Lahjat

by Riina Katajavuori | Literature & Fiction |
ISBN: 9524596032 Global Overview for this book
Registered by LolaRobin of Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 11/20/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by LolaRobin from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, November 20, 2017
Takakansi:

"Yli kolmikymppisenä Tuulia huomaa olevansa kahden lapsen äiti ja kaiken lisäksi kotiäiti, joka on saanut kehityspsykologisen herätyksen: lapsen on hyvä olla kotihoidossa 3-vuotiaaksi asti. Mutta millaisen äidin hoidossa? Millainen äiti Tuulia on? Se selviää vain kokeilemalla, ja ottamalla oppia naapuruston viisaista naisista. Lasten puhe ja kysymykset täyttävät päivät ja vaimenevat vasta myöhään illalla, kuin etääntyvän moottoriveneen prutkutus hiljaisella järvellä. Koskaan aiemmin Tuulia ei olen tuntenut itseään ja ratkaisujaan näin poliittisiksi. Hoitovapaalla hän kohtaa myös uudella tavalla ympäröivän yhteiskunnan ja oman uratietoisuutensa. Kuin varkain Tuulia kaivaa tutkijan työpaperit esiin heti, kun päiväuniaika koittaa."

Journal Entry 2 by LolaRobin at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, November 20, 2017

Released 1 yr ago (11/20/2017 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lukuiloa!

Journal Entry 3 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Tuesday, November 21, 2017
Kiitos kirjasta ja miittiseurasta, LolaRobin! Sarjassamme perheellisten iloja ja ongelmia kirja täyttää varmaan ihan paikkansa ensimmäisten lukemieni sivujen perusteella!

Journal Entry 4 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Friday, November 24, 2017
Kirja vie kyllä mukanaan ja tuo elävästi mieleen muistoja omilta ruuhkavuosilta. Se on edelleen kymmenen vuotta ilmestymisensä jälkeen ajankohtainen, keskustellaanhan taas kiihkeästi sukupuolineutraalista kasvatuksesta ja nais/miesrooleista. Kirjan nimi Lahjat viitannee siihen ajatukseen, että nainen tai mies tehdessään perheessä enemmän kuin mitä perinteisen rooliajattelun vuoksi "kuuluisi" tehdä, antaa ikään kuin lahjan puolisolleen. Kyllähän tämä keskustelun aihe meidänkin perheessä on edelleen ajankohtainen, vaikka mummi-iässä jo ollaankin!

Kirjan lukujen alussa olevat lainaukset lehti- ja tutkimusartikkeleista ovat myös mainioita kuten:
"Näyttää vähän siltä, että diskurssimuodot ovat melkoisesti sukupuolten mukaan eriytyneitä: naisten lajeja olisivat ostosneuvottelut, reseptit, keskustelut vauvojen kanssa, vanhempainillat, kiitoskirjeet, joulu- ja kutsukortit sekä surunvalittelut." Niinpä!!

Uskoisin, että kirja täyttää edelleen paikkansa vertaistukena pienten lasten vanhempien yrittäessä selvitä lasten, kodinhoidon ja työssä pärjäämisen ristikkäispaineissa.

Osallistun kirjalla "Suomalaiseen lukuhaasteeseen" ja tarjoan sitä eteen päin seuraavassa miitissämme.

Journal Entry 5 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Saturday, March 03, 2018
Kiitoksia joulu lahjasta. En ole tätä lukenut ja aihe varsin kiinnostava. Nopeasti varmaan siis lukuun kunhan saan aloitettua. Nyt paljon kirjoja jonossa.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.