästyin, kun aloitin kirjan, sillä tämä kuulosti todella ajankohtaiselta. Myöhemmin kirjassa asiaa ei sen kummemmin käsitelty. Tilanne näkyi vain siinä, että Tukholman poliisilaitoksellakin oli pulaa työntekijöistä sairastapausten takia ja erään tapauksen yhteydessä tarvittiin poliisin lisäksi lääkintähenkilökunta suojavarusteissa paikalle. Tämä oli mielenkiintoinen perusdekkari eli ei mitään suuria uutuuksia ja poikkeavuuksia muihin dekkareihin verrattuna, mutta niin mielenkiintoinen, että kyllä minä voin muutkin Nilsonnen dekkarit lukea.

Osallistun tällä Alejandan Suomi mainittu -haasteeseen. Sivulla 84 Monika katselee ikkunasta Tukholmaa eikä hän löytänyt yhtään maamerkkiä, joten kaupunki olisi voinut olla Malmö, Helsinki, Berliini tai Pariisi. Sivulla 124 potilaan huonetoveri oli lähetetty suomalaiseen sairaalaan pari päivää sitten. Sivulla 144 kerrotaan Monikan kiinnostuksesta katujen nimiä kohtaan. Kirjassa mainitaan mm. Parmmätargatan, josta Monika oli selvittänyt, että parm-sana oli johdettu suomen sanasta parmas ja se tarkoitti vanhaa heinäkaupassa käytettyä mittaa.

Journal Entry 3 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, March 31, 2020

Released 2 mos ago (4/1/2020 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

En löytänyt hyllystäsi Nilsonnen dekkareita, joten päätin lähettää tämän, sillä kirjan prologi on kuin tästä hetkestä. Onnea kirja-arvonnan voitosta!

Journal Entry 4 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, April 03, 2020
No tämä on tosiaan ajankohtaisen kuuloinen kirja :D Kiitos! Nilsonnea en muistaakseni ole ennen lukenutkaan.

Journal Entry 5 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, April 05, 2020
Otinkin tämän lukuun heti, vaikka kesken on ennestään kaksi "tiiliskiveä", kun kaipasin jotain nopeampaa luettavaa aurinkoisella parvekkeella hengailuun :) Siihen tarkoitukseen tämä oli ihan sopiva, vaikka sisälsikin yhden (monista) inhoamistani dekkarikliseistä eli sen epävarman, alemmuudentuntoisen naispoliisin, jonka ulkonäkö- ym. paineita palattiin vähän väliä vatvomaan. Huoh.

Sitä en muuten odottanut, että oppisin tästä uuden suomenkielisen sanan! En muista kuulleeni sanaa parmas ja googlella en äkkiseltään löytänyt kuin Kysy kirjastonhoitajalta -vastauksen: "Nykysuomen sanakirjan (1962) mukaan sana parma on harvinainen, yleensä runokielessä käytetty muoto sanasta parmas, jonka merkitys on rinta tai povi." Sen enempää en jaksanut asiaa tutkia eli ehkä se on joskus tarkoittanut tuota heinäkaupan mittaakin...

Journal Entry 6 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, May 02, 2020

Released 4 wks ago (5/2/2020 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkaa matkaansa. Lukuiloa!


Read and Release at BookCrossing.com...

Journal Entry 7 by sutti at Keminmaa, Lappi / Lappland Finland on Thursday, May 07, 2020
Kiitos kirjasta. Åsa Nilsonne on uusi tuttavuus.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.