Η αλφαβήτα που μπερδεύει

by Σουζάνα Παντελιάδου | Education | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingLubiettewing of Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on 12/16/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingLubiettewing from Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Saturday, December 16, 2017
Τα προβλήματα στη σχολική μάθηση που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, διαφοροποιούνται σημαντικά ανάλογα με τον μαθητή, το γνωστικό αντικείμενο και την εκπαιδευτική βαθμίδα. Αφορούν κυρίως τον χειρισμό του γραπτού λόγου (ανάγνωση, γραφή) και σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μαθηματικά, ενώ αποτελούν τον πυρήνα για την ανίχνευση, τη διάγνωση και τη διδασκαλία.

Η δυσλεξία είναι η πιο κοινή μαθησιακή δυσκολία και το βασικότερο πρόβλημα που εμφανίζουν τα παιδιά με δυσλεξία ειναι η δυσκολία ανάγνωσης σε επίπεδο λέξης. Βέβαια, σε γλώσσες όπως η ελληνική, όπου υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ γράμματος και φωνήματος, σημαντικές δυσκολίες εμφανίζονται κυρίως στην ορθογραφία. Για παράδειγμα, στην ελληνική γώσσα το γράμμα "α" διαβάζεται πάντοτε "α", ενώ στην αγγλική γλώσσα το γράμμα "a" διαβάζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Οι δυσκολίες αυτές δεν ξεπερνιούνται εύκολα στο δημοτικό και παραμένουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εάν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και έγκαιρα, διευρύνονται και ορισμένες φορές χάνουν τον ειδικό χαρακτήρα τους και επηρεάζουν το σύνολο της μάθησης.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε συνολικά πολύ χαμηλό επίπεδο επίδοσης ή ακόμη και στη διακοπή της σχολικής φοίτησης.

Κάλαντα 2017.

Καλό ταξίδι !

Journal Entry 3 by mavri-xenitia at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Saturday, December 30, 2017
I found this book coming out of my mother's house. I did not know about bookcrossing, so it caused me to register and become part of this wonderful community. I am going through a busy time so I don't know how long it might take me to read it, but I am still glad it has found me because it so happens that it is about a subject that has affected my family.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.