Het Achterhuis: dagboekbrieven 12 juni 1942 - 1 augustus 1944

by Anne Frank | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 904461617X Global Overview for this book
Registered by wingsmitjeswing of Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on 2/5/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingsmitjeswing from Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Monday, February 05, 2018
Samenvatting
Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder andere dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen.

In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De enige overlevende van de familie, Otto Frank, zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter toch gepubliceerd werd. In 1947 verscheen Het Achterhuis. Het is sindsdien een van de meest gelezen boeken ter wereld. Het is in meer dan dertig landen verschenen en er zijn meer dan zestien miljoen exemplaren van verkocht.

Eén enkele Anne Frank ontroert ons meer dan de ontelbaren die net zo leden als zij, maar wier beeld in de schaduw is gebleven. Misschien moet dat ook zo zijn: als we het leed van alle mensen moesten en konden meelijden, zouden we niet kunnen leven.

Journal Entry 2 by wingsmitjeswing at Seat somewhere in Enter in Enter, Overijssel Netherlands on Thursday, May 24, 2018

Released 5 mos ago (5/24/2018 UTC) at Seat somewhere in Enter in Enter, Overijssel Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Bij de bushalte
Vandaag een rondje fietsen vanuit ons vakantieadres in Markelo.
Een mooie gelegenheid om een boek los te laten in het kader van 52 boeken in 52 plaatsen. Voor de vinder veel leesplezier !

Journal Entry 3 by humpiedumpie at Enter, Overijssel Netherlands on Friday, May 25, 2018
Ik heb dit boek zojuist opgepikt bij de bushalte in Enter. Leuk om zometeen te lezen in de bus.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.