Perheloma El Caminolla

by Janne Silas, Valeriina Silas | Travel | This book has not been rated.
ISBN: 9789527052129 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 9/30/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, September 30, 2017
Takakannesta:

"El Camino eli Santiago de Compostelan pyhiinvaellusmatka. 810 kilometriä teitä ja polkuja. Matkaan lähtee sokea isä opaskoiransa kanssa, juuri kolme ja neljä vuotta täyttäneet lapset sekä äiti, joka työntää jälkikasvua kärryissä. Kyseessä ei siis ole tyypillinen pyhiinvaellusmatka.

Yhteiseen seikkailuun perheen vie rakkaus kävelyyn. Yli kuusiviikkoisen vaelluksen aikana päiväkirjan sivuille tallentuu perhevaelluksen arki vastoinkäymisine ja saavutuksineen. Vuoroilloin vanhemmat kirjaavat päivän tapahtumat talteen ja näistä merkinnöistä muodostuu erilainen kertomus matkasta, jonka taittaa kymmenet tuhannet ihmiset vuosittain.

Asettaako sokeus ylitsepääsemättömiä esteitä matkan varrelle? Pystyykö Uuno-koira opastamaan tarvittavat päivämatkat? Jaksavatko lapset istua kärryissään päivästä toiseen? Kykeneekö äiti pyörittämään arkea alati muuttuvissa olosuhteissa?

Lähtiessä he eivät tienneet, olisiko kokoonpanolla ylipäätään mahdollista päästä määränpäähän. Halusta ja sisusta se ei ainakaan jäisi kiinni."

Kanttarelli Publishing, 2015

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 21, 2018
En ole käynyt Santiago de Compostelan pyhiinvaellusmatkalla, joten kirja sisälsi minulle uutta ja mielenkiintoistakin tietoa. Luulen, että tämä voisi kuitenkin olla antoisinta luettavaa sellaiselle, joka olisi samalle reissulle lähdössä, itselläni ei paloa lähteä El Caminolle.
Kaunokirjallisesti tämä oli varsin vaatimaton tuotos, ja minua häiritsi asioiden toistaminen ja niiden varsin ulkokohtainen kuvailu -esimerkiksi koiran pissapaikoista ja lasten leikkipuistojen kuvailuista en itse ollut kiinnostunut. Olisin kaivannut kirjaan karttaa vaellusreitistä ja olisin halunnut lukea enemmän taustatietoa perheestä ja heidän motiivistaan lähteä tälle vaellukselle. Ulkonaisia faktakuvauksia enemmän olisin halunnut lukea myös kirjoittajien tunteista ja ajatuksista vaelluksen eri vaiheissa.

#10 for Reduce Mount TBR 2018 Challenge by Dove-i-Libri

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at RABCK, RABCK -- Controlled Releases on Friday, February 02, 2018

Released 2 yrs ago (2/4/2018 UTC) at RABCK, RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kuriirikyydillä toivojalleen! Aurinkoista kevättä ja rentouttavia lukuhetkiä!

EDIT:
TBR-hyllyssäni on saman perhekunnan Portugalin-Espanjan vaelluksesta kertova uudempikin kirja - viestittele, Piiku, jos olet kiinnostunut siitäkin. Tai lisää toivelistallesi.

Journal Entry 4 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, February 10, 2018
Kiitos toivekirjasta! Olen hiukan haaveillut Caminosta tai jostain muusta kävelylomasta, ja sen vuoksi lisännyt tämän kirjan toivelistalleni. En kuitenkaan missään tapauksessa vaeltaisi pikkulasten, ja tuskin myöskään koiran kanssa, joten saapa nähdä kasvattaako tämä kirja lähtöhaluja vaiko ei. Kiitos lukutuoli ystävällisestä tarjouksesta, luen tämän lähiaikoina ja katsotaan sen jälkeen minkä verran tämän perheen edesottamukset kiinnostavat.

Journal Entry 5 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, February 22, 2018
Kirja herätti minussa aika lailla samankaltaisia tuntemuksia kuin lukutuolissa; odotin etenkin kerrontaa kylistä joiden kautta matka kulki. Toisaalta varmaan lasten kanssa arkirutiinit syömisineen, päivälepoineen ja leikkihetkineen vievät niin paljon aikaa ja energiaa että ympäristön tutkiminen jää automaattisesti vähemmälle kuin vaikkapa yksin tai kaksin matkustavilla aikuisilla. Tapahtumat pissa- ja kakkataukoineen toistuivat miltei yhtä yksitoikkoisina kuin perheen ruokavalio - nautittujen bocadillojen lukumäärää en sentään tullut laskeneeksi. Hattua täytyy nostaa etenkin Valeriinalle; ei ihan joka perheenäiti lähde tällaiselle matkalle kahden vilkkaan lapsen, sokean miehen ja opaskoiran kanssa! Tästä reissusta riittää perheelle muisteltavaa vuosiksi eteenpäin.


Journal Entry 6 by Pamina_81 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, April 07, 2018
Tämä kirja tarttui tänään mukaan Turun miitistä. Aihe kiinnostaa, saa nähdä millainen on lukukokemus sitten. ;)

Journal Entry 7 by Pamina_81 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, October 21, 2018
Kun en tätä ole saanut luetuksi, vien tarjolle tämän päivän miittiin Vapriikkiin. Ellei miitistä löydy uutta lukijaa, kirja jäänee Vapriikkiin tarjolle.

Journal Entry 8 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, October 21, 2018
Olen lukenut tästä aihepiiristä ainakin kirjat Simpukankuorelta kotiin ja Jalan halki Ranskan, joten tämä houkutti miitissä. Kommenttinne eivät lupaa kovin hyvää, mutta katsotaan.

Journal Entry 9 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, September 18, 2019
Vähän yllätyin, kun kirjan alussa ei liiemmälti tätä hieman poikkeuksellista camino-porukkaa esitelty. Perheen vaellustaustoista tai motiiveista tälle reissulle ei myöskään juuri puhuttu. Ja tosiaan, se reittikartta, missä se oikein luurasi.

Perheen marssi halki reitin osoittautui kyllä varsin sitkeäksi ja monta kertaa mietin varsinkin lasten kärryissä pukkaamista aikamoiseksi touhuksi pahoissa paikoissa. Harmi vain, että koko matkakertomus tuntui yleisölle julkaistavaa kirjaa enemmän perheen omilta melko monotonisilta muistiinpanoilta, joiden kanssa he itse voivat tarkasti caminolla etenemistään muistella. Lukijalle kiinnostavaa olisi minusta ollut laajempi perheen tunnemaailman kuvaus retken edetessä. Jäin myös miettimään, kuinka perheen ja pariskunnan yhteinen dynamiikka tällaisessa koitoksessa tosiasiallisesti toimi.

Kiitokset kierrättäjille, Annimannin maahaasteeseen tästä tärähtää joka tapauksessa mainiosti Espanja. Vien tämän nyt tarjolle miittiin uusia lukijoita etsimään.

Journal Entry 10 by Lukutoukka at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, September 20, 2019
Aihe sinänsä kiinnostaa, ja tästä voisi saada Helmet-haasteen pienkustantamokirjan. Otin miitistä.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.