Melkein geisha: hurmaava ja hullu Japani

by Minna Eväsoja | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9789512406418 Global Overview for this book
Registered by em64 of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 2/27/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by em64 from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, February 27, 2018
Takakannesta:

"Samurai, sake, sushi. Yakuza, manga, kimono. Japani kiehtoo suomalaisia mutta kieltä ja kulttuuria taitamattoman on mahdoton sitä tajuta. Melkein geishan tositarinat avaavat Japania ja japanilaisuutta hellän tarkkanäköisesti. Teekoulua aloitteleva Minna Eväsoja joutuu heti aluksi teemestarin vaimon puhutteluun ja oppii, ettei tunteita saa näyttää, vaikka maa repeäisi alta. Kun sitten maanjäristys tuhoaa lähes koko kaupungin, säilyttävät japanilaiset tyyneytensä. Mutta mitä tapahtuu, jos kulissit lopulta sortuvat ja japanilaiset päästävät tunteensa valloilleen? Eväsoja loihtii parin vuosikymmenen kokemuksella eteemme niin maan uskomattoman kauneuden kuin sen haavoittuvaisuuden ja riettaudenkin. Kirjan luettuasi kaukokaipuu Japaniin on väistämätön."

Mielenkiintoisesti kirjoitettu kirja Japanista, kyllä tämä omassa sarjassaan sijoittuu aika lailla kärkipäähän. Japaniin olisi joskus kiva päästä, mutta tavallaan kauhistuttaa, kuinka monta eri käyttäytymissääntö siellä tulisikaan rikottua. Opiskelu sensein johdolla ei ole lastenleikkiä, se on varmasti vaatinut Eväsojalta valtavaa motivaatiota, peräänantamattomuutta ja sisua.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, June 07, 2018
Kiitos miittiseurasta ja mielenkiintoisista kirjoista, em64, tästäkin :)

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 20, 2019
Mielenkiintoinen ja ajatuksia aktivoiva kirja. Pidin siitä, ettei Eväsoja lähtenyt liian 'korkeakulttuuriselle' tielle kertoessaan Japanista, vaan mukana oli paljon omakohtaista elettyä arkea ja tarkkanäköisiä havaintoja japanilaisesta elämästä. Hämmentävää, että joku suomalainen on näin kiinnostunut teeseremonioista ja muusta japanilaiskulttuurista, jäin kaipaamaan vähän valotusta siihen, mistä motivaatio opiskeluun Koben yliopistossa syntyi.

Kirja löytyy CatharinaL:n toivelistalta, otan mukaan miittiin.

Journal Entry 4 by Kemppu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 20, 2019
CL ei tullut miittiin, joten minä otin tämän. Jos osallistuisin Helmet-haasteeseen, tästä tulisi hyvä kirja kohtaan "kirja jonka nimestä en pidä". Nimi on ärsyttävä - kukaan länsimaalainen ei varmasti koskaan voi olla edes melkein geisha - mutta kirja voi olla hyväkin. Eri kulttuureista lukeminen ainakin kiinnostaa.

Journal Entry 5 by Kemppu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, April 03, 2019
Kirja osoittautui varsin kiinnostavaksi kokoelmaksi kurkistuksia japanilaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Kiitos siis tästä, oli hyvä lukukokemus! Ärsyttävälle nimellekin löytyi selitys :D

Journal Entry 6 by Elfbiter at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 05, 2019
Saatu tapaamisesta

Journal Entry 7 by Elfbiter at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, April 11, 2019
Jälleen yksi mielenkiintoinen näkemys Japanista, tällä kertaa ilmeisesti korkeakulttuuripiirien kautta. Ja mitä tulee kirjan nimeen - Amerikkalainen Liza Dalby taisi olla ensimmäinen länsimaalainen geisha (hänkin ensin tutkimusmielessä).

Journal Entry 8 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, April 22, 2019
Nappasin miittipöydältä, kiitos!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.