Åke ja minä

Registered by wingduffeliwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 1/27/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingduffeliwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, January 27, 2018
Åke Lindmanista (1928–2009) voi hyvin käyttää epiteettiä ’legenda jo eläessään’. Hän oli tunnettu ja rakastettu elokuvaohjaaja, näyttelijä ja jalkapalloilija, jonka tulkinnat muistetaan niin varhaisen Suomi-elokuvan konnana kuin Tuntemattoman sotilaan kovennettua seisovana Lehtona.

Vähemmän tunnettu on Åken ura teatterinäyttelijänä. Hänet nähtiin kuitenkin näyttämöllä eri puolilla Suomea ja Ruotsia aina 1990-luvulle saakka. Tiedetään, että Åke oli nuorena jalkapallotähti, mutta moniko muistaa, että hän pelasi myös Suomen edustusjoukkueessa Helsingin olympialaisissa vuonna 1952.

Lindman toimi myös kansainvälisten tuotantojen suomalaisena yhteyshenkilönä mm. Jerry Lewisin ja Alfred Hitchcockin kanssa. Punaiset-elokuvan ohjaajan Warren Beattyn kanssa hän suorastaan ystävystyi, siinä määrin, että vei miehen pikamatkalle Lappiin katsomaan lempimaisemiaan.

Åke ja minä -kirjan minä on vuorollaan moni Åken lähellä eläneistä ja työtä tehneistä ihmisistä. Pääosassa on itseoikeutetusti puoliso Pirkko Mannola, jonka tapaamisesta kertomus alkaa – polveillakseen myös takaumina läpi tärkeiden vaiheiden molempien elämässä.

Läheisistä yhteistyökumppaneista mukana kirjassa ovat muun muassa Åken luottokuvaaja Pauli Sipiläinen, säveltäjä Lasse Mårtenson, näyttelijät Kari Heiskanen ja Pirkka-Pekka Petelius, näyttelijä-teatterinjohtaja Asko Sarkola sekä kirjailija Pirkko Saisio.

Muistojaan kertomassa ovat myös Åken ja Pirkon tytär ja vävy Heidi ja Teemu Kara.
(Minerva)

Journal Entry 2 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 28, 2018
Tämä oli jotenkin kummallinen lukukokemus. Kirjassa oli paljon mielenkiintoista tietoa ja sen päähenkilöt tuntuivat kovin sympaattisilta ja monipuolisilta ihmisiltä, mutta en meinannut millään saada luettua sitä. Jotenkin se ei vain innostanut. Ilman aakkoshaastetta olisinkin varmasti jättänyt kesken. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, että sain kirjan luettua, kun toisaalta se oli kuitenkin ihan hyvä. Ota tästä selvää!

Journal Entry 3 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, January 29, 2018

Released 3 yrs ago (1/29/2018 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Sovitusti kohti LiskoMiettistä. Mitä me tehtäiskään ilman Åkea! ;)

Journal Entry 4 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, January 31, 2018
Heh. Kiitoksia!

Laitanpa pian lukuun. Tämän jälkeen olis sit vielä Q-kirjain ja sitten on kaikki luettu. Eli tiukille menee ehtiminen, mutta ehkä ehdin lukeen nämä kaksi kirjaa, kun on kuitenkin yli kuukausi vielä aikaa. :)

Journal Entry 5 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, February 7, 2018
Tullut joskus paljon katsottua elokuvia. Nykyään vähemmän, kun tuntuu ettei ole siihen aikaa. (Niin paljon jo nyt pitää katsoa ruudusta tv-sarjoja.)

Tykkäsin kyllä tästä ja mielestäni elämäkertana helppolukuinen. Kiitos aakkoshaasteen, sillä muuten tätä en kyllä varmaan olis ainakaan lähiaikoina valinnut lukulistalleni.

Vein kirjoja kiertoon.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.