ΕΥΤΟΠΙΑ

Registered by epicuros of Thessaloniki, Thessaloniki Greece on 12/31/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by epicuros from Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Sunday, December 31, 2017
Οι 17χρονοι πρωταγωνιστές στην Ευτοπία ακούν τους όρους "παλιός κόσμος" και "χώρα" στην πρώτη τους συνάντηση στο Διδασκαλείο. Διατυπώνουν την απορία στο θείο τους μετά, όταν μένουν μόνοι, στο ανάμεσα 1ου και 2ου κεφαλαίου. Και παίρνουν την σύντομη βιαστική απάντηση: "...όταν η κυρία Ευθυμία είπε «χώρα» εννοούσε την συνολική χώρα και «παλιό κόσμο», βέβαια, «…θα εννοούσε εμάς και την οργάνωση της κοινωνίας μας, τους θεσμούς μας …θα δούμε»... Αργότερα στο 5ο κεφάλαιο υποβάλλουν ευθέως την ερώτηση "...εσείς γιατί τον λέτε παλιό κόσμο.." στην Κα Ευδαιμονία που είχε ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της εκτός Ευτοπίας, και παίρνουν την απάντηση: "Όχι αναγκαστικά σε αντιδιαστολή με κάποιον νέο αλλά γιατί είναι πράγματι παλιά τα υλικά που τον συνθέτουν. Πλούτος, δύναμη και ανταγωνισμός, όλο και χειρότερα μάλιστα. Θρησκεία, δεισιδαιμονία και σκοταδισμός κι αυτά σε συνεχή πρόοδο. Πόλεμος, αδικία και φτώχεια, ίδια κι απαράλλαχτα για τους περισσότερους. Μ’ αυτά τα υλικά είναι χτισμένος ο κόσμος εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια. Δεν πάλιωσαν ακόμα;"

Released 2 yrs ago (12/31/2017 UTC) at το σπίτι του Βιβλίου in Αγγελοχώρι, Thessaloniki Greece

WILD RELEASE NOTES:

Το βιβλίο αυτό, προσφορά του ίδιου του συγγραφέα, απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ακολουθούν το χρήμα, δεν είναι κολλημένοι σε ιδεολογίες και δεν είναι θρησκόλληπτοι.
Όποιος το διαβάσει, θα βρεθεί σε έναν κόσμο, που ονειρεύομαι να φτιαχτεί και αν σταθώ τυχερός, να ζήσω, έστω και για λίγο, σε αυτόν.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.