Tuhat loistavaa aurinkoa

by Khaled Hosseini | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 12/9/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, December 09, 2017
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Suurmenestykseksi noussut, säkenöivä romaani Leijapojan tekijältä – unohtumaton tarina kahden naisen kohtalosta ja ystävyydestä sotien haavoittamassa Afganistanissa.

Mariam on vain 15-vuotias, kun hänet lähetetään Kabuliin ja naitetaan itseään kolmekymmentä vuotta vanhemmalle Rashidille. Hän aloittaa uuden elämänsä toiveikkaana, mutta vuosien kuluessa burqa kätkee alleen niin nöyryytykset, mustelmat kuin hiipuvan toivon lapsesta.

Kaksi vuosikymmentä myöhemmin Kabulissa riehuvat taistelut murskaavat myös nuoren ja rakastuneen Lailan haaveet tulevaisuudesta. Hänestä tulee Rashidin toinen vaimo.

Afganistanilaisnaisen kohtalosta määräävät miehet, sota, talibanien hirmuhallinto. Mutta Mariamin ja Lailan välille kasvaa ystävyys, joka on kaikkia näitä vahvempi – ja joka saa heidät yhä uudestaan taistelemaan toivon ja vapauden puolesta.

Tuhat loistavaa aurinkoa on kirjoitettu rakkaudesta Kabuliin. Se kattaa kolmekymmentä vuotta Afganistanin myrskyisää lähihistoriaa ja antaa äänen maan sorretuille naisille.

Teos nousi heti ilmestyttyään Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian bestsellerlistojen ykköseksi ja sai sekä lukijat että kriitikot polvilleen. Sen elokuvaoikeudet on ostanut Columbia Pictures.

Englanninkielinen alkuteos: A Thousand Splendid Suns (2007)
Suomentanut: Kristiina Savikurki

Otavan Seven-pokkari
Nidotun laitoksen yhdeksäs painos, 2011

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Ruoholahti in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, July 09, 2020

Released 3 wks ago (7/10/2020 UTC) at Ruoholahti in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Hosseinin kirjan voi napata luettavakseen Nimetön Ruoholahdessa -teoksen luota. Minulla on kirja vielä lukematta, mutta hyllyyni jää siitä vielä yksi kappale. Osallistun kirjalla Koronakesän patsasvapautushaasteeseen.

Hyviä lukuhetkiä kirjan löytäjälle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


PS. Teos on julkistettu vuonna 2000 ja jokunen vuosi meni ennen kuin tunnistin sen taiteeksi.. :O Onhan tuosta tullut ohi kuljetuksi.. :)

* * * * *
Lisätietoa teoksesta (hamhelsinki.fi):

Arkkitehti Pekka Helin (1945-) on suunnitellut teoksen Sitran (Suomen itsenäisyyden juhlarahasto) talon yhteyteen. Asemakaavassa oli vaatimus, että Länsiväylän näkymän päätteeksi pitäisi tehdä puistikko tai taideteos, joka samalla toimisi Morsiamenkadun kävelykaduksi sulkevana elementtinä.

Teoksen idea on saatu paikalla joskus olleesta Tammasaaren luodosta, joka jäi satama-alueen täyttömaan alle 20-luvulla. Teos on valmistettu Virossa. Ruskehtava väri tulee käytetystä Corten teräksestä. Kannessa on pyöreitä reikiä, joihin on työnnetty haponkestäviä terästankoja – muistumiksi luodon kaisloista. Hitsaamalla tehdyn onton rungon sisällä on valaisin, joka suuntautuu tangoissa oleviin valokuituihin. Laitteisto on kuitenkin ollut käyttämättä, koska efekti katoaa alueella olevaan runsaaseen hajavaloon.

Pekka Helin on suunnitellut muun muassa Nokian Keilaniemen pääkonttorin, Ilmarisen pääkonttorin, Leppävaaran aluekeskuksen ja eduskunnan uuden lisärakennuksen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.