Meester Mark draait door

by Mark van der Werf | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9055949809 Global Overview for this book
Registered by wingsmitjeswing of Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on 10/25/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingsmitjeswing from Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Wednesday, October 25, 2017
Samenvatting
Mark van der Werf, verslaggever van het Algemeen Dagblad, heeft op zijn 35e genoeg CEO's en Haagse parlementaire hotemetoten geïnterviewd. Hij zegt de journalistiek vaarwel en wordt leraar op een basisschool in de binnenstad van Rotterdam.
In 'Meester Mark draait door' doet hij met veel vaart en zelfspot verslag van zijn nieuwe loopbaan. De onervaren meester maakt een vliegende start: hij strikt veters, plakt pleisters op kapotte knieën en leert zijn groep rekenen en schrijven.
Helaas blijft het schooljaar niet zo idyllisch.
Een jongen met het Gilles de la Tourette-syndroom roept vijftig keer per dag 'mamamia-pizzeria'. Een meisje dat categorisch zwijgt, communiceert door opzichtig in het kruis van haar leerkracht te grijpen. En de moeder van een aartsluie leerling concludeert dat haar zoon een Winti-kruidenbad en vier weken absolute rust nodig heeft.
Geleidelijk groeit bij de voormalige verslaggever twijfel: Heeft hij de juiste carrièreswitch gemaakt? Dromen, durven, doen, blijkt niet zo simpel als het lijkt.
De bureaucratie in het onderwijs is enorm. Een leuke les voorbereiden? Helaas, er moet eerst een arrangementenplanning gemaakt worden. De leerlingen de baas blijven, is bovendien moeilijker dan gedacht. Op de Pabo, waar je met broddelwerk prima cijfers kunt scoren, heeft orde houden geen prioriteit. Daar is het belangrijker om een vis te kleien.Uiteindelijk belandt Mark op een skippybal van een haptonoom - en hakt hij de knoop door.

Journal Entry 2 by wingsmitjeswing at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, November 11, 2017

Released 1 yr ago (11/11/2017 UTC) at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Er staan iets te veel boeken in de gang, dus Inge1990 komt langs om wat op te halen, zodat ze verder kunnen reizen.
Voor de vinder veel leesplezier !

Journal Entry 3 by wingInge1990wing at Rhenen, Utrecht Netherlands on Wednesday, January 10, 2018
Uit de doos gevist omdat ik te vroeg bij de tandarts was. Hulde voor Mark dat hij een carrieswitch aan durft en er met zo veel humor en passie voor schrijft. En toch zo scherp blijft over verbeterpunten en valkuilen van het docent zijn. Zelfs al op de basisschool.

Het boekje gaat zondag mee naar de nieuwjaarsmeeting

Journal Entry 4 by wingInge1990wing at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, January 14, 2018

Released 1 yr ago (1/14/2018 UTC) at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

English below the Dutch version

************************************************
Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden.

Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten.

Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te
komen kijken en dat vind ik erg leuk. Kijk gerust wat rond. Veel plezier!

Als je het boek verder wilt volgen geef je dan op bij www.bookcrossing.com (engelse site).

Oh ja, er is ook een Nederlandse website (www.bookcrossing.nl) waar veel van je mogelijke vragen beantwoord kunnen worden

********************************************

Hey! You found my book, congratulations. I hope it is something you like, if not, at least you where curious what it was all about. And that count for something as well. Don't worry if you don't like the book, you can just give it to somebody elso or leave it behind.

Now you're on the site, take a look around :). If you want to follow the journey of this or you're own books, please become a member.

Have fun!

Journal Entry 5 by wingcreativeChaoswing at on Tuesday, January 16, 2018
De belevenissen van Meester Mark lijken me machtig interessant. En wellicht wil mijn schoonzusje die op een basisschool werkt, het boek nog na mij lezen...

Journal Entry 6 by wingcreativeChaoswing at Helperplein in Groningen, Groningen Netherlands on Tuesday, July 24, 2018

Released 6 mos ago (7/24/2018 UTC) at Helperplein in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hellluuup....na een tochtje langs enkele kringloopwinkels en de jaarlijkse bookcrossmeeting barst Huize Creative Chaos bijna uit z'n voegen van de boeken. Tijd voor herschikken en opruimen.

Gelukkig is daar altijd de buurtbieb bij Albert Heijn, dankbare plek om niet meer in mijn huis passende boeken een warm tijdelijk onderkomen te bieden. Nieuw leesvoer voor hen die op vakantie gaan, hen die niet op vakantie gaan, en hen die alweer thuis komen....veel leesplezier!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.