Hart van inkt

by Cornelia Funke | Teens | This book has not been rated.
ISBN: 9045108070 Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Groningen, Groningen Netherlands on 12/9/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Groningen, Groningen Netherlands on Saturday, December 09, 2017
Hallo vinder van dit boek!

Wat leuk dat je een kijkje op deze website neemt! Enne...nu dan?

Het zou leuk zijn als:
- je een berichtje achterlaat op de site dat je het boek hebt gevonden, en waar. Dat kan anoniem maar als je lid wordt, kun je de verdere reis van het boek ook gaan volgen en dat is errug leuk.
- daarna zou je het kunnen gaan lezen...
- na lezing eventueel nog iets schrijven over wat je van dit boek vond (en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of wetenschappelijk verantwoord te zijn hoor...)
- en dan: mag het boek de wijde wereld weer in...denk aan: een bushalte, wachtkamer, supermarkt, maar ook een vakantiehuisje, vriendin, buurvrouw...eventueel kun je het in een diepvrieszakje verpakken om het tegen weer en wind te beschermen

trouwens: als je het een heel fijn boek vond, mag het ook bij jou blijven. Het gaat erom dat er iemand blij wordt van dit boek!

een fijne dag nog!

Creative Chaos

Samenvatting
Meggie is dol op verhalen en op boeken, net als haar vader Mo. Toch heeft Mo nooit iets willen voorlezen, in al die lange jaren sinds Meggies moeder op een raadselachtige manier is verdwenen. Op een nacht klopt er een vreemde figuur bij ze aan. Hij komt ze waarschuwen voor een nietsontziende schurk die achter Mo aan zit, en achter een bijzonder boek dat Mo in handen heeft: Hart van inkt. Meggie heeft dat boek nog nooit gezien. Nu moet Mo zijn dochter wel zijn grote geheim vertellen, en haar uitleggen waarom hij nooit meer wil voorlezen. Mo is in levensgevaar! Ze slaan op de vlucht, en dat is het begin van een uitzonderlijk avontuur.
Recensie(s)
Meggie's vader Mo kan zo goed voorlezen dat hij de personages uit boeken soms letterlijk tot leven brengt. Op die manier heeft hij de nietsontziende schurk Capricorno in het leven geroepen. Jaren later moeten Mo en Meggie het opnieuw tegen hem opnemen. De derde roman van deze auteur, en de eerste in de Inkttrilogie, is wederom een lang verhaal vol schurken en slimme kinderen, met sprookjesachtige elementen. De helden zijn sympathiek, maar laveren soms, zoals de vuurvreter Stofvinger en de zelfingenomen schrijver Fenoglio, tussen goed en kwaad. De schurken zijn zo slecht als een schrijver ze maar kan maken. Geheimen, ontvoeringen en verraad zorgen op conventionele wijze voor spanning, de liefde voor mooie woorden voor schoonheid. Het boek is gewijd aan de betovering van boeken. De auteur vertelt aanstekelijk over het plezier van lezen en schrijven en citeert regelmatig uit de wereld(jeugd)literatuur. Aan het begin van elk hoofdstuk staat een fragment uit boeken als 'Schateiland', 'Peter Pan' en 'De Hobbit'. De hoofdstukken worden afgesloten met een door de auteur getekend vignet. Leespromotie verpakt in een lang, spannend verhaal. In 2006 bekroond met de Zilveren Griffel en in 2008 verfilmd. Herdruk met filmomslag. Vanaf ca. 12 jaar.

Andrea Oostdijk

>>Mijn mening: ik heb dit boek speciaal gekocht om in de boeken-over-boeken-doos te doen. Het is een geweldig leuk verhaal, en mag niet ontbreken!

Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at on Thursday, December 21, 2017

Released 1 yr ago (12/22/2017 UTC) at

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit heerlijke boek over lezen en boeken reist met een hoop vriendjes en vriendinnetjes naar Violoncellix!

Journal Entry 3 by elsje86 at Rhenen, Utrecht Netherlands on Sunday, August 12, 2018
Dit boek zat in de boeken-boekendoos. Lijkt me een leuk boek, ik kijk er naar uit om deze te lezen!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.