Miten muistat minut

by Antti Ritvanen | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingFlower78wing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 2/22/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingFlower78wing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 22, 2018
"Tartun äidin ojennettuun käteen. Äiti vetää minut itseensä kiinni, pyörimme hiljaa kevätauringon matolle maalaamalla vinoneliöllä.

Hauska ja haikea esikoisromaani äidistä, joka antaa taiteelleen kaiken, ja pojasta, joka antaa kaiken anteeksi.

Kuusivuotiaana Jesse Vuorinen tietää tarkkaan, miten äidin saa hymyilemään, missä säilytetään salaisen pöytälaatikon avainta ja mitä oikeasti tapahtuu silloin, kun äidillä on gradupaita päällä.

16-vuotiaana Jesse tietää huomattavasti vähemmän. Kirjailija Marjatta Aalto on levoton maailmankansalainen, joka ei viihdy pitkään samassa paikassa, mutta nyt hän on palannut Helsinkiin. Jessen mielessä siintää kaikkien aikojen kesä, boheemielämää äidin rinnalla.

Vuosien mittaan Jesse yrittää turhaan karistaa kannoiltaan Marjatan varjon. Ihmissuhteet, työ, perheen perustaminen - taustalla häämöttää aina äidin hahmo. Kunnes tulevat viimeiset kohuotsikot: Marjatta Aalto on löydetty kuolleena hervantalaisesta kylpyhuoneesta.

Antti Ritvanen kirjoittaa rennolla poljennolla, mollisointuja taidokkaasti annostellen. Jessen lisäksi äänen saa myös Marjatta, taiteilijasielu, jolle rakkaus ei ole jäämistä eikä pysymistä."

*Varattu lukutuolille*

Journal Entry 2 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 17, 2018
Kirjan takakannessa tämän kerrotaan olevan "hauska ja haikea esikoisromaani äidistä, joka antaa taiteelleen kaiken, ja pojasta, joka antaa kaiken anteeksi". Minä en sitä hauskuutta tästä kirjasta löytänyt, mielestäni tämä oli enemmänkin haikea ja surullinen kirja ja lukeminen oli raskasta. Kirja kertoo kirjailija-runoilijaäidistä, joka ei oikein sopinut äidin rooliin ja hänen pojastaan, joka välillä uskoi äidin muutokseen ja välillä menetti toivonsa äidin suhteen. Jo kirjan alku oli raastava, mutta en arvannut, että lukukokemuksesta tulee niin raskas kuin se sitten oli. Mielestäni kirjaa olisi voinut hieman tiivistää.

Journal Entry 3 by wingFlower78wing at By hand, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Friday, September 21, 2018

Released 1 yr ago (9/22/2018 UTC) at By hand, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lukutuolille toivelistalukemista!


Journal Entry 4 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, September 22, 2018
Kiitos toivekirjasta ja festariseurasta, Flower78! En muista, miten tämä kirja päätyi aikanaan toivelistalleni, mutta esittelytekstin perusteella voisi olla minun juttuni.

Journal Entry 5 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 19, 2019
Kirjassa oli paljon hyvää, mutta tarina rönsyili liikaa. Olisin halunnut fokusoida tarinan äiti-poika -suhteeseen, mutta kerronta karkasi viinanhuuruisiin taiteilijapiireihin ja musiikkibisneksiin, jotka eivät jaksaneet minua kiinnostaa. Päähenkilöiden elämä kuvautui niin kaoottisena, että lukiessani tunsin tarvetta saada asioita ojennukseen. En pitänyt näistä ihmisistä enkä heidän tavastaan elää, mikä teki lukemisestakin jotenkin sitä enemmän vastenmielistä mitä pidemmälle kirjassa etenin. Tässä olisi ollut ainekset hyvään kirjaan, mutta toteutuksena kirja oli pieni pettymys.

EDIT: Löytyy Kipsun toivelistalta, laitan jemmaan häntä ajatellen.

Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases on Friday, September 20, 2019

Released 4 mos ago (9/20/2019 UTC) at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä kirja löytyy Kipsun toivelistalta. Otan miittiin mukaan siltä varalta, että Kipsukin pääsisi sinne.

Journal Entry 7 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, September 20, 2019
Mä en yhtään muistanut, että tämä kirja on toivelistallani. Olen varmaan jostain lukenut jonkun lyhyen tekstin tai arvion tästä kirjasta ja lisännyt listalle. Harmi, että aiemmat mielipiteet tästä kirjasta eivät olleet kovin kehuvia. No, yritän lukea jossain vaiheessa, vaikka odotukset eivät nyt ole kovin korkealla.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.