Een keukenmeidenroman

by Kathryn Stockett | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9049951228 Global Overview for this book
Registered by wingsmitjeswing of Bilthoven, Utrecht Netherlands on 12/21/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingsmitjeswing from Bilthoven, Utrecht Netherlands on Thursday, December 21, 2017
Samenvatting
In het Mississippi van de jaren zestig wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Drie vrouwen zijn het allesbepalende racisme meer dan zat en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten.

'The Help geeft een unieke en geïnspireerde kijk op wat er kan gebeuren wanneer traditionele regels en gedachten in een conservatieve zuidelijke stad worden genegeerd door drie moedige vrouwen die een onwaarschijnlijke vriendschap met elkaar opbouwen.' CPNB

'Humor blijkt het ingrediënt dat deze film van een feel-bad movie in een hartverwarmende verrassing verandert.' LA Times
Recensie(s)
Dit romandebuut was in Amerika een hit. Vrouwelijke lezers beschrijven hun ervaringen op allerlei websites en weblogs. Het verhaal speelt zich af in het diepe zuiden van de VS toen de zwarte bevolking nog te lijden had onder discriminatie en segregatie. In 1962 waren zwarte vrouwen geliefd als keukenmeid en als 'nanny', maar ze hadden geen rechten en konden zomaar worden ontslagen. De kloof tussen blank en zwart wordt pijnlijk voelbaar als de blanke Hilly Walters het plan oppert dat zwarte keukenmeiden van een apart toilet gebruik moeten maken. Dit plan stuit haar vriendin Skeeter tegen de borst. Skeeter, die net is afgestudeerd en schrijfster wil worden, besluit een boek te schrijven waarin zwarte vrouwen anoniem hun aangrijpende levensverhaal kunnen vertellen. Het boek is een aanklacht tegen het blanke racisme en slaat in als een bom. Hilly ontdekt in het boek enkele details die de identiteit van Skeeters vriendinnen aan het licht brengen. Met deze historische 'vrouwenroman' laat Kathryn Stockett zien wat vrouwen universeel verbindt in plaats van verdeelt. In 2011 verfilmd als 'The Help'; een scene daaruit op het omslag.

Journal Entry 2 by wingsmitjeswing at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, January 13, 2018

Released 1 yr ago (1/13/2018 UTC) at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Gaat mee naar de meeting.
Voor de vinder veel leesplezier !

Journal Entry 3 by wingcreativeChaoswing at on Monday, January 22, 2018

Released 1 yr ago (1/22/2018 UTC) at

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Een van de boeken van de laatste jaren die ik met heel veel plezier heb gelezen. Niet alleen plezier trouwens, ik heb me ook over het verhaal verwonderd, en af en toe een traantje weggepinkt (dat gebeurt bij mij zelden of nooit tijdens het lezen....)
Ik vind het erg leuk dat er tijdens de nieuwjaarsmeeting een exemplaar lag, want nu kan ik mijn vriendin L. ook met dit boek laten kennismaken!

Journal Entry 4 by cavestamper at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, January 23, 2018
Had van dit boek al eens gehoord en nu dus bij mij aanbeland. Dikke pil, maar volgens de lovende woorden op de achterflap een echte pageturner. We gaan het zien.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.