Vihan päivä

by Markku Pääskynen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 2/16/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, February 16, 2018
Se voisi olla onnea: talo lähellä jokea, kaksi pientä lasta. Asko on ahkera ja yrittää pitää arkea pyörimässä, kiertää putkitöissä ympäri Porvoota. Hän odottaa lomamatkaa ja pyytää puolisoaan Eliisaa tarkistamaan rahatilanteen perheen tilikirjasta. Eliisa tietää sen tarkistamattakin, mutta hän ei pysty kertomaan totuutta miehelleen.

Maksamatta ovat asuntolaina, kauppalasku, luottokorttilasku, Askon yrityksen velat ja jopa Lahjan koulukuvat. Ja sitten on ulosottoviraston kirje.

Lapset rakastavat Eliisaa ja Eliisa rakastaa lapsiaan niin kuin kuka tahansa äiti. Asko rakastaa Eliisaa, Eliisan mielestä siksi, ettei hän ymmärrä Eliisaa ja tämän sairautta. Eliisa kuvittelee ymmärtävänsä miestään, lapsiaan ja itseään, hän on lakannut miettimästä aikaa ja sitä. millaista on haluta olla kuollut. Mutta jostain näyttää tulevan valoa Eliisan elämään.

Kerran Asko on tullut kotiin haulikon kanssa, koska aseen omistaja ei ollut voinut säilyttää sitä omassa kodissaan. Haulikko on pantu piiloon mustaan jätesäkkiin eikä siitä puhuttu enää. Mutta Eliisa muistaa, että se on siellä. ”En keksi, kuinka selviäisimme tästä”, hän miettii, ”tämän kevään jokaisena aamuna olen pelännyt, etten näkisi tulevaa päivää, iltaisin olen pelännyt nähneeni sen oikein.”

Ja sitten se tulee, päivä, jota Eliisa on odottanut. Päivä, jolloin ”en vajoaisi maata myöten vaan nousisin jalkeille ja vihdoin lakkaisin kannattelemasta taivasta harteillani”.

Vihan päivä on Markku Pääskysen neljäs romaani

Toinen painos
Tammi 2006

- Kalevi Jäntin palkinto 2006

- Olen maaliskuussa 2016 lukenut kirjasta duffelin rekisteröimän kappaleen (http://www.bookcrossing.com/journal/13825719/), joten tämä saa lähteä etsimään toista lukijaa :)

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, February 16, 2018

Released 9 mos ago (2/17/2018 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarjolle huomiseen Deliberi K7:n miittiin!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 3 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, February 18, 2018
No, löytyihän se toinen lukija! Kiitos kirjasta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.