Tähtien väliset viivat. Esseitä identiteetistä

by Merete Mazzarella | Other |
ISBN: 9513125831 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/14/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, October 14, 2017
Ruotsinkielinen alkuteos: Linjen mellan stjärnor - Essäer om identitet (2002)
Suomentanut Raija Viitanen
Tammi, 2003

Takakansi:

"Omaa identiteettiään voi lähestyä monella tavalla. Mazzarella on tutustunut itseensä kirjoittamalla. Kirjallisuudentutkijana häntä on aina kiehtonut se, että identiteetti kuvataan usein juuri kertomuksena — kertomuksena siitä, keitä me olemme suhteessa siihen elämään, jota olemme eläneet ja suhteessa siihen, mitä haluamme vielä saavuttaa. Hän lainaa englantilaista John Bergeriä: kuvitellun viivan lähekkäin olevien tähtien välille tarinankertojat loivat taivaalle olentoja antoivat niille identiteetin. ”Tähdet seurasivat tuolla viivalla toisiaan kuin tapahtumat kertomuksessa. Tähtikuvioiden hahmottaminen ei tietenkään muuttanut tähtiä eikä liioin sitä pimeää tyhjyyttä, joka niitä ympäröi. Se muutti ihmisen tavan tulkita yötaivasta.”

Tähtien väliset viivat on teos, joka houkuttelee vetämään viivoja ja näkemään tähtikuvioita. Mazzarellan vaikuttava lukeneisuus ja kieli, joka tuntuu yhtä aikaa leikillisen helpolta ja tieteellisen tarkalta, yhdistyvät tässä teoksessa kykyyn ammentaa mielenkiintoista aineistoa omasta elämästä, kun pohdittavana ovat suuret kysymykset: Kuka minä oikein olen? Olenko minä se, joka luulen olevani? Kuka ratkaisee kuka minä olen — minä itse vai joku muu? Mikä oikeastaan on yksityisen suhde yleiseen? Mitä identiteetti oikeastaan on?"


Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, July 20, 2018
Tuttua ja taattua Mazzarellaa, pidin kovasti. Teksti oli mukavan jutustelevaa ja luontevasti mutkittelevaa ajatusten virtaa, kirjailijan laaja kirjallinen tietämys ja toisaalta elämänviisaus tulivat taas hyvin esille. Identiteetin pohdintaan kirja toi uusia näkökulmia, ja huomasin kirjan luettuani jääväni miettimään, mitkä olisivat minun omat tämänhetkiset 'identiteettisanani'. Suomenruotsalaisuus ja suomenruotsalainen identiteetti saivat kirjasta sivumäärällisesti suurehkon osan, mielenkiintoista, vaikka itselleni vieraampaa aluetta.

#45 for Reduce Mount TBR 2018 Challenge by Dove-i-Libri

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases on Saturday, September 01, 2018

Released 10 mos ago (9/1/2018 UTC) at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittiin tarjolle!


Journal Entry 4 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Saturday, September 01, 2018
Kiitos miittiseurasta ja tästäKIN kirjasta! Ihmeekseni en ole tätä Merete Mazzarellan kirjaa lukenut. Pidän myös paljon hänen ajatuksistaan ja tavastaan kirjoittaa. Ehkei ole vielä myöhäistä tutkia kysymystä: "Kuka minä oikein olen?" Eli lukupinoon vain!

Journal Entry 5 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, November 05, 2018
Kirja sai kyllä pohtimaan asioita, vaikka välillä heiman väsytti lukea niin perinpohjaista asioiden tutkailua. Toisaalta pienet anekdootit ja huumori piristivät ja toivat asiapitoiseen kirjaan keveyttä.
Suomenruotsalaisuus ja ruotsin kielen asema toisena kotimaisena kielenä (olen jopa opiskellut sitä yli koulutason!) ovat olleet paljon esillä ja saaneet minutkin miettimään suomenruotsalaista identiteettiä. Näihin kysymyksiin kirjailija antaa paljon jopa vastauksia ja kuvittelen, että kirjan luettuani hieman paremmin ymmärrän tätä kansamme osaa. Myös oman identiteetin pohdinta sai runsaasti työkaluja miettiessäni, miksi olen se mikä olen :D.

Osallistun kirjan vapauttamisella "Ota riski - rakastu suomenruotsalaiseen" haastearvontaan. Vapautan kirjan Ruotsalaisuuden päivän kunniaksi Helsingin Musiikkitaloon RSO:n ystävien jäsenillan yhteydessä.

Journal Entry 6 by eijukka at Musiikkitalo in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 05, 2018

Released 8 mos ago (11/6/2018 UTC) at Musiikkitalo in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Villi vapautus Ruotsalaisuuden päivänä Musiikkitaloon.

Löytäjälle kiinnostavia lukuhetkiä oman identiteetin pohtimisen parissa!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.