Hidden Figures - Varjoon jääneet

by Margot Lee shetterly | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Pikkis of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 4/3/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Pikkis from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, April 03, 2018
Takakannesta: "Eletään 1960-luvun alkupuolta. Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välinen kilpajuoksu avaruuteen on kiihkeimmillään. Etsiessään päteviä työntekijöitä Yhdysvaltain avaruushallintovirasto NASA löytää odottamattomia kykyjä naispuolisten värillisten matematiikanopettajien parista. Vastoin kaikkea todennäköisyyttä naisista tulee osa NASAn ihmislaskijoita. Heidän laskelmansa auttavat toteuttamaan erään Yhdysvaltojen historian suurimmista saavutuksista - lähettää astronautti kuuhun.

Hidden Figures - Varjoon jääneet kertoo ensimmäistä kertaa Dorothy Vaughanin, Mary Jacksonin, Katherine Johnsonin ja Christine Dardenin tarinan."

Kirja tuli minua vastaan kirpputorilla ja tartuin siihen ,koska työkaverini oli kehunut kirjan pohjalta tehtyä elokuvaa. Jotenkin kirjan lukeminen kuitenkin takkusi koko ajan ja vaikka sainkin sen luettua loppuun, siihen meni aika kauan aikaa ja missään vaiheessa tarina ei oikein lähtenyt lentoon ja henkilötkin jäivät jotenkin etäisiksi. Upeahan tarina on, ja naiset, joista kirja kertoo todellakin tekivät historiaa, mutta kirja sortui ehkä liiaksi tekniseen selontekoon lentokoneista ja raketeista ja kaikesta niihin liittyvästä, joka asiaa yhtään tuntemattomalle oli täyttä hepreaa. Olisin toivonut enemmän paneutumista henkilöhahmoihin. Ehkä elokuvan katsominen auttaisi luomaan heihin paremman tunnesiteen, sillä tunnetta kirjassa kyllä oli monellakin tavalla. Kirjan tapahtumilla on kuitenkin itselleni myös siinä mielessä merkitystä, että olen syntynyt samana vuonna, kun tuota ensimmäistä Kuussa käyntiä on jännitetty televisioiden äärellä. Laitan kirjan Helmet-haasteen kohtaan "Kirja käsittelee yhteiskunnallista epäkohtaa", sillä rotusorto on kirjan keskiössä ja senkin valossa nämä mustat naiset ovat olleet todellisia sankareita ja heidän takiaan annan kirjalle paremman arvosanan kuin itse kirjalle olisin antanut.

Released 2 mos ago (7/6/2020 UTC) at Pääkirjaston vaihtohylly in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Lukuiloa seuraavalle lukijalle!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.