Kuolema ei ole lasten leikkiä

Hei, uusi yst�v�ni..
by Alan Bradley | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 6/17/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 17, 2018
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Kuolema ei ole lasten leikkiä on toinen osa Flavia de Luce -dekkarisarjassa, jossa hurmaava yksitoistavuotias Flavia ratkoo murhatapauksia 1950-luvun Englannissa.

Vaarallisen älykäs Flavia de Luce asuu leski-isänsä ja kahden ärsyttävän siskonsa kanssa Bishop's Laceyn rauhaisassa kylässä, Englannin maaseudulla.

Kylän rauha järkkyy, kun nukketeatterin pakettiauto hajoaa Bishop’s Laceyn hautausmaan nurkalle. Maankuulu marionettitaiteilija Rubert Porson päättää laittaa näytöksen pystyyn seurakuntatalolla -arvaamattomin seurauksin. Nokkelan Flavia de Lucen tarkoituksena ei ollut tutkia enää yhtään murhaa, mutta eipä nukkemestarinkaan ollut tarkoitus kuolla!

Huono-onnisen näytöksen jälkeen Flavia alkaa penkoa idyllisen kotikylänsä vaiettuja salaisuuksia. On nimittäin mahdollista, että Porsonin pakettiauto ei hajonnutkaan sattumalta juuri Bishop's Laceyssa.

Kuka veteleekään langoista ja tanssittaa poliisia marionettien lailla?

Alkuteos: The Weed that Strings the Hangman's Bag (2010)
Suomentanut: Laura Beck

Bazar 2014

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 17, 2018
Kirja on tämänpäiväinen hankinta Itäkeskuksen Kierrätyskeskuksesta, hinta 1 €. Olen tammikuussa lukenut kirjasta toisen kappaleen (http://www.bookcrossing.com/journal/14062977/), mutta eihän Bradleyn kirjaa tähän hintaan tokikaan jätetä ostamatta! Takakannessa on Suomalaisen Kirjakaupan hintalappu, 29,95 € ;)

BC-sivusto muuttui jokin aika sitten eivätkä linkit nykyään muodostu automaattisesti vaan niihin pitää itse lisätä html-koodin pätkä. En viitsi nähdä sitä vaivaa, joten kopioin alle osan tuon toisen kirjan journaalistani päivältä 22.1.2018:

"No niin, tämähän tuli luetuksi saman tien eikä se edes kestänyt kauan, vaikka kirjassa on melkein neljäsataa sivua. (Melkein) 11-vuotias salapoliisi on virkistävä poikkeus ja vaikka nuorin neiti de Luce ei Hercule Poirot'ta lyökään, lukisin kyllä mielelläni sarjan muutkin kirjat. Flavia vakuutti minut taidoistaan jo sivulla 63, sen verran aukoton päättelyketju hänellä oli :D

Epäuskottava kertomushan tämä on, mutta niin hauskasti kerrottu, ettei haittaa :) Kokonaisuutena kirja on aika mainio: siinä on sopivasti sodanjälkeistä 1950-luvun ajankuvaa, brittielämänmenoa ja älykkö-Flavian tutkimuksia niin laboratoriossa kuin kentällä :) Plussaa myös harmaasta Fergusonista ;)

Jenny Lindin googletin sen hänen nimikkokakkunsa takia ja muutama muukin termi piti tarkistaa, kuten vaikkapa rotunda ja griffoni. Sarabaanille (s. 271) en nopealla haulla löytänyt tarkkaa merkitystä. Ja vaikka Punch ja Judy -tarina on kaikille brittilapsille tuttu, suomalaiset eivät sitä tunne ;)
https://en.wikipedia.org/wiki/Punch_and_Judy

Flavian isosisko Daffy luki muuten kirjassa Kuningas Salomon kaivoksia, pitäisiköhän minunkin ottaa se vihdoin lukuun ;)
http://www.bookcrossing.com/journal/12208162/

Kääntäjä saa kyllä pyyhkeitä erisnimien taivutuksesta. Hänen pitäisi tietää, miten (Sally) Straw ja Buckshaw äännetään, joten sanoja ei taivuteta "Strawin", "Buckshawin" ja "Buckshawissa" vaan Straw'n, Buckshaw'n ja Buckshaw'ssa. Lisäksi Pohjois-Vancouverista kotoisin oleva on pohjoisvancouverilainen, ilman tavuviivaa."

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, June 19, 2018

Released 5 mos ago (6/22/2018 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lukuiloa mökkiläiselle!

Journal Entry 4 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, June 30, 2018
Luin sivulle 85, ei oikein kiinnostanut.
(23.6.2018)

Journal Entry 5 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, July 15, 2018

Released 5 mos ago (7/15/2018 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirjan palautus.

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, July 16, 2018
Kirjan matka jatkuu :)

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 16, 2018

Released 5 mos ago (7/16/2018 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jää toistaiseksi PK-hyllyyni, mutta tänään se lähtee lukulainaan - kunhan tavoitan Delennan! Trump&Putin-tapaaminen Presidentinlinnassa (plus ne tämän päivän 16 mielenosoitusta, eilenkin oli jo muutama..) on aiheuttanut melkoiset liikennejärjestelyt (-sulut) ja julkisesta liikenteestä varmimmin kulkevat metrot ja junat - tai siis junien olisi pitänyt kulkea, mutta sähkövian takia lähiliikenne on pitkälti seis ja myös kaukojunien kulussa on ongelmia. Busseja on korvaamassa raitiovaunuliikennettä, mutta koska suljetuista reiteistä ja niiden kellonajoista ei etukäteen ole varmuutta, matkustajia ei oikein pystytä opastamaan busseille ja tiesulkuihinhan ne bussitkin sitten jäävät.. Omat jalat on varmin kulkuväline keskustassa tänään - ja hellettä on 30 astetta :O

Journal Entry 8 by Delenna at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 18, 2018
Kiitos kirjasta!!! Onneksi tavoitit mut Espoon citossa! Sinne pääsy oli helpohko nakki, vaikka inhoankin Kehä1:stä. Paluumatkalla jäinkin sitten tunniksi istumaan keskelle kehän ruuhkaa, kun yht'äkkiä liikenne seisahtui. Taisi Trump ja/tai Putin olla juuri lähdössä. Vartin odoteltuani muistin, että olin saanut kirjan! Luin sitä sitten sen kolmisen varttia ennenkuin päästiin taas jatkamaan.

Vauhdikasta menoa Flavialla, tykkäsin tästäkin <3

Heräsi geokätköily aiheinen kysymys, että kukahan tekisi Flavia-aiheisia kätköjä...?

Journal Entry 9 by Delenna at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 28, 2018

Released 3 mos ago (8/29/2018 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Taryalle takaisin :)

Flavia <3

Journal Entry 10 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, November 23, 2018

Released 3 wks ago (11/24/2018 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Delennalle lukulainaan huomisessa kaupunginmuseon miitissä, jos vain osutaan sinne samaan aikaan..! Aikanaan sitten takaisin pysyvään kokoelmaani :)

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.