"Hulluja nuo venäläiset" - Tuokiokuvia Venäjältä

by Anna-Lena Laurén | Other | This book has not been rated.
ISBN: 9789518513103 Global Overview for this book
Registered by wingpippiswing of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 12/9/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingpippiswing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, December 09, 2017
”Hulluja nuo venäläiset” kertoo hauskasti, tunteikkaasti ja lämmöllä elämästä nyky-Venäjällä. Omiin kokemuksiinsa nojaten ja tarkkanäköisen toimittajan ammattitaidolla Anna-Lena Laurén piirtää lukijoille uudenlaisen, ehyen kuvan naapuristamme. Suomessahan on viime vuosiin asti totuttu puhumaan Venäjästä ennen kaikkea varovasti ja kunnioittavaan, usein jopa mahdollisia ”seurauksia” pelkäävään sävyyn.

Teos sisältää kertomuksia Moskvajoen rantamilta ja muualta Venäjältä, täynnä asioihin perehtyneen kansalaisen ihmetystä, ärtymystä, suoranaista vihaakin. Laurén edustaa sitä nuorta sukupolvea, joka osaa ja uskaltaa puhua suurvallasta avoimesti ja uusia mielenkiintoisia näkökulmia avaten, ilman sotien ja sen jälkeisten vuosikymmenten hämärtävää savuverhoa. Hänen vilpittömyytensä, terävänäköisyytensä ja suoruutensa avaavat ennakkoluulottoman tavan tarkastella venäläisiä ja venäläisyyttä.

Hän ei yritäkään kätkeä seikkoja, jotka meidän silmissämme vaikuttavat ajoittain perustellustikin ristiriitaisilta, mutta onnistuu aina myös osoittamaan, miksi myös ne ovat osa Venäjän suuruutta sekä historiallisesti että nykyajassa.

Journal Entry 2 by wingpippiswing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, December 17, 2017
Tällaiset kevyet sukellukset maihin ja kulttuureihin ovat aina mielenkiintoisia. Venäjän osalta tuntemukseni ovat kyllä samaa luokkaa kuin Anna-Lenalla: iloisuus kehityksestä kääntyy aina pettymykseksi ja turhautumiseksi. Muutos lähtee kansasta, joten ei voi kuin ihmetellä, eikö siellä ollenkaan turhauduta ja haluta muutosta.

Journal Entry 3 by wingpippiswing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, December 18, 2017

Released 12 mos ago (12/19/2017 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Matkaan kohti arvontavoittajaa!

Journal Entry 4 by wingbookwormesswing at Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Wednesday, December 27, 2017
Kiitos pippis! Kirja saapui jo perjantaina mutta en joulureissuun lähtemisen vuoksi ehtinyt koneelle. Mielenkiintoista, tästä voi taasen sanoa että lukeminen avartaa maailmaa. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.